jsem zde úplným nováčkem a přidal jsem se, abych poprosil o radu ohledně sestavování PC. Je mi 22 let a odjakživa jsem měl jen notebook. Taťka sice vždycky stolní PC měl, ale kupoval už hotové sestavy, takže se v tom sestavování vůbec nějak neorientuju

Říkal jsem si, že jsou teď pěkné slevy na CZC a obecně, jak je CELÝ TÝDEN "Black Friday"

Už delší dobu bych chtěl pořádnou mašinu, na které bych si zahrál nějaké ty novější hry (Shadow of Mordor, OW, případně i méně náročné jako Paladins nebo tak) + přítelkyně by na ní sem tam editovala videa. A tak jsem sebral odhodlání a zkusil sestavit něco na CZC. Ale říkám, nevím, jestli jsem nebral zbytečně drahé součástky, jestli by nešly něčím nahradit apod.
Moje požadavky na sestavu:
Výdrž: Alespoň 3 roky bez upgradu hlavních součástek (procesor, grafika) (další RAM klidně přikoupím)
Výkon: Hraní her viz výše, občasné editování videa (není hlavní podmínkou)
Cena:Co nejlepší poměr cena/výkon, to chci vždy. Hranice je řekněme 20k, ale je to jen přibližně. Pokud by se našel lepší poměr cena/výkon, jsem ochotný platit i více.
Vzhled:Také bych chtěl, aby krabice vypadala nějak slušně, např. jako ta v mém seznamu
Další: Chtěl bych podotknout, že periferie (myš, klávesnice, sluchátka) už mám. Reproduktory zatím nepotřebuji, v případně nutnosti bych využil ty zabudované v monitoru. A také mám už disk, SSD od Crucialu, 525 GB. Takže ten nepotřebuji.
K sestavě bych prosil zahrnout i monitor a OS (Windows 10 Home, 64 bit, je mi jedno jestli CZ/EN)
Monitor bych bral nějaký průměrný, hlavně s dobrými pozorovacími úhly. Ale říkám, zkuste mi navrhnout co nejlepší poměr cena/výkon, to je pro mne nejdůležitější. Pokud bude cena nižší, tím lépe

Mnou složená sestava: https://www.czc.cz/13jj45dgeejbmakb3eo2dupu69/seznam
Postavil jsem to okolo Intelu, ale zajímalo by mě, jaké je stavit PC okolo AMD. Absolutně se nevyznám v jejich procesorech, ale zajímalo by mě, jaké jsou, oproti Intelu a jestli se nevyplatí investovat spíše do AMD (protože má lepší poměr cena/výkon).
Předem děkuju všem, kteří si to dočetli až sem a kteří jsou ochotni mi poradit. Moc díky! :)