Jako první část budu kupovat SSD disk... Uplně mi stačí 120(128)GB, stávající 500GB plotňák strčím na data místo DVD mechaniky (nepoužívám ji, takže může jít pryč). Cenově bych se chtěl udržet max na 1800kč... Zatím jsem vybral buď Crucial BX100 nebo Kingston HyperX Fury. Který mám vzít raději? Nebo spíš nějaký jiný (např Corsair Force LS či něco podobného?)
Druhá část, ta ve které hlavně potřebuji poradit, jsou nové RAMky... Chci tam dát dva čtyřgigové moduly místo stávajících dvougigových a dosáhnout tak paměti 8GB, což je maximum které do G560tky jde. Co mi ale není jasné je jestli můžu použít paměti pracujicí na frekvenci např. 1600MHz, když můj notebook pravděpodobně podporuje pouze 1066MHz paměti... Respektive tedy to jestli je můžu použít, s tím že se samy "podtaktují" na 1066MHz a poběží to, je mi jasný že na 1600MHz v tomto notebooku nepoběží... ptám se proto že výběr pamětí s 1600MHz je velmi široký, kdežto těch s frekvencí 1066MHz je velmi omezený (alespoň v obchodě ve kterém běžně nakupuji - czc.cz ).
Takže co s tím? Můžu koupit i "šestnáctistovky" (případně jaké?), nebo musím prostě bezpodmínečně koupit 1066MHz (případně jaké?). Cenu bych rád udržel okolo 1500-1600kč, max.
Předem díky za rady