Počkej si na Ryzen 5800X3D, grafiku vem rači klasickou RTX 3070, o dost míň topí, výkon je skoro stejný a je značně levnější. MHz neřeš, zajímá tě hlavně provedení chlazení případně desky. RAM stačí určitě 2x8 GB, 32 ti výkon nezlepší.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
S vice pameti neni pocitac vykonnejsi. Pouze ti to umozni bez problemu spoustet
pametovezrave aplikace a hry. Pokud hrajes hry, ktere vyuziji vice nez 16 GB RAM
tak ma investice smysl, pokud ne, koupis si 32 GB RAM a bude ti to na nic.
No, ono taky záleží, co děláš při hraní. Pokud máš tendeci mít při hraní otevřený prohlížeč s desítkami tabů, tak možná ani těch 32 GB nemusí stačit. Ale uznávám, to už je trochu extrémní případ.
Počítač:
AMD FX-6300
základní deska ASRock 960GC-GS FX
2×4 GB Kingston HyperX Blu 1600 MHz, 1,65 V
grafická karta GIGABYTE GTX 750 Ti Ultra Durable 2 2GB GDDR5 OC 1215 MHz Edition
zdroj 650 W Approx APP650PS
1TB HDD Samsung HD 103SJ
3TB HDD Seagate ST3000DM001
Windows 10 Pro N
monitor BenQ VW2230H
Záleží na rozlišení, pro které to stavíš. Čekání není moc čekání, jde o týden. Každopádně 5800Taky bych šel do 1TB disku hned, ta 500 už je dnes fakt málo. Čekání na 5800x3d není moc čekání, jde o týden. Otázka je cenovka, má být stejná, jako 5900X teď, nicméně mám takový pocit, že bude o kousek vyšší kvůli vyšší poptávce. Testy od AMD jsou zmanipulované nízkým rozlišením, které toho tolik neukáže. Čím vyšší rozlišení, tím víc to stojí na výkonu grafiky, takže rozdíl mezi 5800x3d a 5600X v 4K prostě není, v 1440p je zanedbatelný a neopodstatněný z hlediska cenového rozdílu a v 1080p - koho to zajímá, to už je mrtvé rozlišení, krom specifických případů.
Zbytečné vyhazování peněz do luftu za 3070Ti na 1080p, bohatě by pak stačila 6600 XT nebo 3060ka... U RAM CL20 už je vcelku vyšší časování, než bych chtěl. Zdroj vyměň za https://www.alza.cz/evga-supernova-750-gt-d6308912.htm, je o kus kvalitnější a ta skříň je absolutní šunt.
Ahoj,
chtěl bych poprosit o kontrolu PC sestavy, kterou plánuji pořídit. Cílem je především hraní her(1440p) a občasná práce, rozpočet je přibližně 50000,-. Budu rád za jakékoli rady nebo připomínky, ať už k výběru komponent zda všechno funguje...
Poslední příspěvek
Tak jsem se díval na stránky výrobce a skutečně tam deklaruje PCIe 5.0 na grafickém slotu. Ale i na Alze to mají trochu chaotické. Někdy uvádějí 4.0 a u jiné zase 5.0, přitom je tam stejný čipset. Koukl jsem na specifikace čipsetů:
B650 - PCIe 4.0...
zbyly mi doma nějaké nevyužité komponenty a rád bych z nich postavil mamce nový PC k Vánocům. Počítač bude sloužit hlavně na sledování filmů přes Kodi, surfování po internetu a sledování YouTube. Možná...
Poslední příspěvek
Děkuji, rád si nechám poradit. Objednám to tedy přes víkend takto (pokud nebudou nějaké připomínky):
Dobrý den, chci si nechat složit tuhle pc sestavu a zajímá mě jestli všechno bude sedět a pasovat a jestli by jste popřípadě něco vyměnili. Je to hodně levná sestava a ani na tom nechci dělat nějaké náročné věci a zázraky z toho nečekám. Budu na tom...