Zakladní deska na moje kompomenty

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

LockeJ
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zakladní deska na moje kompomenty

Příspěvekod LockeJ » 14 úno 2014 02:21

oki, tak jsem to nakonec vše poskládal a složil. Vše naběhlo jak mělo, spustí se mi Win a zrazu na mně vyskočí modrá obrazovka jako při starších komponentech při osazení 4Gb paměti ( viewtopic.php?f=7&t=125874&hilit=modra+smrt+ram+pam%C4%9Bt ) no bylo mi řečeno že to minule způsobovaly paměti nebo z.k ale bohužel obojí mám nove a BSOD je tu zas :-( Ze starych komponentu mi zbyla jen grafika, cpu, hdd a dvd-rom, můžou snad tyto komponenty způsobovat BSOD? Grafiku a HDD vylučuji, (grafika odpojena na integrovanou to dělalo taky BSOD, hdd testován na jiným pc v pořádku, půjčený jiný hdd také vyhazoval bsod v mým pc. Takže zbyl jen procesor a DVD-ROM, může snad toto způsobovat BSOD nebo jsem měl jen něco nastavit v biosu? :D Štvu se s tím opravdu celý den, bios nastaven na default. Pardon jestli to sem nepatří, kdyžtak založím nové téma. Prosím pomoc. (Ted jsem z5 na starým PC.)

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 14 úno 2014 11:19

Jelikoz novou instalaci jsi predpokladam nedelal, pak je to chovani v poradku. Ciste pro poradek sem opis cislo chyby v BSOD.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

LockeJ
nováček
Stav:

Příspěvekod LockeJ » 14 úno 2014 20:45

tady je MiniDump, nevím co s tím, pořád vyhazuje. Prosím poradte, díky http://leteckaposta.cz/592255799

--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Úno 2014 21:47) ---

PS: Reinstalaci Win. jsem prvně nedělal, poté když furt házela modrá smrt, mě napadlo že by možná pomohlo sformatovat HDD, takže jsem nainstaloval novej win. a dělá to furt. Někdy to vyskočí hned po startu, jindy to vyskočí třeba za 5 minut.

Tady je vyfocen problém http://leteckaposta.cz/213148487

EDIT*: A od kdy je vyhazování modré obrazovky v pořádku? :smile: Když jsem zkoušel procesor přetaktovat na frekvenci 1.50Ghz tak to běží i 3 hodiny bez smrti nebo tak. Auto-frekvence, čili 2.6Ghz a vyhodí to modrou obrazovku do 5ti minut :-(

LockeJ
nováček
Stav:

Příspěvekod LockeJ » 17 úno 2014 11:54

Zdravím, tak nikdo neví co s tím? Jinak jen doplním že jsem dnes přeinstaloval OS na 64-bit. Při default nastavení už se to ani neráčí mi nic hlasít/ukazovat (BSOD). když najede win, po chvilce se doslova restartne pc a win znova naběhne, bez hlášky že byl bluescreen nebo tak. prostě jak kdyby někdo zmáčkl reset.

Doplním že jsem ve správce zařízení našel vykřičník nad ovladači "Řadič USB (Universal Serial Bus) a "Sítový adaptér etnernet" nemůže to s tim mít něco společného? ten řadič USB aktualizovat nejde, sítovy adaptér bych nainstaloval z CD přiloženého k desce, jenomže do té doby se to resetne :/

PS: Zapoměl jsem dodat že v nouzovém režímu to již jede normálně, bez resetu. dokud nespustím nějaký program-pak se to již zase resetne.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    5497
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04
  • Windows 11 a základní deska
    od Seismosaurus » 10 pro 2024 16:03 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3139
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 07:59
  • Základní deska k AMD 7 9800X3D
    od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2082
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 15:47
  • [RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
    od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC