Sestava Xeon + 390

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sestava Xeon + 390

Příspěvekod petr22 » 26 srp 2015 08:06

To co vadi nejsou vysoke teploty samy o sobe, ale velke rozdily teplot ve vypnutem a zapnutem stavu - coz vadi naprosto uzasnemu bezolovnatemu cinu, ktery si EU uzakonila ze se musi pouzivat na pajeni. Takze po mnoha cyklech vypnuti a zapnuti se stane to, ze z tech cca 1000 spoju mezi grafickym procesorem a kartou jich uz nekolik neni spojenych, protoze ten cin popraskal (presne proti tomu je tam to olovo). U karet ktere se nejvice zahrivaji a maji nejvice zahrivacich cyklu se ta zavada projevi jako prvni, coz je jaksi holt AMD kvuli mnohem vetsimu TDP jejich cipu.

Takze paradoxne zivotnosti karty prospiva kdyz se pocitac zapne a necha zapnuty nez kdyz se kazdou chvili zapina a vypina.

Predchozi generace (2xx) Radeonu ma takovou miru reklamovatelnosti, ze po ohlaseni rady 3xx muj znamuy co vlastni obchod s pocitaci prohlasil ze se tesi az se mu to bude vracet na reklamacich. V zaruce budes maximalne mesic bez karty, po zaruce ji muzes vyhodit coz u karty za 10 tisic Kc zamrzi. Ale treba u Alzy je mozno koupit rozsirenou zaruku.

Reklama
battle
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod battle » 26 srp 2015 15:02

Rád upravuji videa, zajímám se o grafiku, pracuji v Solidworks a AutoCadu, plánuji i občas zapnout Stream, proto Xeon, s AMD váhám, jestli jsou takovéto problémy o využití v budoucnu se asi tolik hovořit nedá ?

battle
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod battle » 27 srp 2015 20:55

Vezmu tedy asi spíše Asus 970, zajímá mě, pokud bude problém s pískáním cívek dá se to reklamovat v pohodě ? :D

Pepulin
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Pepulin » 27 srp 2015 22:27

Vem MSI nevím k čemu ASUS :D
PC: CPU: Intel Core i5 6600 GPU: nVidia GeForce GTX 970 RAM: 8GB Kingston DDR4 Zdroj: Seasonic 520W MB: MSI H170 Gaming M3 Case: NZXT Source 340

PS 1 Slim

battle
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod battle » 28 srp 2015 16:45

Sestavu jsem tedy upravil vyměním grafickou kartu vezmu tu Asus 970 protože se mi vzhledově zamlouvá více než ta od MSI + je k ní myš kterou jsem chtěl časem dokoupit, Zdroj se pořád rozhoduji mezi SS-520GM od Seasonicu a Straight Power 10 500W od BeQuiet .

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”