R9 390X vs. 970
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: R9 390X vs. 970
Rozhodoval bych se spíš mezi GTX 970 a R9 390. R9 390X je o 3000 dražší než GTX 970, to mi přijde až moc. R9 390 je o něco dražší než GTX 970 a má vyšší spotřebu. Ve Full HD je o něco lepší než GTX 970, ve vyšším rozlišení bude rozdíl ještě větší. Jestli zůstaneš u Full HD, tak bych zvolil GTX 970, jestli budeš později upgradovat na vyšší rozlišení, tak bych vzal R9 390. R9 390 a R9 390X od MSI mají velmi dobré chlazení, ale ty zatím nejsou ověřené. Dřív byly oblíbené levné R9 280X Dual-X od Sapphire a R9 270X HAWK od MSI a se reklamovaly jak na běžícím pásu. Kdybych si měl vybrat já, tak vezmu GTX 970.
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pro fullHD bych vzal GTX 970, nejlip verzi MSI Gaming - skvele chlazeni i zbytek karty.
Kdybych nemel monitor s 2560x1440 a 144Hz, ale jen fullHD, tak u ni zustanu.
Co se zbytku diskuze tyce, v podstate souhlasim s Petr22, dam prednost karte, ktera ma ve hrach stejny vykon jako konkurence, ale zere treba o 100W min.
A vazne mi nejde o to, abych platil min za elektriku, ale o to, ze mene zrava karta mene topi - je chladnejsi, ventilator tissi a je mensi pravdepodobnost, ze driv odejde.
Jop, je to lepší než řada R9 2xx, ale stejně ta karta hřeje tolik, že to není sranda uchladit. Např. s GTX 970 jsem měl ve Furmarku 65°C po OC, o tom si stejně výkonná R9 390 může nechat jen zdát.
Ovladače má AMD fajn, ale jsou s nima častěji drobné problémy a vycházejí trochu pomaleji než ty u NV.
Marketing ignoruju, zajímají mě výsledky karet, jejich vlastnosti a cena.
Nejspíš jednostranně zaměřený web.
Já např. na DDworldu dostával pořád mínusy a už na tři účty jsem tam dostal ban, snažil jsem se tam razit osvětu, ale aDDmin to nějak nedokázal zkousnout :)
Např. jsem mu asi před rokem pořád tvrdil, že DX12 se bude používat a Mantle zanikne a on pořád psal, že je to nesmysl, že vyhraje Mantle :)
Teď se tam bavím jeho články o drawcalls, kde je vidět, že vůbec netuší, o čem píše :)
GTX 970 jsem rok měl a nikde jsem na problémy s výkonem nenarazil ani v 2560x1440.
Má v podstatě stejný výkon jako R9 390.
Kdybych nemel monitor s 2560x1440 a 144Hz, ale jen fullHD, tak u ni zustanu.
Co se zbytku diskuze tyce, v podstate souhlasim s Petr22, dam prednost karte, ktera ma ve hrach stejny vykon jako konkurence, ale zere treba o 100W min.
A vazne mi nejde o to, abych platil min za elektriku, ale o to, ze mene zrava karta mene topi - je chladnejsi, ventilator tissi a je mensi pravdepodobnost, ze driv odejde.
RedMasterSK píše:Spolahlivosť - nové AMD majú dobre riešené chladenie a nie je s nimi problém
Jop, je to lepší než řada R9 2xx, ale stejně ta karta hřeje tolik, že to není sranda uchladit. Např. s GTX 970 jsem měl ve Furmarku 65°C po OC, o tom si stejně výkonná R9 390 může nechat jen zdát.
RedMasterSK píše:Ovládače - AMD má fajn ovládače, pokiaľ nevýjde nejaká hra, kde nVidia v spolupráci s hernými štúdiami dáva do hry to svinstvo, čo softwárovým spôsobom umelo znižuje výkon AMD a oni s tým nemôžu nič robiť ani v ovládačoch, lebo nemajú prístup k zdrojovým kódom aby to mohli aspoň trochu optimalizovať. AMD nemôže za to, že nVidia "podpláca" vývojárov svojimi efektami (ktoré sú vývojári lenivý sami naprogramovať), ktoré so sebou prinášajú aj to svinstvo, čo značne znevýhodnuje AMD karty a po novom aj všetky ostatné okrem GTX 9XX.
Ovladače má AMD fajn, ale jsou s nima častěji drobné problémy a vycházejí trochu pomaleji než ty u NV.
RedMasterSK píše:Myslím, že otrasné praktiky nVidie a ich marketing ani netreba komentovať...
Marketing ignoruju, zajímají mě výsledky karet, jejich vlastnosti a cena.
RedMasterSK píše:Mimochodom, @petr22: večne na diite schytáš hromadu mínusiek pri tvojich "výkladoch", čím to bude?
Nejspíš jednostranně zaměřený web.
Já např. na DDworldu dostával pořád mínusy a už na tři účty jsem tam dostal ban, snažil jsem se tam razit osvětu, ale aDDmin to nějak nedokázal zkousnout :)
Např. jsem mu asi před rokem pořád tvrdil, že DX12 se bude používat a Mantle zanikne a on pořád psal, že je to nesmysl, že vyhraje Mantle :)
Teď se tam bavím jeho články o drawcalls, kde je vidět, že vůbec netuší, o čem píše :)
RedMasterSK píše:Takže takto:
pokiaľ chceš podporiť svinské praktiky nVidie, kúpiť si grafiku, čo je jeden veľký podvod, v niektorých hrách dopláca na 3.5GB bug, má nižší výkon a... trochu nižšiu spotrebu, tak ber GTX 970
pokiaľ ideš po výkone a netrápi ťa, že ročne zaplatíš za PC o pár korún navyše za elektriku s tým, že nové modely R9 390(X) majú výborné chladiče, tak ber R9 390X.
GTX 970 jsem rok měl a nikde jsem na problémy s výkonem nenarazil ani v 2560x1440.
Má v podstatě stejný výkon jako R9 390.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
-
- Pohlaví:
Příspěvek není k dispozici
[smazáno uživatelem]
Naposledy upravil(a) IDVert3X dne 21 srp 2019 12:45, celkem upraveno 5 x.
- Karlik
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Intel možná hraje férově, ale jen protože na trhu s CPU do PC moc nemá konkurenci. A vždy tomu tak nebylo. (dostal i nějaké pokuty)
Intel teď nemá potřebu AMD nijak srážet, spíš naoopak případný konec AMD by mu mohl způsobit problémy, mnohem větší starosti mu může dělat třeba ARM.
Pochybuji o tom, že AMD je "čísté".
Intel teď nemá potřebu AMD nijak srážet, spíš naoopak případný konec AMD by mu mohl způsobit problémy, mnohem větší starosti mu může dělat třeba ARM.
Pochybuji o tom, že AMD je "čísté".
PC:
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
CPU: Intel Core i3-4150 Processor + Cooler Master TPC 600 pasivně
MB: GIGABYTE GA-B85M-D3H rev 1.1,
RAM: Kingston HyperX Fury white 4GB DDR3 1866 (2x)
GPU: MSI GTX 750Ti Gaming
HDD: Samsung 320GB, Seagate Barracuda 1TB, Kingston V300 120GB
Case: Sama Carbon Cube
PSU: Chieftec 500W
Windows 8.1
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”