Hledám někoho, kdo mi dá vše do nové PC skříně Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

CantorCZ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Hledám někoho, kdo mi dá vše do nové PC skříně

Příspěvekod CantorCZ » 21 pro 2024 09:54

mmmartin píše:Podívej se ještě sem, abys věděl, komu chceš přestavbu počítače svěřit. ;)

A cos tím chtěl přesně říct? :D
Pokud to, že se dotazuju na výběr komponent, tak to přece nutně neznamená, že je neumím složit dohromady.
Případně jsou tam příspěvky starší 8 let...

Jinak děkuji za další příspěvky. Dosud se mi nestalo, že by počítač po (opětovném) složení nefungoval, tak mě ani nenapadlo, že by se to vůbec mohlo stát. Ale stovky jich nebyly, takže... Vzorek asi nebyl dostatečně reprezentativní :inlove:

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2024 10:56

Ono se to bohuzel stava a casteji, nez myslis. Kdyz se to povede, neni co resit. Ale kdyz ne?

Stavet nekomu pocitac znamena vzit na sebe i riziko, protoze se muzes dockat nefunkcniho pocitace
a jeho majitele ktery doslova jeci o tom, zes mu pocitac rozbil a vyhrozuje soudem. Toto si malokdo
uvedomuje a s radosti ze zacne vrtat v cizi veci, kterou treba ani nevidel fungovat.

Od soukromnika nemuzes vyzadovat stejne zaruky, jako od firmy, ktera se tim zabyva profesionalne.

uzivatel123
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod uzivatel123 » 23 pro 2024 09:35

Stejně jako ostatním, tak se mi nelíbí požadovat záruku funkce po někom u něčeho, co se může pokazit bez zapříčinění něčí neschopnosti/neodbornosti. Tím hůř, když někdo takového obětního beránka hledá tady na fóru a nepožaduje to když už teda tak aspoň po nějaké firmě.
Každopádně, má zkušenost s demontací MB, která byla 10 let v PC, je následující (a to bez jakékoliv zpochybňování o riziku nefunkčnosti ostatních rádců): po 10 letech jsem se rozhodl pro větší upgrade PC, kdy jsem si skříň a pár komponentů chtěl nechat a zbytek jsem se pokusil rozprodat na bazarech. Byl jsem tady upozorněn rádci, stejně jako ty, že MB nemusí po demontaci fungovat. Já MB demontoval, zabalil do krabice a skoro přes celou republiku MB poslal. Ale věděl jsem, že nemusí být po nainstalování do PC kupujícího funkční. Informoval jsem ho o tom, upozornil, že v případě nefunkčnosti (bez poskytnutí důkazu, protože to asi úplně ani poskytnout nejde) mu peníze vrátim a MB si klidně může nechat. Mohl mě taky podělat, stačilo napsat, že MB nefunguje. Nepodělal mě a MB mu funguje dál. Buď jdi do toho s rizikem, že se to pokazí a nebude to funkční, ale nechtěj po nikom zodpovědnost nebo to prostě nechej v té bedně, ve které to je. Případně si to prohoď sám, něco nového se naučíš a když se to má pokazit, tak by se to pokazilo i jinému, protože to je neovlivnitelné.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
    od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw)
    9
    5702
    od Radovan-kocour Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:01
  • Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
    od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    9014
    od jkmaxfli Zobrazit poslední příspěvek
    31 bře 2025 19:19
  • Nové PC Do 40k
    od CzechrAAise » 27 lis 2024 21:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    2641
    od CzechrAAise Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 21:12
  • Nové PC 50K
    od Lukynex » 05 pro 2024 03:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2278
    od Lukynex Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:22
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19050
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”