Zdravim,
potřeboval bych poradit s výběrem PC.. koukal jsem na doporučené sestavy ale ten topic už je 3 měsíce starý tak nevím jak moc je aktualní tak jsem si řek že rači napíšu i se všema podrobnostma a uvidím co z toho bude.
Co potřebuju: samotné PC bez periferíí a bez OS limit je 20k
rád bych tam měl is SSD ale chápu že s tímdle limitem by to asi limitovalo i výběr nejdražší části a tou je grafika tak když by se SSD vešel do rozpočtu tak bych byl rád když ne tak se nic neděje. Možná bych pro teď mohl obětovat i HDD v zájmu většího výkunu PC. Nějaké starší mám tak bych to dokoupil kdyžtak pozdějc.
Dalši věc jesli by byla možná rád bych dvě sestavy se stejným limitem tedy 20k ale jedna postavena s radeonem a jedna s nvidii. Abych řek pravdu několikrát mě radeon už v minulosti zklamal ale momentálně jsem viděl že ho doporučujete dost často v poměru cena výkon tak bych se rád kouk jak moc velký rozdíl v těch sestavách by byl a podle toho se rozhodl.
Účel PC je kombinovaný nějaká bežná práce s photoshopem což asi výběr moc ovlivňovat nebude a jinak hlavně novější hry.
Díky
PC 20k
Re: PC 20k
Akorát sem musel ochudit CPU a bez HDD, možná je to špatná sestava za ty prachy,ale podle mě asi nejlepší co sem mohl spachtlat zatím.
Vzal bych něco takového https://www.czc.cz/04rrvea0bqgt6bqnt3vj7mohhe/seznam
Zdejší experti na doporučování sestav by osadili ATX desku (které jsou v popisku), a jelikož mají rádi tichoučké sestavy, tak i jiný zdroj a grafiku ve verzi MSI RX 470 4GB nebo MSI GTX 1060 Gaming X 3GB. Mně se to však zdá takto OK. Jinak grafika se 3GB je už v dnešní době celkem málo, a proto bych tuto možnost nedoporučoval. Také je možné vzít 6GB verzi, ale 2 000Kč navíc už je celkem hodně a muselo by se to postavit na core i3, což se mi vůbec nelíbí i vzhledem k tomu, že mezi grafikami bude rozdíl ve výkonu maximálně 10%. No a samozřejmě pokud budeš PC často vytěžovat, tak doporučuji dokoupit chladič SPC Fera3.
Zdejší experti na doporučování sestav by osadili ATX desku (které jsou v popisku), a jelikož mají rádi tichoučké sestavy, tak i jiný zdroj a grafiku ve verzi MSI RX 470 4GB nebo MSI GTX 1060 Gaming X 3GB. Mně se to však zdá takto OK. Jinak grafika se 3GB je už v dnešní době celkem málo, a proto bych tuto možnost nedoporučoval. Také je možné vzít 6GB verzi, ale 2 000Kč navíc už je celkem hodně a muselo by se to postavit na core i3, což se mi vůbec nelíbí i vzhledem k tomu, že mezi grafikami bude rozdíl ve výkonu maximálně 10%. No a samozřejmě pokud budeš PC často vytěžovat, tak doporučuji dokoupit chladič SPC Fera3.
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
MSI Armor bych skutecně nebral. To chlazení je oproti Gaming X hrozné, stačí se na to podívat.
Jestli to někomu za to stojí ušetřit pár korun...
Jestli to někomu za to stojí ušetřit pár korun...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
OK, odkaz upraven na verzi Gaming. Mohl bys ještě zmínit zdroj, který bys osadil místo toho Seasonic, aby to bylo komplet ve všech možnostech? :)
raZzy píše:Akorát sem musel ochudit CPU a bez HDD, možná je to špatná sestava za ty prachy,ale podle mě asi nejlepší co sem mohl spachtlat zatím.
PC.png
Tu sestavu máš dost nevyváženou. Příliš drahá deska, zbytečně výkonný zdroj, nekvalitní skříň atd...
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
Dolpi píše:raZzy píše:Akorát sem musel ochudit CPU a bez HDD, možná je to špatná sestava za ty prachy,ale podle mě asi nejlepší co sem mohl spachtlat zatím.
PC.png
Tu sestavu máš dost nevyváženou. Příliš drahá deska, zbytečně výkonný zdroj, nekvalitní skříň atd...
Dobře. Jen jsem neco tak splácal na rychlo a přiznám že nejsem žádný odborník.
díky všem za navrhy..
kdyby ještě nekdo mohl přihodit nějaký jiný navrh abych měl z čeho vybírat tak bych byl moc rád (nakonec ten HDD tam vůbec nedávejte zbytečně to ubírá rozpočet)
kdyby ještě nekdo mohl přihodit nějaký jiný navrh abych měl z čeho vybírat tak bych byl moc rád (nakonec ten HDD tam vůbec nedávejte zbytečně to ubírá rozpočet)
Tu sestavu jsem aktualizoval (HDD odstraněno - osazeno větší SSD + ventilátor), ale šlo by to udělat na dalších 100 způsobů a všechny by byly správné, takže položím otázku. Jsou pro tebe důležitější teploty/hluk/spotřeba nebo bys raději větší SSD popřípadě více ram?
Donald64 píše:Tu sestavu jsem aktualizoval (HDD odstraněno - osazeno větší SSD + ventilátor), ale šlo by to udělat na dalších 100 způsobů a všechny by byly správné, takže položím otázku. Jsou pro tebe důležitější teploty/hluk/spotřeba nebo bys raději větší SSD popřípadě více ram?
no myslim že vše dokážu nějak obětovat pro lepší grafickou kartu.. beru to tak že grafická karta je největší investice takže v případě že bude zastaralá a musel bych koupit novou tak je to hodně peněz. Ale v případě že by bylo něco moc hlučné malo místa nebo vysoké teploty tak mám šanci udělat investici v řádu 1-2k abych to vyřešil ne?
Dobře, osadil jsem tedy menší SSD a přidal výkonnější procesor a chladič. Základ počítače, který nebudeš chtít delší dobu měnit, tvoří především procesor se základkou, proto mi tento upgrade přišel vhodný. Grafika je dostatečná, nevidím v současné době důvod připlácet za 8GB verzi, jelikož 4GB postačí a její výkon se s příplatkem nezvedne. Potom už jsou grafiky příliš drahé. Základ počítače by ti tedy měl vydržet a s cenou do 20k z toho už více nevytáhneme. Kdybys chtěl alternativy nějakého komponentu, tak je když tak mohu uvést jen musíš říct u čeho bys chtěl mít větší výběr.
tak v rámci ušetření mě ještě napadlo že rozeberu starý pc a že bych mohl použít nějaké věci z nej.. když bych použil tento case http://www.coolermaster.com/case/full-tower/haf-932/ bude mi tam pasovat zakladni deska a je case dost velky pro grafickou kartu?
zaroven bych ještě použil i zdroj což je Corsair ATX 850W PFC CMPSU-850TXEU v tom by neměl být problém už vůbec si myslím ne? vím že 850W je zbytečně moc ale když ho už mám tak propč ho nevyužít
zaroven bych ještě použil i zdroj což je Corsair ATX 850W PFC CMPSU-850TXEU v tom by neměl být problém už vůbec si myslím ne? vím že 850W je zbytečně moc ale když ho už mám tak propč ho nevyužít
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”