On dělá počítačovou grafiku, tedy uměleckou grafiku, pracuje s fotkami a podobně. Přesvědčila jsem ho, aby zkusil GIMP a Inkscape místo protoshopu a corelu (které nebyly koupené

Máme použitelný case a myslím že zdroj jsme upgradovali tak před 4mi roky. Má tam disk navíc, pořizovaný podobně jako ten zdroj, ale myslím, že na dnešní desky už bude pomalý (jestli je to aspoň SATA ..) a ještě LCD displej, který je teda postarší, ale funkční.
Bude se pořizovat i OS .. šli byste do Win8 nebo Win7? Doteď jel na XP Pro, ale má jen OEM licenci, takže ty půjdou do paďous ..
Na tom PC se teda pojede ten GIMP, Inkscape a internet. Ale zase se pracuje s velkýma fotkama, A1 v tiskové kvalitě nejlépe. A budu ráda když mu to výkonově postačí tak aspoň na 10 let ..

Zapomněla jsem na něco důležitého? Ještě bude myšák a klávesnice, předpokládám že PS2 se už nenosí ..
Jo cena .. prý tak do 10.000 kdyby to bylo.
Prosím poradíte na které parametry koukat? Hlavně kvůli zpracování těch obrázků, .. tedy jak velkou a jak rychlou paměť, sběrnice .. i ten procesor by to mohl dost ovlivnit. Ať mu to frčí

Nemusí to být do detailu, asi na sestavení zkusím oslovit firmu M+H z Plzně, jestli teda budou ochotni to seskládat i s naším HW, .. když na to bude ofiko záruka, tak to bude lepší (pro mě

Díky moc za rady.