TV Kabel

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Dix
Level 2
Level 2
Příspěvky: 183
Registrován: listopad 04
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž

TV Kabel

Příspěvekod Dix » 28 lis 2004 17:16

Cau, Jezisek se blizi tak sem premejslel o TV kabelu, avsak muj pc je jaxi daleko od TV. Slysel sem ze cim delsi je kabel, tim je nizsi kvalita prenasenyho obrazu, jaky s tim mate zkusenosti? Co treba takovej 6-7m metru dlohej kabel, jaky by to bylo? Jinak mam grafarnu GF FX5700 (128). Kazdej kdo poradi ma muj dik:) pokud mozno dejte vedet do 23.12, pak uz to nema smysl :D



Reklama
Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 28 lis 2004 18:10

7 metrů kvalitního koaxu nemůže s kvalitou obrazu nic udělat. A pokud bude mít kabel v průměru kolem půl centimetru nebo víc, lze ho považovat za dostatečně kvalitní pro tuhle aplikaci. Zásadně nebrat tenké tkaničky od Hamy a spol.

Uživatelský avatar
Dix
Level 2
Level 2
Příspěvky: 183
Registrován: listopad 04
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž

dik

Příspěvekod Dix » 28 lis 2004 18:16

Jestli se vyznas a mas cas, mrkni treba na nejakej net obchod overenej a posli mi link kterej by to asi mohl bejt, kterej bys doporucil, diky moc:)

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 28 lis 2004 18:49

Nejsem si úplně jistej, jakej signál pro televizi z tvý grafárny leze. Pokud je to modulovaný vf (tj. výstup grafárny se spojuje s anténním vstupem televize a na televizi musíš naladit určitý kanál), stačí účastnická šňůra pro připojování TV do zásuvky společné televizní antény. Tu koupíš hotovou skoro v každý elektře. A pokud z grafárny leze kompozitní video (tj. spojuješ grafárnu s videovstupem TV a musíš pak mít ještě jeden kabel na audio a na televizi musíš navolit AV vstup), pak bude stačit stejnej kabel, akorát musíš ucvaknout anténní konektory a místo nich tam dát nejspíš cinche. Ale myslím si, že u tebe to bude spíš ten první případ.

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 29 lis 2004 00:30

Asi změna. Karta má podle informací z netu http://www.asus.com/index výstup video a s-video. Pokud má televize s-video vstup, lze koupit hotový s-video kabel, pokud nemá, poslouží např upravená účastnická sňůra od společné antény (viz minule).

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 30 lis 2004 12:43

Dodatečně jsem si uvědomil, jakou jsem napsal kravinu (ne technickou, leč stylistickou): samozřejmě lze s-video kabel koupit i v případě, že televize s-video vstup nemá, akorát že ti k ničemu nebude. :D

maxim.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 99
Registrován: září 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod maxim. » 30 lis 2004 13:36

Ahoj, tak kabel bych nedoporučoval žádný, měl jsem kabelové propojení - nic moc s délkou kabelu klesá kvalita obrazu, mobilnost žádná, nyní používám bezdrátové spojení jede to na 2,4GHz je možné tím přenášet i zvuk a pokud chci použít notebook tak si jen vezmu vysílač a jedu žádný brum ani šum paráda-propojení s pc je klasickým třížilovým kabelem s cinch.

Uživatelský avatar
Dix
Level 2
Level 2
Příspěvky: 183
Registrován: listopad 04
Bydliště: Hradec Králové
Pohlaví: Muž

?

Příspěvekod Dix » 01 pro 2004 22:00

A za kolik?

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 01 pro 2004 22:17

Kabel tě přijde +/- na 100.

maxim.
Level 1
Level 1
Příspěvky: 99
Registrován: září 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod maxim. » 02 pro 2004 07:22

koukni se sem mám něco podobného a naprostá spokojenost
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... PrmaId=470

Uživatelský avatar
Peter
Level 2
Level 2
Příspěvky: 165
Registrován: prosinec 03
Bydliště: Žilina
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Peter » 02 pro 2004 17:51

Ja mam grafiku Radeon 7500 a na spojenie s TV som použil presne taký koaxialny kabel ako sa používa v starších Pc-sieťach.len som zamenil koncovky za cinch... a scart... ( 50 ohmovy)
Mam ho 20 m, bo som ho schovavakl pod podlahove lišty...
Rušenie ani pri tajto dlžke kabla, nieje takmer žiadne..
Jedine pri pozerani obrazu z compu , musim od telky, alebo videa odpojiť prívod od káblovky, bo vtedy dochádza, kôli rozdielu v nulaku el.siete a kablovky k rušeniu...

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8166
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod mmmartin » 02 pro 2004 19:23

Rušení odstraníš tak, že "živý" vodič i stínění v koaxiálním kabelu, kterým jsi připojený na kabelovku přerušíš a vložíš tam keramický polštářkový kondenzátor asi 500 piko až 1 kilo a pak všechno elegantně zamaskuješ, nejlépe teplem smršťovací bužírkou. Máš-li pevnou ruku a dostatek trpělivosti, lze použít i kondenzátory v provedení SMD.
Obrázek


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • HDMI kabel
    od desperado007 » 22 bře 2019 19:24 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    19
    1295
    od desperado007
    31 bře 2019 09:22
  • Koaxiální kabel
    od cry2ea » 30 bře 2019 13:41 » v Problémy s hardwarem
    5
    602
    od mmmartin
    30 bře 2019 22:20
  • Síťový kabel
    od vlazy » 23 kvě 2019 15:58 » v Sítě - hardware
    24
    2559
    od ITCrowd
    01 srp 2019 17:18
  • Lightning kabel
    od tRaviss » 11 říj 2019 23:17 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    913
    od tRaviss
    14 říj 2019 20:43
  • Kabel z modemu do NTB
    od srdicko.ala » 25 lis 2019 17:22 » v Vše ostatní (inet)
    4
    528
    od gogo1963
    25 lis 2019 17:49

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 42 hostů