Tablet pro Máti.

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Tablet pro Máti.

Příspěvekod petr22 » 29 zář 2015 21:14

Statistice na Alze bych moc neveril. Prestigio je jenom nalepka, hardware je nejlacinejsi cinsky OEM sunt co jde vyrobit, stejne jako Evolveo, Point of View a dalsi pseudovyrobci. Hardware stejny, lisi se jen nalepky a obcas firmware kde se meni logo pri zapnuti. Cinani to masti jak Bata cvicky, nalepi na to jakekoliv logo kdo si objedna aspon pul lodniho kontejneru. Samozrejmne - dokud se to nerozbije je obvykle uzivatel spokojen.

Je potreba pocitat s tim, ze kdyz se to rozbije po za zaruce tak se to hodi do popelnice a kdyz se to rozbije v zaruce tak se prijde o vsechny data v pameti zarizeni.

Reklama
La_da
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod La_da » 29 zář 2015 21:19

Nevím, nejsem odborník na HW, ale spokojený jsem určitě. Kromě toho, četl jsem již na hodně webech, že NTB A TABLETY jsou vesměs všechny z jedněch komponent. Tabl. můžu porovnat pouze s Asusem který mám a musím říct, že Prestigio je úplně jiná třída. Tím myslím zpracování a běh strojů.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 29 zář 2015 21:22

Ciste technicky to z jednech komponent je - ale sidit jde vsechno, vcetne vyrobniho procesu a materialu ze ktereho je zakladni deska. Vsechno jde delat levne a nekvalitne a draze a kvalitne, je to jen o tom co si kdo objedna. Reklamace se stejne resi vymenou kus za kus.

Jde o to se jen nedostat do situace, kdy tablet nejde zapnout a majtel breci, ze na tom ma dulezita data.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 29 zář 2015 21:28

Ta tablety jsou uplně jedno, skládají se ze 3 věcí, deska, display obal, a cokoli se pokazí po záruce tak nemá cenu to opravovat. To prestigio má výhodu v konektorech a ceně. (navíc u ceny toho 8" lenova se taky šetří kde se dá, ty dražší to je pak jiná)

To 8" Lenovo jsme nějakou dobu měl, a má pár nevýhod. Nejde nabíjet a mít cokoli připojené, 8" je na cokoli mimo metro nepoužitelné. Jinak za ty peníze celkem OK...

Ohledně vnitřní paměti, nezapomeň že z těch 32GB si okolo 20 ukousne samotný OS a musíš počítat s tím, že tam budeš chtít i něco instalovat...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

La_da
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod La_da » 29 zář 2015 21:35

Píše, že máti na tom bude psát poštu a brouzdat, takže asi žádná důležitá data. Takže přeji dobrou volbu a dlouhou životnost.

DarkKnight
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod DarkKnight » 29 zář 2015 23:32

Jo aha. Takže s Bing prohlížečem to nemá nic společného. OK.
Přesně tak. Žádné další uložené věci na tom mít nebude. Všechno ostatní mám zálohované na pevném disku na PC. Sem tam ji do toho tabletu dám dva tři filmy ať se může mrknout na to co ona chce a ne na to co bude v TV. Jak jsem psal, jde mi hlavně o to aby nemusela teď moc chodit protože je po těžké operaci. A čím déle ten tablet přežije tím lépe.

Tak jsem se rozhodl asi pro tento: https://www.alza.cz/lenovo-miix-3-10-fu ... =1#recenze

Má někdo ještě nějaké jiné poslední návrhy? :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nový tablet.
    od BigSandy » 27 úno 2025 06:05 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    5700
    od buchtik Zobrazit poslední příspěvek
    28 úno 2025 13:11
  • Tablet na doma.
    od BigSandy » 20 bře 2025 07:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    3023
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    20 bře 2025 21:12
  • Tablet jenom pro Home Assistant.
    od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    4970
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    15 bře 2025 08:57
  • Jaký tablet kolem 3000Kč ?
    od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    4538
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    22 pro 2024 21:43

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”