pocitani spotreby energie?
pocitani spotreby energie?
ahoj, neznate nekdo nejaky program ktery umi v prubehu času zaznamenavat spotrebu energie? tak abych se mohl treba za mesic koknout do toho programku a zjistit kolik mne stal mesični provoz? dekuji
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: pocitani spotreby energie?
V PC není komponenta, která by spotřebu měřila. Tu musíš totiž měřit na přívodním kabelu.
Jen pro představu, z posledního měření spotřeby kancelářského PC s průměným příkonem 60W mi vyšlo 0,1kWh za 2h provozu (je v tom i občasné vypnutí monitoru při nečinnosti). Tzn. při ceně 4,50/kWh je to 45hal za 2 hodiny.
Výkonější sestavy s repro mají v low příkon 90-120W, v zátěží (při BF3 např:)) potom 300-350W
Jen pro představu, z posledního měření spotřeby kancelářského PC s průměným příkonem 60W mi vyšlo 0,1kWh za 2h provozu (je v tom i občasné vypnutí monitoru při nečinnosti). Tzn. při ceně 4,50/kWh je to 45hal za 2 hodiny.
Výkonější sestavy s repro mají v low příkon 90-120W, v zátěží (při BF3 např:)) potom 300-350W
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Re: pocitani spotreby energie?
a u notebooku ? mam tedy nejaky batery batery ktery mi meri nabijeci vykon atd, ale nikde je nezapisuji
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 7891
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
23 dub 2025 12:57