PC za 90 tis. kontrola komponentů
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
PC za 90 tis. kontrola komponentů
Ahoj, vím už sem píšu asi po 6. Stejný příspěvek ale z jinou částkou. Nemohl jsem se rozhodnout na ceně ale už jsem pevně rozhodnutý, a já bych potřeboval zkontrolovat seznam komponentů. Celý pc je za 85 tis. Kč. Popřípadě řekněte jestli tam nemam ještě něco přidat cenový strop je 90 tis. Tady je seznam http://www.czc.cz/6qihkuq3ksipn89t9318klv28f/seznam. A prosím vás nepište že je zbytečný pc za 90 tis. Je to moje rozhodnutí. :) Chlazení bych nechtěl měnit chtěl bych aby GPU i CPU byly chlazené vodou. Předem moc děkuji za jakékoli rady.
Naposledy upravil(a) BooTKo. dne 28 led 2016 14:45, celkem upraveno 1 x.
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC za 85 tis. kontrola komponentů
v názvu tématu máš 85 a v textu 90? tak co?
k sestavě... PC za 85K a nemáš tam 980Ti? proč 1TB SSD disk? proč nevezmeš desku se zabudovanou wifi? potřebuješ blue ray mechaniku?
k sestavě... PC za 85K a nemáš tam 980Ti? proč 1TB SSD disk? proč nevezmeš desku se zabudovanou wifi? potřebuješ blue ray mechaniku?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

- Exuctioner
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC za 90 tis. kontrola komponentů
Pokud se pozorně podíváš, tak vidíš že je to 980Ti, akorát CZC.CZ to má špatně označené.
Intel Core i5-4460 + SilentiumPC Spartan LT HE922
MSI H97 Gaming 3
Kingston Savage 16GB DDR3 1600MHz
Asus STRIX R9 390 DC3OC 8GB
Intel SSD 535 Series - 240GB
Seagate Barracuda 7200.14 1TB
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Zalman R1
Arctic Fan F12 - 4x
Apple iPhone 6 128GB Space Gray
MSI H97 Gaming 3
Kingston Savage 16GB DDR3 1600MHz
Asus STRIX R9 390 DC3OC 8GB
Intel SSD 535 Series - 240GB
Seagate Barracuda 7200.14 1TB
Seasonic SS-620GM2 Evo 620W
Zalman R1
Arctic Fan F12 - 4x
Apple iPhone 6 128GB Space Gray
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
jo, už vidím.. pardon
no moje další otázky zůstávají

Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru

-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, proč 1TB, protože chci aby jsem tam měl co nejvíce místa, nebo stačí 500GB?. Už jsem si tam dal jinou MB ze zabudovanou wifi, měl jsem tam tamtu protože před asi týdnem když jsem si skládal seznam, tak tam žádná MB ze zabudovanou wifi nebyla na skladě. Blue Ray mechaniku bych tam chtěl, nikdy nevíš jestli ji někdy využiješ.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 36 vteřinách:
Přesně takovéhle komentáře jsem nechtěl vidět, jsou to moje peníze které jsem si našetřil za 2 roky, tak si s nimi chci dělat co chci. Jsem počítačovej nadšenec takže ty peníze nechci dát do ničeho jiného než do pc.
Dodatečně přidáno po 3 minutách 36 vteřinách:
behavioralista píše:No pokud nevíš co s penězma,tak minimálně takových 40 klacků mi můžeš poslat na účet.Toto je naprostá šílenost a nesmysl.
Přesně takovéhle komentáře jsem nechtěl vidět, jsou to moje peníze které jsem si našetřil za 2 roky, tak si s nimi chci dělat co chci. Jsem počítačovej nadšenec takže ty peníze nechci dát do ničeho jiného než do pc.
dej si tam 6tb hdd a vyjde to levneji než to ssd. ssd ti stačí třeba jenom 260gb tam dáš system a programy , na hdd si uložíš data
a za 90k by se dal už postalit 2processorový pc
a za 90k by se dal už postalit 2processorový pc
Pocitac za 85 tisic Kc se stejnym vykonem jako ma pocitac za 45 tisic Kc, nic jineho toto neni.
Vodni chlazeni - vyhozeni penez bez uzitku, chladit to bude uplne stejne jako vzduchovy chladic za petinu ceny. A nebo vodni chlazeni, ale vlastnorucne setsvane, bude stat pres 10 tisic (prostredky jsou) ale chladit bude CPU, GPU a pripadne dalsi komponenty.
Mas tam OEM Windows - krabicova verze ktera je prenosna i na jinou zakladni desku je o 200 Kc drazsi.
1000W zdroj - chvili jsem hledal jestli tam nemas ty graficke karty 3 aby to k necemu bylo.
1TB SSD nepotrebujes, vyhozenych 10 tisic. Skutecne potrebujes trochu urychlit nacitani vsech her co mas na Steamu?
Skrin pekna, ale take drazsi aniz by to melo nejaky uzitek.
Pokud chces mermomoci utratit 85 tisic Kc, tak je to potreba utratit tak aby to melo smysl, ne za design a nekolikanasobne perdimenzovane komponnety jako je 1000W zdroj. Ten pocitac by sel postavit mnohem, mnohem lepe. Takhle ti ty hry budou chodit uplne stejne jako kdyby jsi utratil polovinu.
Vodni chlazeni - vyhozeni penez bez uzitku, chladit to bude uplne stejne jako vzduchovy chladic za petinu ceny. A nebo vodni chlazeni, ale vlastnorucne setsvane, bude stat pres 10 tisic (prostredky jsou) ale chladit bude CPU, GPU a pripadne dalsi komponenty.
Mas tam OEM Windows - krabicova verze ktera je prenosna i na jinou zakladni desku je o 200 Kc drazsi.
1000W zdroj - chvili jsem hledal jestli tam nemas ty graficke karty 3 aby to k necemu bylo.
1TB SSD nepotrebujes, vyhozenych 10 tisic. Skutecne potrebujes trochu urychlit nacitani vsech her co mas na Steamu?
Skrin pekna, ale take drazsi aniz by to melo nejaky uzitek.
Pokud chces mermomoci utratit 85 tisic Kc, tak je to potreba utratit tak aby to melo smysl, ne za design a nekolikanasobne perdimenzovane komponnety jako je 1000W zdroj. Ten pocitac by sel postavit mnohem, mnohem lepe. Takhle ti ty hry budou chodit uplne stejne jako kdyby jsi utratil polovinu.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
No dvou procesorový pc nechci, 6TB HDD už tam mam od doby co jsem si začal skládat tenhle seznam. Tak já tam dám 500 GB SDD.
a proč ne takhle by to vyšlo s 2procesory http://www.czc.cz/6lugc1dk10g198q9jus3ia35a4/seznam sice by tam nebyly 3hdd ale mělo by to větší výkon než tamto. dalo by se to líp sestavit ale teď na to nemam čas. pokuď chceš 1 procesor nemá cenu si kupovat pc za 90K s i7-5280k a 980ti se dá postavit i pc kolem 40k
edit: když tam bude jiný zdroj a chlazení tak by se tam ty 3hdd vešly
Dodatečně přidáno po 13 minutách 39 vteřinách:
mam v pc ten seagate sv35 hdd a pokuď chceš nečo tichého tak to moc tichý disk neni když je na 100% zátěži je docela slyšet ale je rychlý takže pokuď chceš tichý disk vem něco jineho nebo jestli ti hluk nevadí tak vem tento
edit: když tam bude jiný zdroj a chlazení tak by se tam ty 3hdd vešly
Dodatečně přidáno po 13 minutách 39 vteřinách:
mam v pc ten seagate sv35 hdd a pokuď chceš nečo tichého tak to moc tichý disk neni když je na 100% zátěži je docela slyšet ale je rychlý takže pokuď chceš tichý disk vem něco jineho nebo jestli ti hluk nevadí tak vem tento
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jonasx píše:za 90K s i7-5280k a 980ti se dá postavit i pc kolem 40k
uka, 30k dáš jen za grafiku a procák
btw se dvouma Xeonama budeš mít v drtivý většině her menší fps než s jednou i7 6700K, paralelizace ve hrách ještě tak daleko není.
Osobně bych klidně to 1 TB SSD vzal, mám 500GB a uvažuju o přidání dalších 500-1000 GB a to těch her na Steamu ani moc nemám.
Pokud je to jen na hry, klidně bych šel do i7 6700K, ještě budiž to i7 5820K, ale dva procesory už jsou naprostá zbytečnost, co vůbec nic nepřinese (dobře, kromě vyšších nákladů).
i7-5930K - připlácet 6k za 100MHz frekvence navíc oproti i7 5820K se podle mě nevyplatí :)
Voda je zbytečná, pokud ti běžný chladiče nestačej, ještě je možnost na kartu hodit accelero nebo morpheus - mám morpheus a grafiku i po oc uchladím s max 800rpm na ventilátorech (např. MSI Gaming - asi nejtišší běžně dostupná verze týhle grafiky má 1600 rpm v zátěži).
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Bylo by dobré napsat, k čemu má tato mašina sloužit, protože pokud to je jen na hry, tak mu je dvouprocesorý stroj úplně, ale úplně k ničemu...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Pokud to ma byt na machrovani, tak to chce pruhlednou skrin (prodavaji to treba na Ebay) a poradne vodni chlazeni s nejakou svitici kapalinou - bude to sice stat ranec, ale bude to absolutne cool.
COOL vypadajici vodni chlazeni:
https://www.youtube.com/watch?v=jVPehMaHgM8
Pruhledna skrin:
https://www.youtube.com/watch?v=D_jFaTp3QTg
Kombinace:
https://www.youtube.com/watch?v=-OwB5al5KXg
COOL vypadajici vodni chlazeni:
https://www.youtube.com/watch?v=jVPehMaHgM8
Pruhledna skrin:
https://www.youtube.com/watch?v=D_jFaTp3QTg
Kombinace:
https://www.youtube.com/watch?v=-OwB5al5KXg
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Kontrola komponentů herní sestavy
od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1801
-
od second32
Zobrazit poslední příspěvek
18 led 2025 18:42
-
-
- 3
- 1385
-
od PavelKilleR
13 čer 2025 15:10
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6185
-
od Overlord
14 bře 2025 11:54
-
-
- 0
- 2141
-
od nermitus