Já vím, na něj jsem samozřejmě koukal. Jenže je to jen 15". To je opravdu malinké, tak když už notebook, tak těch 17" je pocitově úplně něco jinýho..
Ono i 2 roky jsou dlouhá doba, jako student nemám žádné výdaje a 10k z brigády měsíčně, takže bych to asi neměl tolik řešit. Ty tři roky jsou fakt fajn, ale jak jsem si už osahal tu 17" tak nemůžu vyhodit 35k za stejnou mini obrazovku, jsem zase zhýčkaný tou 17" protože mi to pro ntb příjde jako super kompromis se přiblížit deskopu.
Já s tím samozřejmě počítal, ono mě to ani tolik netrápí, jelikož nepotřebuju topovou grafiku(1060 snad není takový odpad ne ?). Ale procesor a když ten dá v turbu 4,1 a deskop 4,2 a wowko je hodně single core záležitost, tak jsem celkem spokojený.
Když hrajete pár měsíců na detaily 1/10 a 10-20fps v zátěži, tak bych vzal všechno co je upgrade

Velmi vážně uvažuji o tom MSI
https://www.alza.cz/gaming/msi-gp73-8re ... 358237.htm protože jsem zfanatizován tím krásným designem a podsvícenou klávesnicí jako malé dítě. Záruka se dá prodloužit o rok za 4k a o 3 za 8k. Tak jestli by neměla smysl tahle cesta. Fakt mám problém, že se mi ten MSI moc líbí.