PC 25-30k - půjde to takhle?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

TNT89
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

PC 25-30k - půjde to takhle?

Příspěvekod TNT89 » 20 led 2014 21:49

Zdarec všem,

můj stávající komp po 4 letech služby přestává stačit, proto je načase pořídit něco nového. Vybráno tak nějak mám, otázkou je, jestli to takto půjde dohromady a proto se obracím na Vás.

http://www.czc.cz/2l7lj1cmjqj1kar4tucgnhhoaa/seznam

Vždy jsem měl Intel ale v poslední době mi padlo do oka AMD (konkrétně nové Kaveri) tak bych chtěl zkusit změnu. Ovšem nejsem zastáncem ani jedné značky takže dám na dobrou radu (nejlépe z vlastní zkušenosti, ne že kamarád kamaráda povídal ;) ). Jediné co bych chtěl ze stávajícího seznamu zachovat je skříň (pokud to půjde).

Rozpočet je tedy 25 - 30 000, jde mi pouze o bednu a "to všechno" uvnitř :-) . PC bude sloužit na hry a filmy, občasně Google SketchUp. OS mám, ostatní periferie rovněž. Ze starého PC nic používat nechci, buď ho prodám jako celek nebo ho šoupnu do firmy.

Ještě doplňkové info k seznamu - pokud by tento seznam zůstal tak nějak zachovám tak vzhledem k současné nedostupnosti grafik Radeon R9 bych jí koupil později. Ohledně SSD disku jsem stále nerozhodnutý, prozatím pro mě jeho výhody nejsou tak lákavé s ohledem na cenu. Min. kapacita o které bych uvažoval je 250gb = +/- 4000 což mi přijde dost proto jsem SSD se seznamu vypustil s tím, že o něm začnu uvažovat až klesnou ceny.

Toť snad vše co jsem chtěl říct, sorry za román :-) .

Předem díky těm, kteří poradí.
TNT

Reklama
Speed_dead
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Re: PC 25-30k - půjde to takhle?

Příspěvekod Speed_dead » 20 led 2014 23:24

Takhle drahý počítač bych rozhodně stavěl na Intelu. AMD za I5 je docela pozadu. SSD disk by počítači v této cenové relaci slušel.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 20 led 2014 23:28

Vítej na PC-HELP

První věc, píšeš PC 25-30k a sestava je za 23k? Je velký rozdíl mezi sestavou za 23 a 30k. Ujasni si cenu.
Druhá věc, velká chyba stavět takové PC na AMD procesoru, když to může být postavené na XEON.
Třetí věc - SSD na systém, určitě 120GB. Poměr kapacity a ceny je u něj optimální a systém má neuvěřitelné odezvy.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 20 led 2014 23:30

na Kaveri bych to osobne nestavel vubec, na AMD taky ne.
hodne doporucuji SSD, klidne 128GB + nejaky obyc plotnovy disk

TNT89
nováček
Stav:

Příspěvekod TNT89 » 21 led 2014 00:23

Moje chyba - grafická karta měla být R9 290 - gigabyte. Seznam změněn. Už v tom mám guláš jak jsem to pořád měnil. Zbylá částka do limitu 30k je pro případnou manipulaci či komplet výměnu. Jak jsem psal, krom skříně na ničem netrvám (i tu bych ale dokázal oželet).

XEON - po serverových procesorech jsem se vůbec nedíval, v čem je lepší postavit pc na nich? Není to pro mě zbytečný když primárně hraju "jen" hry? Kdyžtak prosím "po lopatě" :-) .

SSD disk jsem měl původně zařazený 120gb na systém. Pořád nad ním ještě trochu váhám, ideální využití je pro mě mít na SSD systém + všechny hry (kvůli kterým bych ho pořizoval spíš, při načítání je to prý skvělá věc) ale tím že her mám stabilně nainstalovaných tak 10 tak by to chtělo alespoň tu 250gb. Měl jsem slíbenou návštěvu u známého abych se podíval jak to pracuje ale pořád nebyl čas, kdyby byl, asi bych to tu vůbec neřešil. Na druhou stranu, dokoupit SSD později a přeházet na to systém není nic tragického (ale lepší je to samozřejmě udělat hned).

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 21 led 2014 03:06

Xeon= i7 bez grafického jádra a o 1200Kč levnější
Ve hrách které podporují HT je solidní nárůst výkonu

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 21 led 2014 13:58

Googlil jsem to dřív, ale co si pamatují, tak hry s HT stejně nikdo nehrál...tzn. že to byly nějaké no name hry.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 21 led 2014 14:29

do 30k bych to viděl takto

http://www.czc.cz/313boa2f14j0l9ibjolfe1fbk6/seznam

skříň můžeš použít svou, ale tohle je top, R9 290 taky nemusí být vůbec naskladněná... budeš čekat třeba do června? 250GB SSD je blbost, stejně tak jako 3TB disk... lepší pořídit dva nebo tři disky.
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

nikdydost
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod nikdydost » 21 led 2014 16:54

TNT89
nováček
Stav:

Příspěvekod TNT89 » 21 led 2014 21:48

U grafiky jsem někde zahlídnul že by měla být snad na přelomu února/března (ale možná kecám a kdoví s čím si to pletu). Pokud by to ale mělo dojít ke scénáři viz. jak říkáš, tak do června bych rozhodně nečekal (válí se mi doma Crysis 3 na kterou kterou sem natěšenej jak malý děcko - současná sestava je bohužel proti :) ).

U otázky SSD nechám rozhodnout svůj vlastní pocit až to uvidím na vlastní oči u známého. Zatím jsem viděl jsem záznam zapnutí Win. na youtube a pak plno grafů a tabulek. Na dodatku uváděném skoro u všech recenzí/testů že "kdo to neviděl, tak nepochopí" zkrátka něco bude.
3TB disk nechám, mám 2x2TB externích disků kde mám veškerou zálohu. Pokud by se disk odporoučel tak defakto o nic nepřijdu (zálohuju min. 1x za měsíc) jen chci mít valnou část věcí přístupnou v pc abych nemusel čachrovat s přemisťováním exterňáku např. od TV když budu potřebovat jen nějakou blbost. A cenově 3tb vychází líp než kombinace.

Každopádně všem díky za názory, v mém okolí je to tak nějak 50:50 názorově AMD nebo Intel, jelikož tu ale nikdo neřekl "jo to cos vybral je dobrý :-) " tak půjdu na jistotu do Intelu. XEON vypadá jako zajímavá volba (o které bych sám od sebe neuvažoval), takže díky za nasměrování. PC budu definitivně objednávat až na konci tohohle týdne, kámoš na sestavení stejně nemá dřív čas (u CZC sestavovat nechci, myslím že na konkurenčním fóru jsem viděl poměrně obsáhlé téma o tom, jak některé sestavy vypadaly takže nehodlám riskovat, na tyhlety "vychytávky" od třetí strany jsem měl vždycky kliku).

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 22 led 2014 09:46

Mmm, 2TB a víc disky jsou víc nachylnější k poruchám, protože mají 2 a více čtecích hlav a když se Ti jedna porouchá, tak budeš mít problémy s diskem
2nikdydost: mmm, tak jo, ale jak říkám, hledal jsem to už dřív, takže bylo možné, že jsem se mohl plést - pletl jsem se.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 22 led 2014 10:21

Já obdivuju lidi, co svěří 2-3TB dat jednomu mechanickému, rychle se otáčejícímu zařízení. Cukám se, jakmile mám mít zaplněný 1TB disk, i přesto, že to zálohuji (NAS).
Řídím se heslem, jak na to nemusím měsíc sáhnout, není to důležité.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”