Ahoj, podíval by se mi někdo na tuto sestavu a řekl jestli je ok nebo by případně doporučil lepší komponenty do této ceny? Sestavu chci bez grafiky, válí se mi tu gtx 750ti a ta mi bude zatím stačit a hdd dokoupím časem, zatím bude stačit ssd.
BTW myslíte že se vyplatí ušetřit těch pár stokorun a zvolit starší haswell a ddr3? co jsem koukal jsou na tom ty procesory ve hrách podobně
Sestava: https://www.czc.cz/96099ker1mi1naitq6tsnrcc95/seznam
Dodatečně přidáno po 10 hodinách 3 minutách 21 vteřinách:
a nebo haswell s výkonějším cpu? https://www.czc.cz/60t9u1jrnsh57ahc8r9qnj20c6/seznam
Sestava na hry do 14k Vyřešeno
- jimmy3
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sestava na hry do 14k Vyřešeno
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10
Re: Sestava na hry do 14k
Aby to zde nezůstalo úplně bez odpovědi...
Vzhledem ke grafice, kterou se chystáš osadit, bude bohatě stačit zdroj Seasonis S12II-430.
SSD bych vzal minimálně Kingston UV 400.
V případě, že PC bude často vytěžovaný, vezmi i chladič SPC Fera3, pokud ne, tak nech BOX.
Jinak bych také zvolil levnější ram Crucial 8GB.
Vzhledem ke grafice, kterou se chystáš osadit, bude bohatě stačit zdroj Seasonis S12II-430.
SSD bych vzal minimálně Kingston UV 400.
V případě, že PC bude často vytěžovaný, vezmi i chladič SPC Fera3, pokud ne, tak nech BOX.
Jinak bych také zvolil levnější ram Crucial 8GB.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš bych to viděl takto, je to tedy trochu přes cenu, ale snad nevadí:
https://www.czc.cz/9pgipq2pukgpa8qrernsqtrab5/seznam
Do haswellu bych nešel, pokud by to nebyla sestava s Xeonem...
https://www.czc.cz/9pgipq2pukgpa8qrernsqtrab5/seznam
Do haswellu bych nešel, pokud by to nebyla sestava s Xeonem...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Mohu otázku? Nemohu si nevšimnout, že tu všichni doporučují Corsair zdroje. Je to způsobeno vyšším hlukem zdrojů Seasonic?? Jinak nejsem si jistý kvalitou zdrojů Corsair (RMx je super) a nevím, zda se Seasonicům v tomto ohledu dokáží alespoň vyrovnat.
No a jinak základku jsi vyměnil proto, že tam nejsou tak dobře chlazené mosfety? U té Asus je jen 1 chladič, znamená to, že je polovina mosfetů nechlazená, nebo to narvali pod 1? Pokud nejsou fáze před chlazením, tak předpokládám, že je to nechlazené, a tudíž by to asi nebyla příliš dobrá volba.
SSD je super a bednu mám raději RG1W, jelikož má již 2 ventilátory. Zde je také vhodná otázka, zlepšuje ten nasávací ventilátor nějak znatelněji cirkulaci vzduchu v bedně, anebo je především na chlazení HDD? Pokud by to bylo znatelně lepší, tak v dané ceně by se mi více líbila Gladius M20, co myslíš?
No a jinak základku jsi vyměnil proto, že tam nejsou tak dobře chlazené mosfety? U té Asus je jen 1 chladič, znamená to, že je polovina mosfetů nechlazená, nebo to narvali pod 1? Pokud nejsou fáze před chlazením, tak předpokládám, že je to nechlazené, a tudíž by to asi nebyla příliš dobrá volba.
SSD je super a bednu mám raději RG1W, jelikož má již 2 ventilátory. Zde je také vhodná otázka, zlepšuje ten nasávací ventilátor nějak znatelněji cirkulaci vzduchu v bedně, anebo je především na chlazení HDD? Pokud by to bylo znatelně lepší, tak v dané ceně by se mi více líbila Gladius M20, co myslíš?
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tanto konkrétní Corsair je o cosi lepší než S12M.
Ten ASUS je dost ořezaný oproti klasické ATX verzi, jednak jak říkáš chlazení, druhak fáze a pak taky BIOS... Ta Gigabytka vychází lépe...
Ohledně case, tak RG1W je už dražší, a už tak jsme nad cenou, proto sem tam dal RG1 (navíc RG1W není skladem). A M20 je taky v pohodě, je to spíš o vzhledu...
To Barendol : Sestava dobrá, akorát Fury X bych se vyhnul, existují lepší SSD...
Ten ASUS je dost ořezaný oproti klasické ATX verzi, jednak jak říkáš chlazení, druhak fáze a pak taky BIOS... Ta Gigabytka vychází lépe...
Ohledně case, tak RG1W je už dražší, a už tak jsme nad cenou, proto sem tam dal RG1 (navíc RG1W není skladem). A M20 je taky v pohodě, je to spíš o vzhledu...
To Barendol : Sestava dobrá, akorát Fury X bych se vyhnul, existují lepší SSD...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

Plnohodnotná je ještě MSI B150 PC Mate, tu bys hodnotil hůře než tu gigabyte? No a potom mně se velice zamlouvá MSI B150M Mortar, spousta lidí má výhrady proti mATX a mě trochu není úplně jasné proč. Stejně se již dneska neosazuje do přídavných pci takřka nic jiného, než grafika. Rozšiř mi obzory prosím :)
No a k těm ramkám, ty bys 8GB osazoval vždy v 1 slotové verzi? Četl jsem, že dual channel a vyšší frekvence mají obrovské výhody u integrovaných grafik (frekvence spíše jen u AMD) a procesor ten dual channel zrychlí jen cca o 3%. Existuje nějaký případ s použitím dedikované grafiky, kde by se vyplatilo osadit 2x4GB?
No a k těm ramkám, ty bys 8GB osazoval vždy v 1 slotové verzi? Četl jsem, že dual channel a vyšší frekvence mají obrovské výhody u integrovaných grafik (frekvence spíše jen u AMD) a procesor ten dual channel zrychlí jen cca o 3%. Existuje nějaký případ s použitím dedikované grafiky, kde by se vyplatilo osadit 2x4GB?
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
B150 PC Mate a Mortal vycházejí hůře než ta Gigabytka, ale když GB není dostupná, můžou být alternativou. mATX desky nedoporučuji z toho důvodu že jsou menší a jsou více natěsnané, ale v dnešní době splní svou úlohu dobře. Jen mi přinde zbyteční za podobnou cenu brát mATX když můžeš mítATX (case většinou omezením není, většina jich je dnes připravena na ATX i mATX.
U RAM je to jak píšeš, frekvence a DualChanel mají smysl u iGPU (je jendo jestli AMD nebo Intel). Druhou "příležitostí" je střih a podobné, tam se DualChanel uplatní také. Ve hrách ne. Pak má smysl QuadChanel u LGA2011v3, ale to už je zase o něčem jiném...
U RAM je to jak píšeš, frekvence a DualChanel mají smysl u iGPU (je jendo jestli AMD nebo Intel). Druhou "příležitostí" je střih a podobné, tam se DualChanel uplatní také. Ve hrách ne. Pak má smysl QuadChanel u LGA2011v3, ale to už je zase o něčem jiném...

Děkuji za informace. Já právě považuji mATX desky za levnější a často i trochu kvalitněji osazené (nevím, zda to je však úplně pravda, ale Mortar tak oproti PC Mate působí a z B150 mATX bude nejlépe chlazená). Jinak to, že je gigabyte lepší než ta MSI hodnotíš z hlediska výbavy? Dá se o kvalitě těchto 3 zmíněných modelů něco usuzovat a nějak je porovnat i z tohoto hlediska? Dle mých informací bývá u gigabytu občas potíže s periferiemi. No a poslední otázka se týká H110 chipsetu, obvykle není chlazená kaskáda (což u office pc nevadí), ale pokud by se sháněla hodně levná gaming sestava s i3, tak jakou desku bys osadil? Mě se celkem zamlouvala ASRock HDV.
Naposledy upravil(a) Donald64 dne 11 říj 2016 09:15, celkem upraveno 1 x.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Sice se tím dost odkloňujeme od tématu, ale co už...
Jde o napájecí kaskádu, použité komponenty a další, ale velké rozdíly tam nejsou... A ano, pokud stavíš levnou sestavu s H110 tak některý z těch AsRocků...
Jde o napájecí kaskádu, použité komponenty a další, ale velké rozdíly tam nejsou... A ano, pokud stavíš levnou sestavu s H110 tak některý z těch AsRocků...

Zdravim chci se zeptat poradi mi nekdo? chtel bych sestavit stolni pc na wot do 10tisic nejsem narocny hrac,pridejte komponenty, a kde to v ostrave najdu a nebo kde siho mam nechat postavit.dekuji
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Přečti si pravidla a dle nich si zajít vlastní téma + dopiš zda chceš jen case, nebo i periferie popřípadě OS.
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk
Odesláno z mého Huawei P8 Lite pomocí Tapatalk

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 31
- 5487
-
od PARKR