AnonymousSovereign píše:Michall píše:Gelid mám 7 měsíců v pc a hlučný mi nepřipadá!
A jak je to s tou základnou, která přiléhá na cpu - je dostatečně velká? Někde jsem totiž četl, že je u Gelidu údajně tak malá, že jen velmi stěží pokryje plochu "recentního" Intel cpu... ???Speda píše: Navíc se montuje na kovovou základnu který má 4 uchycení.
Jo to vím, ale tady jde o ten "horní úchyt k cpu" a ten je realizován pouze 2 šrouby - čili předpokládám, že na určité místo může tento chladič vyvinout větší tlak než chladič stejných parametrů ale s klasickým úchytem na 4 šrouby... (a dle přiloženého článku výše to tak bohužel opravdu je...). A to by mohlo být na Skylake cpu fatální...
...achjo, já se fakt picnu - kdyby to bylo AMD tak bych se ještě ani tak moc nedivil, ale u Intelu bych něco takového nečekal...
A musí se to stát zrovna u aktuálně nejnovější generace, která ještě minimálně několik měsíců nebude mít nástupce (tam to navíc bude asi úplně stejné, protože kvůli opětovnému zvětšení by museli nejspíše příjít s novým socketem...)
Má 4 šrouby. A je chycen 4 šrouby do kříže! Pokryje v pohodě celou chladící desku CPU. Oproti Hyperu má lepší parametry. A abys s ním zlomil CPU, i s deskou, musel bys ty šrouby hodně zkrátit, nedat je na pružinu a nejlépe aku šroubovákem dotáhnout

Ještě nějaká otázka? Navíc si myslím, že už Intel prokázal, že před problémy neutíká a řeší je. A kdyby to co popisuješ byl velký problém (u masivnějším chladičů to asi jde), tak by to už bylo dávno řešeno oficiálně. Ale i tady ovšem platí, pokud jsem hovado, tak to můžu podělat...