Zasekávání PC Vyřešeno
-
- Level 2
- Pohlaví:
Zasekávání PC
Ahoj, je to pár měsíců co jsem si pořídil nový HW a od té doby mi při hraní her na pár vteřin zamrzne obraz i zvuk (cca 2sec). Obraz potom v pohodě jede dál, zvuk ve hře také, ale zvuky například na discordu apod ne. Musím vždy shodit a nahodit programy u kterých se zvuk zpátky nenahodil (při kontrole v určitém programu jsou zvukové vstupy i výstupy v pořádku). V PC zůstaly původní SSD disky a CPU (R5 3600). Děje se to u všech her bez ohledu na náročnost samotné hry na PC. Teploty v HWmonitoru jsou od 40-75 stupňů podle zátěže. Na co se zaměřit abych našel příčinu záseků a výpadků zvuku?
AMD Ryzen 5 3600, PALiT GeForce RTX 3060Ti Dual, Kingston Fury Beast Black 32GB, MSI MAG B550 TOMAHAWK - AMD B550, Kingston A1000, M.2 - 480GB, Be quiet! Pure Base 500DX
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Zasekávání PC
O jakém HW se bavíme? Ten co je v podpisu nebo jiný? Jaký OS? Aktuální? Ovladače máš všechny aktuální? Teploty v zátěži?
-
- Level 2
- Pohlaví:
Ano, HW je ten z popisu. OS je Win 10 vždy aktualizovaný. Ovladače grafiky aktualizuji pravidelně.
Teploty mi podle HW monitoru nepřesáhnou 75 stupňů jak u grafiky tak u CPU. Ale kontroloval jsem to jen při běžném používání, nebo při hraní her, žádný zátěžový test jsem nepouštěl.
Teploty mi podle HW monitoru nepřesáhnou 75 stupňů jak u grafiky tak u CPU. Ale kontroloval jsem to jen při běžném používání, nebo při hraní her, žádný zátěžový test jsem nepouštěl.
AMD Ryzen 5 3600, PALiT GeForce RTX 3060Ti Dual, Kingston Fury Beast Black 32GB, MSI MAG B550 TOMAHAWK - AMD B550, Kingston A1000, M.2 - 480GB, Be quiet! Pure Base 500DX
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
75°C je při brouzdání docela dost.
Zkus FurMark (GPU), Prime95 (CPU), CrystalDiskInfo (SSD), pak se pohneme dál.
Zkus FurMark (GPU), Prime95 (CPU), CrystalDiskInfo (SSD), pak se pohneme dál.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ja mel na Ryzenu 3600 bez zateze 30 stupnu, v zatezi 70 na minimalni otacky ventilatoru a to cele bez teplovodive pasty.
Pokud mas 70 stupnu bez zateze, tak je spatne nasazeny chladic.
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
"Ale kontroloval jsem to jen při běžném používání, nebo při hraní her, žádný zátěžový test jsem nepouštěl."
Těch uvedených 75 maximum bude při hraní.
"40-75 podle zátěže."
Těch uvedených 75 maximum bude při hraní.
"40-75 podle zátěže."
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
I to je spatne, kdyz stress test na 100% udela 71 (bez pasty).
Bude neco spatne s chladicem nebo airflow.
Bude neco spatne s chladicem nebo airflow.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
petr22 píše:Ja mel na Ryzenu 3600 bez zateze 30 stupnu, v zatezi 70 na minimalni otacky ventilatoru a to cele bez teplovodive pasty.
A teď tu o červené karkulce prosím...
A nebo nám napiš prosím konkrétně jaký CPU, jak byl nastaven a jaký CPU chladič. Díky
-
- Level 2
- Pohlaví:
Při běžném používání je CPU do 40 stupňů a grafika kolem 50. Ty nejvyšší teploty jsem viděl jen, když jsem zkoušel WZ.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
A ve stressmarku pri 100% zatezi je teplota tedy jaka ?
-
- Level 2
- Pohlaví:
svetr22 píše:Luc1el píše:Při běžném používání je CPU do 40 stupňů a grafika kolem 50. Ty nejvyšší teploty jsem viděl jen, když jsem zkoušel WZ.
Pokud se chceš posunout dál, chtělo by to následovat rady rádců.
Mám v plánu sem dodat i benchmarky, ráno než jsem šel do práce jsem odepsal na tohle aby nebylá mýlka, že jsou teploty pořád na 70

EDIT: Jak dlouho by měl každý test běžet, aby byly vypovídající hodnoty?
+ u Prime 95 jsem zkusil spustit benchmark a nikde nevidím teploty, musím je hlídat zvlášť?
Naposledy upravil(a) Luc1el dne 28 led 2023 10:24, celkem upraveno 1 x.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Spust napr. Prime 95, to by melo udelat 100% zatez procesoru, nebo benchmarky viz vyse.
Jaky je chladic na procesoru?
Jaky je chladic na procesoru?