PC primárně na hry okolo 35k

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC primárně na hry okolo 35k

Příspěvekod Clorky » 05 lis 2013 12:04

D3m0n4z: Počkal bych 14 dní na ty nereferenční karty a pak se rozhodnul. V tuto chvíli řešme raději rozdíly mezi mou a Akemovou sestavu.
1) Zdroj. Rozhodni se, chceš v PC nadprůměrný Seasonic zdroj s modulární kabeláži za 2081,- KČ, nebo velmi nadprůměrný Enermax taktéž s modulární kabeláži za 3027,- KČ? Mysli na budoucnost, třeba za ty dva roky budeš chtít novou grafiku a 620W bude málo, přecejen musíš myslet i na maličkosti. Podle mě Enermax za příplatek do takové sestavy stojí.
2) RAM. Tam je to na tobě, značkově jsou Geily na úrovni Corsairu, Crucialu i Kingstonu. Možná trochu výše. Tady bych neřešil zas tak značku, ale spíše jaký set-up. Chceš teď 16GB? Dáš do toho ale další dva tácy a budeš na 40k i s OS. Chceš dual-channel, tudíž myslet na přítomnost a řešit to za ty dva roky quad-channelem? Další možnost je koupit nyní 1x8GB modul a za těch X let dokoupit druhý.
Ještě k té značce. Jediný rozdíl, jaký vidím mezi Crucialy za 2 059,- a těmi levnějšími je v časování. Ty dvě kila ušetříš, když si to přetaktuješ sám doma.
3) OS bych neřešil, řekni si sám co chceš. Rozdíl tam skoro žádný není.
4) Mechanika - malý detail, podle mě obhajoba, že ASUS vypadá lépe než Samsung není na místě. Záleží na osobních preferencích. Já jakožto kupce bych přihlížel k tomu, že dám 70,- za nic, když to nemá žádný důvod.
5) Deska - nevím no, řekl bych, že deska určená k taktování má určitě delší životnost, než deska která ho nepodporuje. Ten Xeon běží na 3.3GHz v základu, počítám s tím, že třeba časem budeš chtít přidat na těch 3.7GHz, které Xeon podporuje. V tomto případě mysli na tu desku, co asi H87 za 2k snese, a co Z87 za 3k.

Firelad:
:roll: Ach jo.
neboj akemova zostava ti minimalne 2 roky vydrzi.

To nikdy nemůžeš říct s jistotou. Za dva roky bude svět buď úplně jinde, co se týče náročnosti počítačových procesů, nebo na stejné úrovni jako je dnes.
zdroj je pohoda 620/650w je super nieje dovod tam davat nejaky iniy a za dva roky budu nove 650 ktore budu splnovat nove certifikacie a ten tvoj bude i tak zastarali preto je zbytocne kupovat predrazeny zdroj.

Enermaxy, Seasonic vydrží klidně deset let. Za dva roky budou sotva nějaké nové certifikace, když Seasonic T3 (nejčastěji doporučovaný zdroj) je vyráběn od jakého roku? Pochybuju, že se zdroje vůbec budou nějak měnit. Je tedy nejlepší koupit nyní pořádný zdroj a za ty roky se nestarat.
Ak mas strach ako ti tam ram vojdu siahni po nejakom low profile ale nie 1.35 ale 1.5.

Co se ti nezdá na 1.35V? Nižší voltáž je vždy lepší, než vyšší.
crucial, kingston, corsair este geil niesu spatne ale doporucujem jednu z prvych troch znaciek

Corsair, Crucial a Geil jsou zhruba na stejné úrovni, Kingston taktéž.
( 1600, CL 8/9, 1.5 napatie) taketo v low profil a nemusis mat obavy o priestor.

Vysvětli mi, tak ať to pochopím... co má frekvence, časování a napětí společného s velikostí/výškou chladiče RAMek? :shock: :dontgetit: .

Warcraftan: přečti si to celé, referenčka je tam kvůli nástřelu ceny. Deska tam je.

Kód: Vybrat vše

http://www.czc.cz/f3dvlodnb2gapbgak9vl281c42/seznam

Reklama
firelad
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod firelad » 05 lis 2013 12:21

nechytaj ma za slovicka nikde som nepisal ze to ma nieco spolocne z vyskou len som mu napisal idealne parametre na ram.

nie kazdy vie ze cl 11 a napatie 1.65 pri frekvencii 2133 nieje najlepsi vyber.
a to z low profile bola poznamka ze ak si nieje isty ci mu to tam vojde pod chladic nech ide do tych z nizkym profilom.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 05 lis 2013 12:30

Nechytám nikoho za slovíčka.
Ze tří RAMek co jsme tady za ty 2 stránky příspěvků doporučili jsou všechny parametrově identické. Není důvod aby si někdo myslel, že CL11 s frekvencí 2133 bude problém... on to sám o sobě problém nebude, protože i kdyby si jel na RAMkách s CL11 a frekvencí 1333, tak nepoznáš žádný rozdíl. Tohle řešit má smysl při sestavě s integrovanou grafickou kartou, tam rozdíl ve hrách bude, i když malý.

Ano, low profile má samozřejmě vliv na výšku, proto je to low profile :).

d3m0n4z
nováček
Stav:

Příspěvekod d3m0n4z » 05 lis 2013 15:26

Ok, chlapi.

Ještě jednou díky za nové názory.

Představu už nějakou mám jak new comp bude vypadat.

Na 90% to našlapu á la Clorky style. :-)

Takže vyřešeno.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 05 lis 2013 15:36

Za sebe se radši přikloním více k Akemově sestavě, než Clorkyho. O pasivním chlazení GK si nejsem jistý, ale pamatuji si jak Spyke říkal, že kdo nezažije, ten nepocítí - myslel to v tom dobrém slova smyslu :smile:
Ty Crucialy taky se mi nelíbí, jen proto, že mají o stupeň nižší časování neznamená, že dám o 200,- navíc oproti normálním kingstonkám, které stojí tuším 1800,- :-)
Nebudu už hledat kdo říkal, že Asus mechanika se vyplatí zainvestovat o 70,- více, než za klaasickou Samsung, kvůli tomu, že je pěknější mi taky nepříjde správný, vždyť je to hodina na brigádce a je to jenom mechanika.. ;)
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

d3m0n4z
nováček
Stav:

Příspěvekod d3m0n4z » 05 lis 2013 15:48

Warcraftan -> kurňa teď jsem zase na vážkách... Obě sestavy jsou fajn podle mě. Můžu se zeptat, v čem konkrétně Ti přijde ta Akemova sestava lepší? Díky.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 05 lis 2013 16:56

Ta grafika nema pasiv... Ma tri ventilatory... Ale lépe resene chlazeni...

Odesláno z mého HTC One pomocí Tapatalk

A pokud si s ní člověk trošičku pohraje, tak se z ní dá vymáčknout opravdu slušná porce výkonu navíc :)

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/ ... h/?page=11
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 05 lis 2013 17:43

d3m0n4z píše:Warcraftan -> kurňa teď jsem zase na vážkách... Obě sestavy jsou fajn podle mě. Můžu se zeptat, v čem konkrétně Ti přijde ta Akemova sestava lepší? Díky.

Promiň, ale je to tak...
Oargumentoval mi, že je to kvůli nástřelu ceny? nástřelu ceny? at už je cena taková nebo maková, pořád tam je nejhorší možný chladič na te R9 290X, která Ti bude způsobovat vysoké teploty a velký hluk...do te doby asi GTX780 nebo si počkat na nereferenční modely 290Xky...
Jak říkám, zbytečně drahá deska..deska za 3K nebo za 1,8K-2 bude mít stejnou životnost...a Turbo boost na nějakých 3,7Ghz v podobě toho Xeonu nijak neovlivní životnost na levnější desce...protože i MSI mate za 1,8K má pasivně chlazenou napájecí káskádu, která taky není úplně k zahození pro netaktovatelný Xeon.
Ten zdroj je až moc overpower, neřekl bych, kdyby to byla nějaká OC sestava, která přímo tuhle kvalitu vyžaduje, tak neřeknu ne, ale pokud se jedná o non OC, tak "postačí" i Seasonic M620W...

2Akem:
aha, máš pravdu, pamatuji si, že už jsem se na to nachytal minule kdysi, no..neuvědomil jsem si to :-)
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 05 lis 2013 18:35

Ware ještě k těm pamětem, tak ty Sport mají o něco větší poruchovost než ty Tactical, které mají lepší CL8, proto si myslím, že 160 Kč navíc se za to vyplatí dát...

SPORT
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-spo ... t1s4h79uf8

TACTICAL
http://www.czc.cz/crucial-ballistix-tac ... t1s4h79uf8

A ještě doplním, že když už čekat na nějakou grafiku, tak asi na R9 290 která by měla mít cenu okolo 9500 Kč a to už vzhledem k jejímu výkonu nemá zatím konkurenci... samozřejmě počkat na nereferenční chlazení...

Jinak zatím GTX 780
Naposledy upravil(a) akem dne 05 lis 2013 18:42, celkem upraveno 1 x.

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 05 lis 2013 18:39

Nj, ale ty věříš těm parametrům v poruchavosti na czc? :roll: ;)

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 05 lis 2013 18:43

No věřím, snad si je necucaj z prstů :)

Apple MacBook Air M1

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 05 lis 2013 19:46

Původně jsem přesně zamýšlel počkat na nereferenční 290, nikdy bych nedoporučil běžnému uživateli referenční kartu.
Nemyslím si, že životnost MB bude stejná (dražší vs levnější), a že zdroj je moc OP. Je to sestava za 35k, sakryš. Tam patří OP věci. Jak můžete dát desku za 1.8k do sestavy za 35k mi fakt nejde do hlavy, sorry.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC do 50 000 Kč, primárně na hraní
    od tokiiino » 18 lis 2024 15:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2590
    od tokiiino Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 22:02
  • Notebook okolo 15 000 ,-
    od Kaspo » 11 bře 2025 09:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC