Rád bych sem ještě přidal jeden komentář. Na radu kolegů jsem si zakoupil tento notebook:
https://www.alza.cz/dell-inspiron-11z-t ... 915218.htmHorší IT produkt jsem snad neměl v ruce. Proto vás všechno dopředu varuju, nikdy si ho nekupujte. Pozitivum jsem na tom notebooku prakticky nenašel a negativa zde vypíšu:
-Notebook je sice vyroben z kvalitního kovu, nicméně patrně tento kov stíní wifi a signál pro přijímač je tím pádem slabší. Další související věc je ta, že se kov v oblasti klávesnice značně prohíbá. A je tak nutné mít "lehké" ruce a neopírat se o počítač.
- přesto, že má i3 a 4GB RAM, tak je notebook výrazně pomalý. Startuje přes minutu a půl, než ho je možné používat. (nainstalováno na něm je jen: avast, office, windows, flash player, adobe reader).
- pokud se používá na kolenou, nebo dejme tomu v posteli, tak je to naprosto nevhodně koncipovaný notebook, "výdechy" větrání/chlazení má uprostřed klávesnice na zadní hraně. Peřinou či tepláky se tento výdech ucpe a notebook se začne okamžitě přehřívat.
- notebook rozhodně neni optimalizovaný na Win 10, po upgradu je nutné stáhnout nejnovější ovladače a i ty mají často různé problémy. Nejvýraznější je s wifi, po upgradu na Win10 se v případě slabšího signálu vaší wifi, wifi v počítači vypne a jediné jak jí můžete zapnout, je restartovat celý počítač. Údajně by měla pomoct aktualizace driveru síťové karty, ale našel jsem na internetu stížnosti, že i přes to to často nefunguje (více o problému s wifi například zde:
http://en.community.dell.com/support-fo ... t/19652315)
- displej má nedostatečné podsvícení, pouze pokud je nastaven maximální jas, tak se na tom dá pracovat. Jinak víceméně o ničem.
- výdrž notebooku na baterce je max. 3 hodiny, což mi přijde na nový notebook hodně málo
- za 14K je to docela drahá 11,6 palcová sranda a za mě rozhodně NEBRAT
CPU Intel Core i5 - 4460 3,2Ghz // NVIDIA GeForce GTX 960 4GB // MB MSI B85-G43, 1150, DDR3
RAM Crucial 2x4GB DDR3 1600Mhz CL9 // SSD Kingston KC400 256GB // HDD WD Caviar Blue 1TB