Zdravím,
mohl by mi prosím někdo zkontrolovat co jsem vybral, jestli to dává smysl, případně dát nějaké rady? Nechci žádný high-end PC, je jasné, že to není na nejnovější hry... Chci jen prostě lepší PC na multimedia, běžnou práci, Photoshop, programování, případně občas renderování, nebo hry - spíš ty jednodušší online s přáteli po Skypu jednou za čas.
Jde o to, že momentálně mám fakt šunku, která už nezvládá práci s grafikou v PS apod. Že mi nepůjde BF4 nebo Crysis 4 na 60 FPS prosím neřešte :).
Nejsem si jistý, jestli bude stačit zdroj. Původně jsem chtěl 500 W, ale po zvážení nakonec asi vezmu 620 W.
Dál si nejsem jistý, zda bude stačit chlazení na CPU - ten AMD FX 6300 má podle všeho základní chladič k ničemu.
Přátelé mi cpou lepší VGA asi za 5k, ale na to fakt nemám. Spíš jsem doufal, že to bude aspoň do těch 18 tisíc, ale bohužel :/.
Díky za každý tip.
PC do 18-19 tis.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC do 18-19 tis.
Sestavil bych to asi takhle. Na občasné hry 280 stačí a i5 je na renderování v této ceně super ! 500W stačí. 4GB RAM jsem dal, protože už jsem neměl peníze, takže doporučuji případný update.
http://www.czc.cz/3dhd4045reisjaa2m6nqabt5gf/seznam
- Těsňa
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Souhlasím se sestavou Petrisana.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green
Petrisan01 píše:Sestavil bych to asi takhle. Na občasné hry 280 stačí a i5 je na renderování v této ceně super ! 500W stačí. 4GB RAM jsem dal, protože už jsem neměl peníze, takže doporučuji případný update.
Díky, ale je možné to vysvětlit? Proč i5? Není zbytečně dražší, než AMD - má lepší poměr cena/výkon.
Také je problém, že to potřebuji objednat na 100MEGA.cz
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě nám věř a vem Intel. Lepší zkušenost, super render... Jak říkám, Intel je prostě lepší. Mám nyní přesně tu i5 4460 a úplná bomba :3 Navíc na případný update procesoru je lepší mít desku pro Intel procáky, kvůli případnému update. Jo a ... Tos měl napsat, že to potřebuješ na 100MEGA.cz... To bude ovšem problém... Mno ... Zkusím to sestavit i tam, ale nic příjemného to nebude... A tam prostě nejdou dám stejné součástky jak máš v té mé sestavě?
To jo, ale AMD se dá taky nataktovat a je levnější, ne?
Díky za ochotu. Ve 100MEGA je konfigurátor, ceny jsou stejný jako v katalogu, jen je to o 500 Kč dražší, protože ti to postaví a zahoří na den nebo dva.
Zkoušel jsem postavit co jsi mi doporučil, ale bohužel blíž se s cenou už nedostanu. A přesně tu MB ani VGA tam taky nemaj na výběr, vybral jsem nejbližší model. Je teda pravda, že mi cenu navyšuje bedna, ale zase sem odstranil mechaniku, a tu bych taky bral.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 22:49) ---
To co jsem postavil původně je vyloženě špatný? Nebo jaký tam vidíš nevýhody?
Zůstal bych tam, protože lepší CPU a VGA si stejně dovolit nemůžu. Spíš se bojím toho zdroje. Kámoš tvrdí, že 500 W možná nemusí stačit... při vyššim výkonu.
Díky za ochotu. Ve 100MEGA je konfigurátor, ceny jsou stejný jako v katalogu, jen je to o 500 Kč dražší, protože ti to postaví a zahoří na den nebo dva.
Zkoušel jsem postavit co jsi mi doporučil, ale bohužel blíž se s cenou už nedostanu. A přesně tu MB ani VGA tam taky nemaj na výběr, vybral jsem nejbližší model. Je teda pravda, že mi cenu navyšuje bedna, ale zase sem odstranil mechaniku, a tu bych taky bral.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Zář 2014 22:49) ---
To co jsem postavil původně je vyloženě špatný? Nebo jaký tam vidíš nevýhody?
Zůstal bych tam, protože lepší CPU a VGA si stejně dovolit nemůžu. Spíš se bojím toho zdroje. Kámoš tvrdí, že 500 W možná nemusí stačit... při vyššim výkonu.
Kamosovi never , co ti radi.Podla toho co si napisal ze ti povedal ze 500 w nebude stacit , tak to sa mili.Cela zostava zozerie 300-400W ak dobre pocitam.A doporucujem ti stavat na CZC :)
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Přesně tak, na CZC máš nejlepší ceny a postaví ti zadarmo. Nebo můžeš zkusit ještě alfacomp.cz, tam staví za 1Kč
500W zdroj stačí a na AMD určitě nestav, výkon na jádro je ubohé proti Intelu, věř mi sám mám AMD jsem zklamán no. Jinak jasně že se to dá taktovat, ale má to nějakou hranici, jako jak ti povolí deska a procesor samotný. A ještě k tomu taktování by bylo dobré k tomu dokoupit chladič, protože ten Boxák bude při taktováném AMD řvát a na vyšších taktech by se mohl i vypínat.
Takže si myslím, že AMD za tyhle peníze nemá smysl.
500W zdroj stačí a na AMD určitě nestav, výkon na jádro je ubohé proti Intelu, věř mi sám mám AMD jsem zklamán no. Jinak jasně že se to dá taktovat, ale má to nějakou hranici, jako jak ti povolí deska a procesor samotný. A ještě k tomu taktování by bylo dobré k tomu dokoupit chladič, protože ten Boxák bude při taktováném AMD řvát a na vyšších taktech by se mohl i vypínat.
Takže si myslím, že AMD za tyhle peníze nemá smysl.
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
Teda o žádné hranici já nevím, AMD se taktujou vcelku dobře, hlavně z Vishera architektury. Osobně bych ale byl taky spíš pro Intel. menší spotřeba, méně hřeje, spolehlivější. Ale skládal sem kamarádovi počítač s AMD, má ho 4 roky a neřekl na to jediné špatné slovo..
Pokud bys chtěl taktovat s Intelem, tak tady http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... CO011HIW01
Pokud bys chtěl taktovat s AMD, tak tady http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JQ012F5601
Je to docela nad rozpočet, ale je to kdybys chtěl taktovat.. kdybys nechtěl, tak už ti tady posílali sestavy.. Všude máš 8gb ramek, kvalitnější gold zdroj a grafiku r9 280...
U AMD sestavy máš kvalitní chladič, troufam si tvrdit, že bys s tím možná i přebil ten Intel, kdybys to přetaktoval. Ale nekontroloval sem jestli se ten chladič vejde do skříně, tak na to bacha..
Pokud bys chtěl taktovat s Intelem, tak tady http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... CO011HIW01
Pokud bys chtěl taktovat s AMD, tak tady http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JQ012F5601
Je to docela nad rozpočet, ale je to kdybys chtěl taktovat.. kdybys nechtěl, tak už ti tady posílali sestavy.. Všude máš 8gb ramek, kvalitnější gold zdroj a grafiku r9 280...
U AMD sestavy máš kvalitní chladič, troufam si tvrdit, že bys s tím možná i přebil ten Intel, kdybys to přetaktoval. Ale nekontroloval sem jestli se ten chladič vejde do skříně, tak na to bacha..
i5 5257U l 8GB RAM l 256GB SSD
Xray, Mugen Seiki, LC racing
Xray, Mugen Seiki, LC racing
Jj, tak na CZC už je to taky ok. O AMD FX6300 tvrdi, ze jde pretaktovat a vyrovna se sile i5-i7.
Ke zdroji - na netu i tady jsem cetl clanek, proc doporucuji vykonejsi zdroj... je to stabilnejsi a po par letech oslabne, takze je lepsi vykonejsi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 12:13) ---
Udajne, alespon to tvrdi x lidi. A AMD vs Intel to je proste nerohhodna vec :/ kazdej chvali vzdycky jednu z nich..
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 12:22) ---
O HW se ale už delší dobu nezajímám (jak vidíte :)), takže si s taktováním nejsem jistý a jestli se mi to chce vůbec řešit. Možná Intwl přece jen bude lepší. A nakonec spíš do 17 tis. nebo resp. do 14-14,5 tis. bez DPH. Prej se to koupi bez DPH na IČO.
Ke zdroji - na netu i tady jsem cetl clanek, proc doporucuji vykonejsi zdroj... je to stabilnejsi a po par letech oslabne, takze je lepsi vykonejsi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 12:13) ---
Udajne, alespon to tvrdi x lidi. A AMD vs Intel to je proste nerohhodna vec :/ kazdej chvali vzdycky jednu z nich..
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 12:22) ---
O HW se ale už delší dobu nezajímám (jak vidíte :)), takže si s taktováním nejsem jistý a jestli se mi to chce vůbec řešit. Možná Intwl přece jen bude lepší. A nakonec spíš do 17 tis. nebo resp. do 14-14,5 tis. bez DPH. Prej se to koupi bez DPH na IČO.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Jak říkám, vem mou sestavu... A ten tvůj kámoš je nějaký extra počítačový mág, nebo co ? Proč sem píšeš, když máš jeho ? Já tyhle ''kamarády'' rád nemám, lidi jim moc věří a pak si stěžují. Zdroj 500W ti bude BOHATĚ stačit. Ještě něco ?
Díky :). Ptám se přirozeně proto, že chci slyšet víc názorů.
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 17:02) ---
@Petrisan01: Mohl bys to prosím na CZC zkusit dostat na 14-14,5max bez DPH? Prej se to koupí na IČO...
--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Zář 2014 17:02) ---
@Petrisan01: Mohl bys to prosím na CZC zkusit dostat na 14-14,5max bez DPH? Prej se to koupí na IČO...
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”