A je skutecne problemem vykon procesoru nebo dokonce vykon na jedno jadro,
ktery nikoho kdo nehraje hry nemusi zajimat ?
Ten procesor co jsem daval odkaz + SSD + dalsi RAM.
Vymena pocitace za jiny neni nutna, pokud stavajici vykonem dostacuje.
Pokud neni kriticky nedostatek vykonu procesoru, je cely novy pocitac jen
vyhazovanim penez.
Za 4000 Kc muze byt vykonnejsi procesor, SSD i dalsi 4 GB RAM.
jak upgradovat RAM na PCsestavě?
Re: jak upgradovat RAM na PCsestavě?
dik, asi rozumim....ten repas už je prostě vylepšenej celej, ale já bych si maximalně polepšila o procesor
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
"Za 4000 Kc muze byt vykonnejsi procesor, SSD i dalsi 4 GB RAM."
no to je logika - divim se, že to píšeš zrovna ty... přidá patnáct set a má vystaráno na mnohem delší dobu než s tvym řešenim... ale jaxem psal, záleží to na jejim rozhodnutí...
no to je logika - divim se, že to píšeš zrovna ty... přidá patnáct set a má vystaráno na mnohem delší dobu než s tvym řešenim... ale jaxem psal, záleží to na jejim rozhodnutí...
- Michael850
- Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nápodobně. Tady zas někdo perlí...xbs píše:no to je logika - divim se, že to píšeš zrovna ty
To co navrhl Donald bych taky viděl jako ideální řešení na levný multimediální PC, bohatě to stačí. To co by mohl udělat z toho starého stroje by bylo pořád jak sto let za opicema oproti tomu návrhu co tu padl. Pokud se tedy bavíme o novém řešení. Zas tak moc to už nestojí.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Hm, spíš by to chtělo vědět, co na tom počítači děláš a podle čeho se ti zdá, že je pomalej. Bez toho se tu můžete dohadovat donekonečna.
Každopádně, ten repas s tou i5 bude ze všech, prozatím navržených řešení, nejvýkonnější. Další možnost je pak jedině přidat víc peněz, tj. víc jak těch 7.5k nebo kolik to bylo za to Pentium...
Každopádně, ten repas s tou i5 bude ze všech, prozatím navržených řešení, nejvýkonnější. Další možnost je pak jedině přidat víc peněz, tj. víc jak těch 7.5k nebo kolik to bylo za to Pentium...
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
jen tak cvičně, co možná nejlevnějc, sestava na tom Pentiu... ale stejně bych to viděl s ohledem do budoucna na novější čtyřjádro...
https://www.czc.cz/204104,204574,188183 ... 05222/kody
https://www.czc.cz/204104,204574,188183 ... 05222/kody
No, na počítači nejvíc pracuji ve photoshopu a nějaké úpravy videí, fotky, animace apod.....takže grafika. Komp to zatím zvládá (přimhouřím-li oči při práci s videem s ohledem na čas, prostě to trvá). Hry moc nehraji protože výše zmíněné mi zabere času dost, ale teď po operaci s kolenem a dlouhým časem na neschopence maličko ujíždím na Cities Skylines a při ní zjišťuji, že mám fakt kladkostroj.
Nejvíc by mě potěšila rada typu : "hele holka, kup si tenhle typ procesoru, ten ti k tomu bude stačit.....a tuhle Ramku..... "
a máme vystaráno
ale jak tak koukám, je to pro mě trochu oříšek, když je toho na trhu tolik. Určo bych brala BRAND NEW, ale klasika: kde na to vzít ???
Nejvíc by mě potěšila rada typu : "hele holka, kup si tenhle typ procesoru, ten ti k tomu bude stačit.....a tuhle Ramku..... "
a máme vystaráno

- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
hele holka
vem ten repas cosem tu nahodil, přidej tam paměť z kladkostroje a nebudeš věřit, jak moc se to všeckno zrychlý 

Naposledy upravil(a) xbs dne 11 kvě 2018 14:12, celkem upraveno 2 x.
[quote="xbs"]
Super rada ! budu o tom vážně přemýšlet !
dik moc ! 
Super rada ! budu o tom vážně přemýšlet !

- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
na tu hru by to ale chtělo eště ňákou lepší grafiku, každopádně na tu práci to bude fofr oproti "kladkostroji"...
JTailor
Když jsem přecházel z Core2duo e8400 na sestavu v mém profilu, byl to solidní rozdíl. Vzal bych ten repas co tu hodil XBS a přidal paměť, za ty peníze budeš mít solidní výkon.
Když jsem přecházel z Core2duo e8400 na sestavu v mém profilu, byl to solidní rozdíl. Vzal bych ten repas co tu hodil XBS a přidal paměť, za ty peníze budeš mít solidní výkon.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”