Dobrý den, přemýšlím o koupi nových komponent na upgrade mého PC.
Můj nynější PC:
GPU NVIDIA GeForce GTX1070Ti 8GB
CPU Intel Core i7 7700 Kabylake 4.2GHz
Základní deska Asus rog strix b250g gaming
Chladič cpu Cooler Master Hyper TX3i
zdroj Corsair VS550.
Je to vlastně předem postavený gamebox od alzy 1070ti+ hyperx edition. Teď bych ho chtěl nějak upgradovat.
Přemýšlím o nové kartě rtx 3070. Teď jsem ale ztracen v tom, zda koupit novou základní desku, cpu, ramky atd. Hraju na 2k monitoru s frekvencí 144hz. Byl bych moc rád za Váš názor. Díky
Upgradování PC
Re: Upgradování PC
Je to 2K skutecne 2K (tedy full HD, 1920x1080) nebo to je QHD (2560x1440) ?
Take jake konkretne hry, protoze na neco to 4 jadro s HT jeste staci, i kdyz je to procesor
ktery Intel prejmenoval a prodava novy za 2500 Kc.
Take jake konkretne hry, protoze na neco to 4 jadro s HT jeste staci, i kdyz je to procesor
ktery Intel prejmenoval a prodava novy za 2500 Kc.
je to QHD
pardon
Dodatečně přidáno po 50 minutách 56 vteřinách:
Nebo přemýšlet o rtx 3080?
pardon
Dodatečně přidáno po 50 minutách 56 vteřinách:
Nebo přemýšlet o rtx 3080?
- Mr. Incognito
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já teď nechápu, jestli chceš upgradovat vše nebo jen GK. RTX 3070 je pro tvůj účel a rozlišení na hraně, jestli všude trváš na 144 FPS. 3080 by stála za úvahu, případně pro odvážnější nějaká alternativa od nové generace AMD, papírově vypadají slušně.
U RTX 3xxx je potřeba počítat s výměnou té věci "Corsair VS550" za nějaký zdroj.
Ptám se, zda je nutné upgradovat vše, nebo jen GK. Nejspíš počítám se vším. Chtěl bych se zeptat, jestli tu základovku měnit musím nebo ne. Pak nejspíš i CPU... Takže skoro všechno.. Můžu si leda tak nechat chladič a ramky? Všude netrvám na 144fps.
Nevíte do kolika by mě vyšel tenhle upgrade jak kdyby to měla být 3070, tak 3080. Čekám, že s 3080 bude potřeba i lepší cpu atd.
Nevíte do kolika by mě vyšel tenhle upgrade jak kdyby to měla být 3070, tak 3080. Čekám, že s 3080 bude potřeba i lepší cpu atd.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
pokud by pro danou desku existoval neofiko BIOS pro osmou a devátou generaci Intel procáků, tak by se měnit nemusela, musel bys to ovšem pohledat po netu... paměti (velikost, počet, frekvence, časování) a chladič sou co zač?
Raději bych šel do nové základovky.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
nejlevnější možnost za 7k je i5-10400F a B460 deska, třeba ASRock B460 Pro4... neodpověděl si s těma paměťma, chladič už vidim...
To mám HyperX 16GB DDR4 2400MHz CL15 Fury Black Series.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”