Volba vhodné RAM a SSD

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mirekmirek34011
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Volba vhodné RAM a SSD

Příspěvekod mirekmirek34011 » 20 zář 2011 22:41

Uvažuji o koupi nové základní desky.Má nynější je Asus M4A78 (Everest a jiné diagnostiky to potvrzují) a chtěl bych ji nahradit deskou Asus M5A99X EVO.Jaké paměti RAM do ní osadit? Mám na mysli konkrétní typy,neboť mám chaos v údajích o časování.Dále bych byl rád,kdyby mi někdo dal odkaz na detailní popis mé nynější desky (M4A78),protože mne zajímá,jestli má SATA1 nebo SATA2,protože kdyby měla SATA2,mohl bych si k ní koupit SSD 120GB (poraďte konkrétní typ).Já osobně bych volil SATA3 vzhledem k tomu,že na EVO stejně časem dojde.V jádru jde vlastně o to jestli dříve koupit novou desku (EVO)nebo koupit SSD do desky stávající.Poraďte a odpusťte ten chaos v dotazu.Děkuji

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Volba vhodné RAM a SSD

Příspěvekod Pic » 20 zář 2011 22:58

Asi neznáš GOOGLE - stačilo zadat Asus M4A78 a hned první odkaz je zde:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... zAodxg158A
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 zář 2011 09:03

Tvoje deska má Seria ATA 3Gb/s což je SATA II,takže klidně do ní můžeš koupit SSD disk.Třeba konkrétně tenhle Kingston SSDNow 96GB .Můžeš koupit i větší,třeba 128GB,ale ten je o tisícovku dražší a na systém a pár programů ti stačí i těch 96GB.
Paměti do nové desky Aus M5A99X EVO jsou stejné jako máš teď,čili DDR III. Frekvence 1333Mhz-2000Mhz.Ovšem koupí nové desky nic nezískáš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

mirekmirek34011
nováček
Stav:

Příspěvekod mirekmirek34011 » 21 zář 2011 19:11

Tak jak ty zná Gogle asi každý.Já marně hledám ASUS M4A78(a ani písmeno navíc) a ty jsi mi poslal odkaz na desku Asus M4A78LT​-M ​.Tu jsem viděl X krát.Moje deska na první pohled vypadá jinak.A Everest,Sandra,Aida i HWiNFO64 píší jenom ASUS M4A78.Napsal jsem to dost jasně.Ani písmeno navíc.A trochu slušnosti by ti neuškodilo,protože tě zesměšnila vlastní hloupost.

--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Zář 2011 19:14) ---

To Goglu patří PICovi.MARFYmu mohu jenom vděčně poděkovat.

Pokud mluvíš o slušnosti, tak to jsi ten pravý. Jinak, kdyby jsi skutečně zadal ,jak jsem uvedl, tak ten odkaz by jsi našel, jen byl o kousek dále v pořadí. Tak ze sebe nedělej chytráka. Jinak jsem se přehlédl v odkazu, za což se omlouvám. Vlastně není ani za co, protože stejně nevíš co vlastně chceš.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 zář 2011 19:19

Tak v tom případě máš asi tuhle desku http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... ifications
Pokud jo,tak ta má DDR II paměti a SATA II.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 21 zář 2011 19:26

Mazání příspěvků, ouch, tak to jsme dopadli. Chtít ho smazat, učiním tak sám.. :?

K tazateli - chceš poradit paměti pro stávající MB či pro tu, kterou si hodláš pořídit? Dále ti tu chybí informace o tom, kolik peněz do toho hodláš investovat (abychom mohli být konkrétnější).
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

mirekmirek34011
nováček
Stav:

Příspěvekod mirekmirek34011 » 21 zář 2011 19:59

Marfy moc díky .Je to nachlup ona.A kolik do toho hodlám investovat? Mám Phenom 965,chladí ho Noctua NH-D14,disky mají celkově kapacitu 5,25TB takže na základní desce nebudu šetřit.-to sem nepatří,ale je mi 48 let,počítač mám tři roku nepiju,nekouřím a je to můj jediný koníček-Takže klidně váhám mezi SABERTOOTH 990FX nebo M5A99X EVO.Prostě nechci zbytečně vyhazovat,ale chci to mít trošku nadčasové.Takže SSD 5000,- Deska 3-5000,- RAM aby v dané sestevě perfektně šlapaly.No a pak grafiku.No to asi bude Radeon 6870

Spyke
člen HW spec týmu
Master Level 7
Master Level 7
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Spyke » 21 zář 2011 20:15

K nepiju, nekouřím se vyjadřovat nebudu. To sem nepatří.. :lol:

Ono, aby si tímto stylem spíše nezačal vyhazovat peníze za věci, které nevyužiješ či ani nepotřebuješ. Taková MB stačí bohatě za 3k, za tyto peníze seženeš již velice kvalitní a výborně vybavené kusy. 5k je moc a dle mého i zbytečné, ty peníze bych raději vrazil do GK, taktovat můžeš vesele i na levnějším kusu. SSD si můžeš pořídit klidně špičku v podobě OCZ Vertex 3, ale IMHO by ti stačil i levnější Agility 3, za ty peníze je to výborná koupě. A co ušetříš můžeš směle vrazit do GK. 6870 bych si nepořizoval, to raději GTX 560 či GTX 560 Ti. Nebo, úplně nejlépe nějakou GTX 570.. :D
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Volba vhodné podložky
    od Dolpi » 22 čer 2024 15:19 » v Vše ostatní (hw)
    4
    3145
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    24 čer 2024 13:50

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”