PC, 24", OS, periférie do 40tis - Hry + foto Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vuLva
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC, 24", OS, periférie do 40tis - Hry + foto

Příspěvekod vuLva » 15 říj 2016 20:32

Tak tohle opravdu dokáže zkazit den, ještě když je to nové auto. Stala se mi podobná událost, kdy pojišťovna nechtěla uhradit škodu na autě, která nebyla zaviněna mojí vinou. Po 4 měsících téměř každodenního volání, a mailování částku za škodu konečně uhradili. Už nikdy více.

Osobně taky nechápu proč tomu tak u výrobců karet je. Možná to dělají záměrně, aby lidi přinutili sundat chladič, a porušit tak záruční plombu, ale u Gaming verze za ten nemalý příplatek bych to teda nečekal.

Tak ať slouží. :-)
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H

Reklama
pmalek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod pmalek » 15 říj 2016 21:46

Taková situace dokáže nejen zkazit den, ale totálně zničit dovolenou a zabavit na dlouhé měsíce. Škoda se stala mimo pozemní komunikace, na místě určením pro parkování u pronajaté chaty a cesta je takový průsek mezi stromy. Místní samorost s pořezaným dřevem a traktorem, vyrobeným v domácí dílně. O to větší radost z vyřizování. Nikomu bych nepřál, aby podobnou situaci musel zažít.

Osobně zastávám teorii zisku. Čím vyšší teploty, tím snáze se něco pokazí a zajistí brzký příjem. Konstrukce pod diktátem manažerů zní tak, aby výrobek vydržel záruční lhůtu a přinesl reálný příslib budoucích zisku. Okamžitý zisk zaručí snížení nákladů, které mohou u 1 000 000 kusu s pastou za 2 dolary uživit další dva manažerské posty po několik let. A manažéři se rádi množí. S vidinou zisku pro manažery a akcionáře, takové úspory smysl dávají.

Slouží a velmi dobře, protože partnerka ani nenadává. Samozřejmě není fanouškem hraní Anno, ale neruší jí při sledování náročných filmových klenotů, ve kterých si libuje a doslova mi otravuje život:-)

vuLva
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod vuLva » 15 říj 2016 22:49

O tom nepochybuju. Předpokládám, že traktor ani neměl technickou s pojištěním. Tak hlavně, jestli se všechno vyřešilo bez újmy na zdraví, a s nervama na svém místě.

Taky jsem zastánce nižších teplot = lepší provozní vlastnosti -> vyšší životnost. Ale někteří, to stále nechápou. Pak se hrnou penízky tam, kam mají.

Spokojená a klidná partnerka je k nezaplacení. :-) Markéta Lazarová není zrovna můj šálek kávy. Přeji hodně štěstí.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H

pmalek
nováček
Stav:

Příspěvekod pmalek » 17 říj 2016 12:52

Stroj, postavený z kombinace zahradní sekačky, starého traktoru a moskviče, jistě neměl ani způsobilost pro provoz na pozemních komunikacích. S odstupem času, musím vyseknout poklonu kutilovi, který dokázal takový stroj vyrobit a jistě by přežil světovou apokalypsu.

Teploty ovlivňují i spotřebu a chlazení, tedy hluk. Zákazník leží na dně potravního řetězce. Bohužel jsem narazil na jiný problém, konkrétně s řadičem (ovladačem) desky, která mi neustále odpojuje disk Seagate GoFlex Desk 3TB s vlastním adaptérem. Prakticky každých 8 sekund se disk odpojí a znovu připojí. Pomohl jen šroubovák a připojit ho jako interní, jinak bych z něj 2.3TB obrazového materiálu z dovolené nedostal. Zajímavý problém, na který jsem ještě nenalezl řešení, protože disk funguje v notebookem bezvadně.

Díky za konzultaci sestavy a čas.

pmalek
nováček
Stav:

Re: PC, 24", OS, periférie do 40tis - Hry + foto  Vyřešeno

Příspěvekod pmalek » 28 říj 2016 11:29

Krátký souhrn před uzavřením:

Největším zklamáním celé sestavy se stala deska. Bios verze C6 nepodporuje základní sjednocenou autorizaci, tedy odemknutí a přihlašování pomocí TPM čipu. Aktuální Bios C8 přidává podle popisu jen podporu nových procesorů a problém neřeší. Pokrok nezastavíš, co uměla MSI H55M-ED55, B150M neumí. Nedal jsem si pozor a než jsem se rozkoukal, tak Windows 10 mi udělal z ovladačů peklo, generické peklo, které bylo třeba manuálně odstranit. Např.: s aktualizací přestal fungovat zvukový kodek, k vyřešení bylo třeba ručně instalovat ovladač verze 6.0.1.7960 se kterým si příliš nerozumí Mumble 1.2.17. Občas zapraská a zašumí, ale jinak se nic zásadního neděje. Věci jako Gaming Lan Manager apod. "funkce" raději neinstaluji. Chybí mi důvěra.

Grafická karta po všech směrech výborná a chtělo by zapracovat na podpoře DX12 a odstranit některé nepříjemné lagy, kterými hra trpí. Výkon jsem si představoval s vysokými detaily 60fps a více s rozlišením 1920x1080. S ovladači 16.10.3 se hra ustálila na 63fps z původních 57fps a lehce se zvýšila zabraná grafická paměť 3.6GB. S čerstvým ovladačem 16.10.3 zmizelo i nepříjemné lagování. Do budoucna moc velká rezerva nezůstala. Ovladače jsou stabilní, žádné pády způsobené ovladači, opravena akcelerace prohlížeče a převažuje čistě pozitivní dojem.

V ostatních aspektech hodnocení převládá čistě pozitivní dojem. Velmi tichá a kompaktní sestava, která neruší vzhledovou integritu místností.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”