Zdravím,
potřeboval bych poradit se zdrojem k této sestavě:
CPU: Atlon X4 640 (OC: 3.6)
GPU: Radeon HD 7950
OP: 1x 8GB DDR3
MB: GIGABYTE 970A-DS3
HDD: 1x 640 gb
SSD: 1x 60 gb
USB: klávesnice, myš
To, že grafika není využívána plně v této sestavě resp s tímto procesorem vím, počítač, prošel upgradem, který chci ještě dále rozšířit v podobě nového CPU a ještě jednou pamětí. Ale nyní mám problém se zdrojem (nejspíše). Když si spustím např. hru Tomb raider, či Splinter Cell: Blacklist, vše na ultra detaily, počítač se během pár minut restartuje, bez jakékoli chybové hlášky. Zkoumal jsem i teploty, které jsem měl v reálném čase zobrazeny na druhém monitoru. (CPU: nepřesáhlo 55 stupňů, GPU: u SCBlist 72, u Tomb raidera pod 65). Ale třeba po 10ti minutách letí pc dolů. Např. u Diabla 3, Bioshock: infinite, Dead Space 3 a jiné se nic takového nestane... (všechno to jsou originály). Zdroj mám nyní 550w (značku momentálně nevím - nejsem doma, ale nic levného to nebylo ale už jej mám tak 6 let).
Dle kalkulátorů bych měl mít na výše uvedenou sestavu 550w - 700w zdroj. Čím mohou být ty restarty a stačí 550w zdroj, případně můžete navrhnout? Kolega v práci mě ještě přivedl na myšlenku otestovat paměti na grafice, zda nemohou být příčinou ony.
Děkuji za odpovědi.
Výběr zdroje - analýza problému
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výběr zdroje - analýza problému
Vítej na PC-HELP
Zdroj bohužel nejde vyloučit jinak, než že se zkusí jiný. Pokud je to ovšem nějaký 6 let starý Evolve, tak bych si na něj klidně vsadil. A taková karta by si klidně něco nového i zasloužila. Mohu doporučit OCZ ZS 550W nebo dražší Seasonic M 620W (s managementem). W stačí u obou.
Paměti na grafice se testují spolu s celou kartou - tj. jakýmkoliv zátěžovým testem - zkusil bych pomocí OCCT jak procesor, tak kartu a potom něco na grafiku, třeba
http://unigine.com/products/heaven/
RAMky doporučuji zkusit Memtestem.
Teploty jsou v pohodě.
Zdroj bohužel nejde vyloučit jinak, než že se zkusí jiný. Pokud je to ovšem nějaký 6 let starý Evolve, tak bych si na něj klidně vsadil. A taková karta by si klidně něco nového i zasloužila. Mohu doporučit OCZ ZS 550W nebo dražší Seasonic M 620W (s managementem). W stačí u obou.
Paměti na grafice se testují spolu s celou kartou - tj. jakýmkoliv zátěžovým testem - zkusil bych pomocí OCCT jak procesor, tak kartu a potom něco na grafiku, třeba
http://unigine.com/products/heaven/
RAMky doporučuji zkusit Memtestem.
Teploty jsou v pohodě.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
@d1amond: tak se jedná o LC Power LC6550 V2.0.
Zkoušel jsem video memory stress test a ten proběhl v pořádku. Dále jsem zkoušel to OCCT. Test procesoru v pohodě. Test GK, šel po chvilce na restart pc.... tak jsem nastavil procesor na základní hodnoty a test grafické karty běžel cca 3 minuty a pak šel pc znova na restart... Jakmile jsem dal test power supply, tak nenaběhl test ani na monitoring a šel ihned do restartu.
Takže to nejspíše bude zdrojem? a teď bude mi stačit teda ten OCZ výše uvedený? (radši se ptám 2x, protože se ve spotřebě vůbec neorientuji a nemám na to vyhodit 1,500Kč z okna. Předem díky za odpověď)
Zkoušel jsem video memory stress test a ten proběhl v pořádku. Dále jsem zkoušel to OCCT. Test procesoru v pohodě. Test GK, šel po chvilce na restart pc.... tak jsem nastavil procesor na základní hodnoty a test grafické karty běžel cca 3 minuty a pak šel pc znova na restart... Jakmile jsem dal test power supply, tak nenaběhl test ani na monitoring a šel ihned do restartu.
Takže to nejspíše bude zdrojem? a teď bude mi stačit teda ten OCZ výše uvedený? (radši se ptám 2x, protože se ve spotřebě vůbec neorientuji a nemám na to vyhodit 1,500Kč z okna. Předem díky za odpověď)
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, 550W bude dostatečných.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3526
-
od windroid2
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:20
-
-
Jiné řazení dat ze zdroje v MS Excel na samostatných listech Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 říj 2024 22:06 » v Kancelářské balíky - 12
- 7560
-
od Rosta_Kolmix
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 20:57
-
-
- 9
- 4140
-
od VojtouNerCZ