Pomoc s výběrem nového PC

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Benzou
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Pomoc s výběrem nového PC

Příspěvekod Benzou » 24 črc 2025 18:46

Zdravím,
před pár měsíci jsem zde psal protože jsem měl problémy se svým notebookem. Vypadalo to, že jsem problémy vyřešil, avšak nakonec se zjistilo že asi obě grafiky jsou mrtvé, takže jsem se rozhodl koupit špice stolní PC.
Nejsem vůbec expert na toto téma, a jsem si vědom, že by bylo asi lepší počítač poskládat sám, nebo tedy ho nechat poskládat někým kdo se v tom vyzná. Zároveň ale nepotřebuji PC, které trhá rekordy, s tím, že hlavně hraju méně náročné či starší hry. Tudíž bych radši rovnou koupil už předem složený model v rozmezí 25-27k.
Po nedlouhém hledání jsem narazil na tento PC na Alze. Je vůbec k něčemu? https://m.alza.cz/alzapc/alzapc-gamebox ... 964039.htm
Jestliže ne, mohl by ji někdo poradit s nalezením počítače, který je efektivní aby dokázal fungovat a potenciálně rozjel i o trochu novější hry (ne na nejvyšší kvalitu atd. na tom mi nesejde), i když prioritu má můj backlog starých her, takže to není úplně to nejdůležitější. V každém případě, aspoň rtx 4060 by bylo fajn. Především je důležité aby byl ve výše stanoveném cenovém rozmezí.
Předem všem děkuji za odpověď!

Reklama
Alferi
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Pomoc s výběrem nového PC

Příspěvekod Alferi » 24 črc 2025 19:29

Hotové sestavy nebrat. Často jsou v nich nevhodné nebo zbytečné komponenty. Sestavení z vybraných dílů, případně i instalaci systému, některé eshopy za poplatek nabízejí. Namátkou jaké konkrétní hry se na tom budou hrát? Předpokládám v rozlišení FullHD - jaký je model monitoru?

Benzou
nováček
Stav:

Příspěvekod Benzou » 24 črc 2025 20:08

Alferi píše:Hotové sestavy nebrat. Často jsou v nich nevhodné nebo zbytečné komponenty. Sestavení z vybraných dílů, případně i instalaci systému, některé eshopy za poplatek nabízejí. Namátkou jaké konkrétní hry se na tom budou hrát? Předpokládám v rozlišení FullHD - jaký je model monitoru?

Spíše starší jrpgs, nebo hry jako WoW, či jiné single player live service hry. Obecně nehraju nové triple A hry, ale občas o některé zájem mám. U těch triple A her mi nezáleží jestli budu hrát na max grafice, stačí tak médium. Ale obecně jsem jak jsem říkal, ten 4060 jestli by šel tak by bylo fajn. Monitor prozatím ještě taktéž nemám. Jestli předem sestavené nejsou ono, neměl bys nějaké rady jak sestavit počítač? Já se v tom absolutně nevyznám.

windroid2
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod windroid2 » 24 črc 2025 20:21

Alza ti to poskládá za 1k a vyplatí se ti to daleko víc než předem sestavený PC (jak z hlediska výkonu, tak kvality i ceny)
Jediné co musíš udělat, je koupit za pár korun windows na netu a podle jednoduchého návodu si ho tam přes flashku nainstalovat.

Já bych to viděl + - takhle s tím, že by šlo připlatit na case.
Případně jde ještě jinde ušetřit (zdroj, disk, deska) - ale nedoporučuju
Ideálně ještě 1 větrák nahoru.
Přílohy
Snímek obrazovky 2025-07-24 202909.png

Alferi
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Alferi » 24 črc 2025 20:44

Jenom tu RAM dát 6000, jinak to takhle může být. Ještě by šla zvážit perspektivnější deska s lepší zvukovkou (+ cca 1300).

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2025 23:24

Proc je tam vodni chlazeni?

Chladi to stejne jako vzduch, je to hlucne a hlavne poruchove. Kvalitni vzduch udela podstatne lepsi sluzbu
a u dobre vetrane skrine muze i v zatezi chladit zcela pasivne, tzn ventilatory na nem se nebudou vucec tocit.

windroid2
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod windroid2 » včera, 08:23

To je jen nabídka od Alzy v košíku.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc s výběrem herního PC
    od RyeNi » 31 bře 2025 12:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2859
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:37
  • Pomoc s výběrem PC monitoru. Příloha(y)
    od ski1961 » 17 dub 2025 11:17 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    29
    7072
    od windroid2 Zobrazit poslední příspěvek
    22 dub 2025 20:28
  • Pomoc s výběrem komponent
    od kurkisak » 02 pro 2024 14:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1924
    od kurkisak Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 18:11
  • Pomoc s výběrem notebooku na hry