Volba vhodné RAM a SSD
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Volba vhodné RAM a SSD
Uvažuji o koupi nové základní desky.Má nynější je Asus M4A78 (Everest a jiné diagnostiky to potvrzují) a chtěl bych ji nahradit deskou Asus M5A99X EVO.Jaké paměti RAM do ní osadit? Mám na mysli konkrétní typy,neboť mám chaos v údajích o časování.Dále bych byl rád,kdyby mi někdo dal odkaz na detailní popis mé nynější desky (M4A78),protože mne zajímá,jestli má SATA1 nebo SATA2,protože kdyby měla SATA2,mohl bych si k ní koupit SSD 120GB (poraďte konkrétní typ).Já osobně bych volil SATA3 vzhledem k tomu,že na EVO stejně časem dojde.V jádru jde vlastně o to jestli dříve koupit novou desku (EVO)nebo koupit SSD do desky stávající.Poraďte a odpusťte ten chaos v dotazu.Děkuji
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Volba vhodné RAM a SSD
Asi neznáš GOOGLE - stačilo zadat Asus M4A78 a hned první odkaz je zde:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... zAodxg158A
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp ... zAodxg158A
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tvoje deska má Seria ATA 3Gb/s což je SATA II,takže klidně do ní můžeš koupit SSD disk.Třeba konkrétně tenhle Kingston SSDNow 96GB .Můžeš koupit i větší,třeba 128GB,ale ten je o tisícovku dražší a na systém a pár programů ti stačí i těch 96GB.
Paměti do nové desky Aus M5A99X EVO jsou stejné jako máš teď,čili DDR III. Frekvence 1333Mhz-2000Mhz.Ovšem koupí nové desky nic nezískáš.
Paměti do nové desky Aus M5A99X EVO jsou stejné jako máš teď,čili DDR III. Frekvence 1333Mhz-2000Mhz.Ovšem koupí nové desky nic nezískáš.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jak ty zná Gogle asi každý.Já marně hledám ASUS M4A78(a ani písmeno navíc) a ty jsi mi poslal odkaz na desku Asus M4A78LT-M .Tu jsem viděl X krát.Moje deska na první pohled vypadá jinak.A Everest,Sandra,Aida i HWiNFO64 píší jenom ASUS M4A78.Napsal jsem to dost jasně.Ani písmeno navíc.A trochu slušnosti by ti neuškodilo,protože tě zesměšnila vlastní hloupost.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Zář 2011 19:14) ---
To Goglu patří PICovi.MARFYmu mohu jenom vděčně poděkovat.
Pokud mluvíš o slušnosti, tak to jsi ten pravý. Jinak, kdyby jsi skutečně zadal ,jak jsem uvedl, tak ten odkaz by jsi našel, jen byl o kousek dále v pořadí. Tak ze sebe nedělej chytráka. Jinak jsem se přehlédl v odkazu, za což se omlouvám. Vlastně není ani za co, protože stejně nevíš co vlastně chceš.
--- Doplnění předchozího příspěvku (21 Zář 2011 19:14) ---
To Goglu patří PICovi.MARFYmu mohu jenom vděčně poděkovat.
Pokud mluvíš o slušnosti, tak to jsi ten pravý. Jinak, kdyby jsi skutečně zadal ,jak jsem uvedl, tak ten odkaz by jsi našel, jen byl o kousek dále v pořadí. Tak ze sebe nedělej chytráka. Jinak jsem se přehlédl v odkazu, za což se omlouvám. Vlastně není ani za co, protože stejně nevíš co vlastně chceš.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak v tom případě máš asi tuhle desku http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM ... ifications
Pokud jo,tak ta má DDR II paměti a SATA II.
Pokud jo,tak ta má DDR II paměti a SATA II.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Mazání příspěvků, ouch, tak to jsme dopadli. Chtít ho smazat, učiním tak sám..
K tazateli - chceš poradit paměti pro stávající MB či pro tu, kterou si hodláš pořídit? Dále ti tu chybí informace o tom, kolik peněz do toho hodláš investovat (abychom mohli být konkrétnější).

K tazateli - chceš poradit paměti pro stávající MB či pro tu, kterou si hodláš pořídit? Dále ti tu chybí informace o tom, kolik peněz do toho hodláš investovat (abychom mohli být konkrétnější).
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Marfy moc díky .Je to nachlup ona.A kolik do toho hodlám investovat? Mám Phenom 965,chladí ho Noctua NH-D14,disky mají celkově kapacitu 5,25TB takže na základní desce nebudu šetřit.-to sem nepatří,ale je mi 48 let,počítač mám tři roku nepiju,nekouřím a je to můj jediný koníček-Takže klidně váhám mezi SABERTOOTH 990FX nebo M5A99X EVO.Prostě nechci zbytečně vyhazovat,ale chci to mít trošku nadčasové.Takže SSD 5000,- Deska 3-5000,- RAM aby v dané sestevě perfektně šlapaly.No a pak grafiku.No to asi bude Radeon 6870
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
K nepiju, nekouřím se vyjadřovat nebudu. To sem nepatří..
Ono, aby si tímto stylem spíše nezačal vyhazovat peníze za věci, které nevyužiješ či ani nepotřebuješ. Taková MB stačí bohatě za 3k, za tyto peníze seženeš již velice kvalitní a výborně vybavené kusy. 5k je moc a dle mého i zbytečné, ty peníze bych raději vrazil do GK, taktovat můžeš vesele i na levnějším kusu. SSD si můžeš pořídit klidně špičku v podobě OCZ Vertex 3, ale IMHO by ti stačil i levnější Agility 3, za ty peníze je to výborná koupě. A co ušetříš můžeš směle vrazit do GK. 6870 bych si nepořizoval, to raději GTX 560 či GTX 560 Ti. Nebo, úplně nejlépe nějakou GTX 570..

Ono, aby si tímto stylem spíše nezačal vyhazovat peníze za věci, které nevyužiješ či ani nepotřebuješ. Taková MB stačí bohatě za 3k, za tyto peníze seženeš již velice kvalitní a výborně vybavené kusy. 5k je moc a dle mého i zbytečné, ty peníze bych raději vrazil do GK, taktovat můžeš vesele i na levnějším kusu. SSD si můžeš pořídit klidně špičku v podobě OCZ Vertex 3, ale IMHO by ti stačil i levnější Agility 3, za ty peníze je to výborná koupě. A co ušetříš můžeš směle vrazit do GK. 6870 bych si nepořizoval, to raději GTX 560 či GTX 560 Ti. Nebo, úplně nejlépe nějakou GTX 570..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3145
-
od Dolpi
Zobrazit poslední příspěvek
24 čer 2024 13:50