instalace msata SSD samsung evo 850 Vyřešeno
instalace msata SSD samsung evo 850 Vyřešeno
Ahoj kamarádi, koupil jsem do mého lenova y580 nové msata 120gb. Budu ho mít čistě na OS + programy a dvě hry, které hraji. Zbytek věcí budu dávat na "terové" HDD. Před instalcí SSD chci provést recovery na tovární na stavení, abych pomocí Samsung magician přemigroval "čistý" software z výroby. A to je téma, na které bych se chtěl zeptat. Mám obnovit systém do továrního nastavení? Nebo mám sosnout čistý win7 (protože mám product key) a ty potom migrovat, vzhledem k tomu, že počítač přišel s předinstalovaným OS od Lenova jsou na něm některé nemsmyslné programy. Na druhou stranu si říkam, zdali má smysl zase stahovat windows, vytvářet bootovací flashku apod.. Další dotaz se bude týkat ohledně toho recovery. Mám nechat rozdělený HDD na 2 oddíly s tím, že jeden oddíl nechám pro recovery a druhej oddíl naformátuju a budu ho používat jako úložiště. Teď nevím jestli bude fungovat recovery s tím msata diskem. Moc díky za radu.
Re: instalace msata SSD samsung evo 850
Idealni je stahnout instalacni CD Lenovo One Key Recovery a s nim rozdelit to SSD (automaticky).
Pak sehnat instalacku OEM Windows a nainstalovat je na systemovy oddil na tom disku. Az to bude hotove,pomoci One Key Recovery vytvorit zalozni oddil z ciste nainstalovanych Windows.
Pak sehnat instalacku OEM Windows a nainstalovat je na systemovy oddil na tom disku. Az to bude hotove,pomoci One Key Recovery vytvorit zalozni oddil z ciste nainstalovanych Windows.
a můžu ten recovery oddíl uložit i na HDD? Abych si zbytečně nezapráskal místo na ssd?
Podle me ne, pouzije to automaticky jeden disk na vsechno.
Notebooky prodavane s SSD diskem maji take recovery oddil na nem.
Nicmene - kdyz mas instalacni DVD tak ten zalozni oddil nepotrebujes, protoze zalozni oddil obsahuje binarni kopii cerstve nainstalovanych Windows, nic jineho.
Notebooky prodavane s SSD diskem maji take recovery oddil na nem.
Nicmene - kdyz mas instalacni DVD tak ten zalozni oddil nepotrebujes, protoze zalozni oddil obsahuje binarni kopii cerstve nainstalovanych Windows, nic jineho.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
iPhone 4K/60FPS na Samsung A55/56
od AirCrew » 03 bře 2025 16:46 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 6279
-
od Martab