1) Zdroj. Rozhodni se, chceš v PC nadprůměrný Seasonic zdroj s modulární kabeláži za 2081,- KČ, nebo velmi nadprůměrný Enermax taktéž s modulární kabeláži za 3027,- KČ? Mysli na budoucnost, třeba za ty dva roky budeš chtít novou grafiku a 620W bude málo, přecejen musíš myslet i na maličkosti. Podle mě Enermax za příplatek do takové sestavy stojí.
2) RAM. Tam je to na tobě, značkově jsou Geily na úrovni Corsairu, Crucialu i Kingstonu. Možná trochu výše. Tady bych neřešil zas tak značku, ale spíše jaký set-up. Chceš teď 16GB? Dáš do toho ale další dva tácy a budeš na 40k i s OS. Chceš dual-channel, tudíž myslet na přítomnost a řešit to za ty dva roky quad-channelem? Další možnost je koupit nyní 1x8GB modul a za těch X let dokoupit druhý.
Ještě k té značce. Jediný rozdíl, jaký vidím mezi Crucialy za 2 059,- a těmi levnějšími je v časování. Ty dvě kila ušetříš, když si to přetaktuješ sám doma.
3) OS bych neřešil, řekni si sám co chceš. Rozdíl tam skoro žádný není.
4) Mechanika - malý detail, podle mě obhajoba, že ASUS vypadá lépe než Samsung není na místě. Záleží na osobních preferencích. Já jakožto kupce bych přihlížel k tomu, že dám 70,- za nic, když to nemá žádný důvod.
5) Deska - nevím no, řekl bych, že deska určená k taktování má určitě delší životnost, než deska která ho nepodporuje. Ten Xeon běží na 3.3GHz v základu, počítám s tím, že třeba časem budeš chtít přidat na těch 3.7GHz, které Xeon podporuje. V tomto případě mysli na tu desku, co asi H87 za 2k snese, a co Z87 za 3k.
Firelad:

neboj akemova zostava ti minimalne 2 roky vydrzi.
To nikdy nemůžeš říct s jistotou. Za dva roky bude svět buď úplně jinde, co se týče náročnosti počítačových procesů, nebo na stejné úrovni jako je dnes.
zdroj je pohoda 620/650w je super nieje dovod tam davat nejaky iniy a za dva roky budu nove 650 ktore budu splnovat nove certifikacie a ten tvoj bude i tak zastarali preto je zbytocne kupovat predrazeny zdroj.
Enermaxy, Seasonic vydrží klidně deset let. Za dva roky budou sotva nějaké nové certifikace, když Seasonic T3 (nejčastěji doporučovaný zdroj) je vyráběn od jakého roku? Pochybuju, že se zdroje vůbec budou nějak měnit. Je tedy nejlepší koupit nyní pořádný zdroj a za ty roky se nestarat.
Ak mas strach ako ti tam ram vojdu siahni po nejakom low profile ale nie 1.35 ale 1.5.
Co se ti nezdá na 1.35V? Nižší voltáž je vždy lepší, než vyšší.
crucial, kingston, corsair este geil niesu spatne ale doporucujem jednu z prvych troch znaciek
Corsair, Crucial a Geil jsou zhruba na stejné úrovni, Kingston taktéž.
( 1600, CL 8/9, 1.5 napatie) taketo v low profil a nemusis mat obavy o priestor.
Vysvětli mi, tak ať to pochopím... co má frekvence, časování a napětí společného s velikostí/výškou chladiče RAMek?

Warcraftan: přečti si to celé, referenčka je tam kvůli nástřelu ceny. Deska tam je.
Kód: Vybrat vše
http://www.czc.cz/f3dvlodnb2gapbgak9vl281c42/seznam