Krantz píše:Pýtal som sa asi štyroch ľudí, že i5 4460 vs FX 8350 všetci odpovedali, že jednoznačne tá od AMD, lebo má dobrý takt má osem jadier a 16MB cache. Takže no netušim či to je pravda alebo nie. Chcem hrať GTA V na all very high +2xUltra a 4xMSAA.
Poviem ti to takto.
Síce má vysoký takt a 8 jadier, ale jedno jadro je také slabé, že ich potrebuje osem.
Výkonovo je na tom teda rovnako ako tá i5, akurát pri hrách, ktoré nevedia využiť 8 jadier, ale napr. len 4 ten procesor má zrazu polovičný výkon, pričom tá i5 stále celý svoj výkon, čiže výkon je dvojnásobný.
Môžeš si to prirovnať tak, že 1 jadro intelu má výkon asi ako 2 jadrá AMD.
A keď už AMD, tak FX 8300. 8350 je ten istý procesor ako 8300 len s vyšším taktom a ten si zdarma za 2 minútky v biose nastavíš...
Cache nevyužiješ pri hraní, popravde, ja som človek dosť náročný na CPU, veľa kompilujem, pracujem so silnou kompresiou atď a nepociťujem problémy s cache.
GTA 5 si na takto vysoké nastavenia zahráš jak na Intel procíku tak na AMD...
Nebudem ťa odhovárať od AMD, ale napr. pri World of Tanks (nie, že by som ho hral) Intel poskytne 4 násobne vyšší výkon, lebo tá hra vie využiť iba jedno jadro... AMD tak poskytne 1/8 výkonu pričom Intel 1/4.
Skrátka je lepšie mať menej jadier, ale viac výkonných ako veľa menej výkonných.
Za tých pár eur čo ušetríš kúpou AMD procesoru dosť stratíš, pri PC v tejto cenovej kategórii jednoznačne Intel.
Celkový výkon AMD na tých 8 jadrách je síce lepší ako tá i5 (9100 vs 6600 score v passmarku), ale väčšina aplikácie (a hlavne hier) vie využiť len 4 jadrá, takže je výkon vo výsledku polovičný...