Problém s FPS
-
- nováček
- Pohlaví:
Problém s FPS
POTŘEBUJI PORADIT !!! Čus komunito.... Mám menší problém, mám už asi 3 roky starý notebook Acer Nitro 5 (4jádrový procesor AMD Ryzen 5 3550H (2.1GHz, TB 3.7GHz, 8 vláken), 8GB RAM DDR4, grafika NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5, disk 1000GB HDD) a už od té doby co byl nový se mi většina her seká, normálně mi hra například Fortnite jede na 130+ FPS a třeba každých 10 vteřin mi to dropne skoro na 0 FPS , nejde s tím hrát a i když jsem zkoušel všechna různá nastavení jak v počítači tak i ve hrách tak to pořád nejde a já jsem z toho bezradný. Počítač jsem i rozebral a vyčistil, dochází i k častému přehřívání jakmile zapnu hru. Budu rád za každou radu a nápad. Děkuji
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Problém s FPS
8GB RAM + 1T HDD - na hranie o hubu. SWAPuje, ťahá z HDD.
-
- nováček
- Pohlaví:
Takže kdybych vyměnil HDD za něco jiného tak by to bylo lepší ? Osobně se v tom vůbec nevyznám tak bych potřeboval poradit více ...
-
- Level 6
- Pohlaví:
8GB RAM je dneska nutné minimum. Tvůj problém by mohl vyřešit navýšení RAM na 16GB, případně více. Lepší HDD připadá do úvahy SSD, ale to často výrazně víc topí než HDD. Otázkou je, jak dobré chlazení má tvůj notebook, ale vzhledem k tomu, že dnes je vše optimalizované, nejsem si jistý, zda by se po výměně HDD za SSD něco neupeklo. Takže první krok bych udělal zvětšení RAM alespoň na dvojnásobek, jelikož výrazně lepší HDD co se ti tam vejde, neseženeš.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Hlavni chyba byla kupovat levny herni notebook od Aceru.
To, ze je v nem plotnovy disk je pouze jeden z problemu, ktery tyhle lacine takzvane herni notebooky maji.
Co muzes udelat - presneji receno dokonce musis - je vymena disku za SSD a doplneni RAM na 16GB.
S cim ale nic neudelas, ze se to cele prehriva, interni teplota pres 100 stupnu je u takovych lacinych notebooku normalni,
proto take casto nevydrzi bud zaruku, nebo prvn rok po skonceni zaruky. A ty ho mas 3 roky, tedy je na konci zivotnosti.
Predpokladam, ze jsi nikdy predtim notebook necistil zevnitr ani jsi nedaval novou pastu na procesor a na grafiku, coz
by mohlo teploty o neco snizit.
Napis presne oznaceni notebooku - melo by byt mozna tam pridat M.2 NVMe SSD, s tim ze ten 1TB plotnovy tam zustane.
To, ze je v nem plotnovy disk je pouze jeden z problemu, ktery tyhle lacine takzvane herni notebooky maji.
Co muzes udelat - presneji receno dokonce musis - je vymena disku za SSD a doplneni RAM na 16GB.
S cim ale nic neudelas, ze se to cele prehriva, interni teplota pres 100 stupnu je u takovych lacinych notebooku normalni,
proto take casto nevydrzi bud zaruku, nebo prvn rok po skonceni zaruky. A ty ho mas 3 roky, tedy je na konci zivotnosti.
Predpokladam, ze jsi nikdy predtim notebook necistil zevnitr ani jsi nedaval novou pastu na procesor a na grafiku, coz
by mohlo teploty o neco snizit.
Napis presne oznaceni notebooku - melo by byt mozna tam pridat M.2 NVMe SSD, s tim ze ten 1TB plotnovy tam zustane.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 9501
-
od RIKI22
14 pro 2023 17:30
-