Příspěvekod uzivatel123 » 23 pro 2024 09:35
Stejně jako ostatním, tak se mi nelíbí požadovat záruku funkce po někom u něčeho, co se může pokazit bez zapříčinění něčí neschopnosti/neodbornosti. Tím hůř, když někdo takového obětního beránka hledá tady na fóru a nepožaduje to když už teda tak aspoň po nějaké firmě.
Každopádně, má zkušenost s demontací MB, která byla 10 let v PC, je následující (a to bez jakékoliv zpochybňování o riziku nefunkčnosti ostatních rádců): po 10 letech jsem se rozhodl pro větší upgrade PC, kdy jsem si skříň a pár komponentů chtěl nechat a zbytek jsem se pokusil rozprodat na bazarech. Byl jsem tady upozorněn rádci, stejně jako ty, že MB nemusí po demontaci fungovat. Já MB demontoval, zabalil do krabice a skoro přes celou republiku MB poslal. Ale věděl jsem, že nemusí být po nainstalování do PC kupujícího funkční. Informoval jsem ho o tom, upozornil, že v případě nefunkčnosti (bez poskytnutí důkazu, protože to asi úplně ani poskytnout nejde) mu peníze vrátim a MB si klidně může nechat. Mohl mě taky podělat, stačilo napsat, že MB nefunguje. Nepodělal mě a MB mu funguje dál. Buď jdi do toho s rizikem, že se to pokazí a nebude to funkční, ale nechtěj po nikom zodpovědnost nebo to prostě nechej v té bedně, ve které to je. Případně si to prohoď sám, něco nového se naučíš a když se to má pokazit, tak by se to pokazilo i jinému, protože to je neovlivnitelné.