Samozřejmě první co jsem udělal bylo vyhledání takových "low-budget" sestav na internetu, ale jak jsem se dozvěděl tak i počítač za 30 tisíc lidé považují jako "low-budget", ale to je trochu mimo moje limity.
Proto bych se rád zeptal, zda máte nějaké tipy jaké bych měl vybrat komponenty aby výsledný počítač byl stále cenově tak nějak pod 15 tisíc a byl schopný utáhnout nějaké ty hry jako například Garry's Mod (nesuďte mne :C). Do ceny nezapočítávám monitor, harddisk jako takový by také nebyl problém, pokud by to byla ATA deska použil bych ten z ntb (500GB), ale i nový by nebyl problém protože nikdy jsem aktivně nevyužil více jak 50 GB.
Předem děkuji za jakékoliv rady, nebojte se vyjádřit svou kreativitu ohledně sestavování takového PC

PS: také jsem viděl nějaké tutoriály co doporučovali použít desku se dvěma sockety a cenově dostupnějšími CPU, nevím jestli s tím má někdo zkušenosti
PPS: na grafické stránce her mi ani tak nezáleží, celý život jsem zvyklý na nejnižší možné grafické nastavení, jde mi hlavně o plynulou hru
PPPS: opravdu by mi stačilo aby výsledná sestava byla výkonnější než notebook HP 630, ale ten i za svých časů stál 10 tisís, tak si dělám velké naděje