Je možné, že mi odhlučnění ohledně R5 uniklo. Snažil jsem se dohledat, ale nic jsem nenašel a na živo jsem žádnou neviděl.
Ano určitě by to šlo lépe, ale neviděl jsem tu jedinou sestavu bez HDD. Jestli tak, klidně sestavu optimalizuj, já budu jen rád, jen mi přijde, že nějakou pořádnou sestavu tady pro tazatale jsem nenašel.
Grafiku hoď klidně tu Armor aspoň to bude levnější a jestli teda tak tu R5. Ohledně odhlučnění jsem se snažil info dohledat, ale asi jsem hledal málo, za tu dezinformaci se omlouvám. Ohledně frekvence na ramkách, tak řadič na CPU zvládá až 2400Mhz a pár FPS ti to přidá, takže bych vzal strop 2400Mhz popř. 2133 kdyby si chtěl moc ušetřit.
Ohledně chladiče na CPU, koukni na testy. Já jsem ti chtěl jen jsem hodit něco o čem jsem se domníval, že by bylo ideální. Bohužel nemám zhlédnuté všechny testy týkající se chladičů atp. takže v tomhle nechci znovu blbě radit. Komponenty bych nechal (teda až na tu GPU jak chceš), ale vyměň teda tu case a dej tam levnější větráky, kteří ti zkušenější pánové určitě poradí.
EDIT: Anebo prostě vem tohle:
https://www.czc.cz/cusi5en24ah168jcpcp7b8gaog/seznam vyhoď HDD a SSD, hoď si tam ten 1TB Crucial MX300, i5 7600K a 1070 Armor verzi a je dokonáno. Maximálně kdyby si chtěl 650W zdroj, aby si měl větší jistotu, že ten zdroj pojede především pasivně, ale nejspíš to za to nestojí, sám nevím, jsou to 3 stovky, zvaž sám, koukni na stránky od Evga něco nastuduj a uvidíš.