Dnes jsem pořídil XFX Radeon RX 480 jako výměnu za Geforce 545 do základní desky HP IPISB-CH2 (Chicago) a neběží to... ani monitor se nerozsvítí, přitom karta je podsvětlená a ventilátory se točí... hledal jsem po internetu a nikde jsem se nedočetl, že by RX 480 neměla být s touto deskou kompatibilní.
Poradíte jak zkusit kartu rozjet? Nebo napište, že to není kompatibilní a proč... alespoň něco. Já už nevím co s tím :(
XFX Radeon RX 480 neběží na HP IPISB-CH2 (Chicago)
Re: XFX Radeon RX 480 neběží na HP IPISB-CH2 (Chicago)
Bude to nejspíše biosem
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
Pricina je temer urcite v UEFI, presneji receno v nepodpore UEFI ze strany HP. Stejne jako vsechny starsi zakladni desky od HP - budto HP IPISB-CH2 nepodporuje UEFI vubec nebo pouze nizsi verzi nez kterou vyzaduji vsechny novejsi graficke karty.
Reseni:
1. Flashnout nejvyssi verzi BIOSu do zakladni desky, pokud nejaka aktualizace existuje, ovsem nelze zarucit ze to pomuze
2. Sehnat pro grafickou kartu BIOS, ktery umozni pouziti na zakladnich deskach ktere nepodporuji UEFI (pozor, pro pouziti v desce ktera UEFI podporuje se musi flashnout puvodni BIOS zpet)
3. Sehnat grafickou kartu, ktera by mela fungovat - coz znamena neco jako Geforce 7xx nebo starsi.
4. Ciste teoreticky by novejsi karty od EVGA mely korektne podporovat legacy boot - takze je jista sance ze karta od EVGA bude fungovat.
5. Vymenit zakladni desku za novejsi ktera podporuje UEFI stejne verze jako karta.
Reseni:
1. Flashnout nejvyssi verzi BIOSu do zakladni desky, pokud nejaka aktualizace existuje, ovsem nelze zarucit ze to pomuze
2. Sehnat pro grafickou kartu BIOS, ktery umozni pouziti na zakladnich deskach ktere nepodporuji UEFI (pozor, pro pouziti v desce ktera UEFI podporuje se musi flashnout puvodni BIOS zpet)
3. Sehnat grafickou kartu, ktera by mela fungovat - coz znamena neco jako Geforce 7xx nebo starsi.
4. Ciste teoreticky by novejsi karty od EVGA mely korektne podporovat legacy boot - takze je jista sance ze karta od EVGA bude fungovat.
5. Vymenit zakladni desku za novejsi ktera podporuje UEFI stejne verze jako karta.
BIOS jsem updatoval na poslední verzi, tak je z roku 2011, situace je bohužel stejná... vypadá to tedy nejspíš na verzi UEFI, kterou karta nepodporuje, protože UEFI deska umí, respektive takový nějaký hybrid.
Chtěl bych na tuto desku nejlepší možnou kartu v cenové relaci do rx 480, ale po této zkušenosti už se bojím sáhnout po čemkoli novém :(
Dodatečně přidáno po 32 minutách 6 vteřinách:
Tady jsem našel ohledně desky IPISB-CH2 (Chicago) a UEFI také nějaké povídání, ale výsledek žádný... teda vlastně potvrzuje co píšete
http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Ha ... -p/3894924
Jak je tedy možnost u nové karty poznat jestli mi poběží? Protože co koukám po obchodech, nikde tuto informaci ohledně UEFI neuvádějí...
Popřípadě pokud by jste někdo doporučil některou z nových karet, která by na této desce běžela, byl bych vděčný...
Chtěl bych na tuto desku nejlepší možnou kartu v cenové relaci do rx 480, ale po této zkušenosti už se bojím sáhnout po čemkoli novém :(
Dodatečně přidáno po 32 minutách 6 vteřinách:
Tady jsem našel ohledně desky IPISB-CH2 (Chicago) a UEFI také nějaké povídání, ale výsledek žádný... teda vlastně potvrzuje co píšete
http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Ha ... -p/3894924
Jak je tedy možnost u nové karty poznat jestli mi poběží? Protože co koukám po obchodech, nikde tuto informaci ohledně UEFI neuvádějí...
Popřípadě pokud by jste někdo doporučil některou z nových karet, která by na této desce běžela, byl bych vděčný...
Doporucit mohu pouze kartu ktera by bezet mohla, ne ktera bude fungovat - nemam zadnou moznost to overit.
Pocitacu HP mam sice spousty, ale grafickou kartu na vyzkouseni zadnou.
https://www.alza.cz/evga-geforce-gtx-10 ... 10.htm?o=1
Pocitacu HP mam sice spousty, ale grafickou kartu na vyzkouseni zadnou.
https://www.alza.cz/evga-geforce-gtx-10 ... 10.htm?o=1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2791
-
od VBlaschke
Zobrazit poslední příspěvek