Návrhy na sestavení pc Vyřešeno
Návrhy na sestavení pc
Dobrý den , jelikož se v tomto odvětví moc nemotám , tak bych potřeboval poradit od zkušenějších . Potřeboval bych sestavit pc i s monitorem do 25k . Pc by měl sloužit na občasnému hraní her a klasické brouzdání po netu (Youtube, Twitch) . Asi nejtvrdší oříšek co by měl pc zvládnout v nějaké průmerně kvalitě by bylo (H1Z1 - king of the kill) . Jinak náročnější hry v seznamu nemám , takže se dá říct, že toto je můj jediný náročnější požadavek . Budu rád za všechny návrhy .
Re: Návrhy na sestavení pc
Takové PC jsem touhle dobou již pro jednoho tazatele navrhoval https://www.czc.cz/2j7g20ua7qg9i8asc8omh6ch97/seznam
Pokud nepotřebuješ mechaniku a stačilo by ti 8GB ram (což by asi mělo), tak by se dalo uvažovat i o případných změnách, jako je třeba o trochu silnější procesor nebo 128GB SSD disk na OS.
Pokud nepotřebuješ mechaniku a stačilo by ti 8GB ram (což by asi mělo), tak by se dalo uvažovat i o případných změnách, jako je třeba o trochu silnější procesor nebo 128GB SSD disk na OS.
Nevypadá to špatně a myslím že dostačující . Počkám jestli ještě někdo něco navrhne nebo jestli budou lidi souhlasit s touto volbou. Díky moc
Místo 8 GB ram bych tam dal raději ssd, ono je sakra rozdíl v pc ve kterém je ssd (klidně nejlevnější) a pc ve kterém ssd není. Jinak by se dalo ušetřit i tím že se spokojíš s box chladičem a tu feru tam nedáš, ono ten hluk není nijak hrozný, ani mechanika v dnešní době není potřeba jestli nemáš nějaké filmy nebo hry které si tam pouštíš na dvd.
To je pravda , nepamatuji si kdy jsem naposledy použil mechaniku . Hry kupuju přes steam a jiné stránky a filmy koukám na netu , takže bych se bez té mechaniky určitě obešel . Co se týče hlučnosti , taky mi to nějak nevadí , na bednu mam uzavřenou skříňku takže to trochu tlumí a z 80 % když jsem na PC mám headset. Takže co se týče tohohle souhlasím s vámi . Ale jak funguje ram a ssd netuším , takže si určitě nechám poradit . Jak by tedy podle vás měla vypadat ta sestava ? Budu vděčný když pošlete Link na upravenou sestavu .
Nabízím zde jinou alternativu ale i sestava výše je v pořádku stačí tam je přidat to ssd https://www.czc.cz/9aobjps6f6iuv9adlfktvkdmp8/seznam
Na SSD si nahraješ Windows a programy, díky čemuž budeš mít hbitější PC, no a filmy, hry a svoje data naházíš na to 1TB HDD. Na SSD nech cca 30% volného místa a jistě by ti tam se vším všudy mohlo zbýt ~50GB, kam nahraješ nějaké často používané hry, což ti zrychlí jejich načítaní.
Zde je upravený link (odebráno 8GB ram a mechanika - přidáno SSD). Mě osobně se více líbí verze s lépe chlazeným procesorem, ale jistě by se místo toho daly rozšířit ty ramky, koupit větší SSD nebo osadit trochu lepší CPU. Vzhledem k tomu, že ramky se dají bezproblému dokoupit a u procesoru výkon neodpovídá příplatku, bych tuto možnost zvážil pouze v případě osazování většího SSD (pokud by bylo potřeba), jinak bych to zanechal.
Sestava Socirel: Ano, je klidně možné osadit tuto bednu, odebrat chladič procesoru a vzít levnější základku, avšak příliš se mi nelíbí ty peníze investovat do cca stejně výkonné karty, akorát od jiného výrobce. No to je asi věc názoru. Jinak je sestava také v pořádku.
Zde je upravený link (odebráno 8GB ram a mechanika - přidáno SSD). Mě osobně se více líbí verze s lépe chlazeným procesorem, ale jistě by se místo toho daly rozšířit ty ramky, koupit větší SSD nebo osadit trochu lepší CPU. Vzhledem k tomu, že ramky se dají bezproblému dokoupit a u procesoru výkon neodpovídá příplatku, bych tuto možnost zvážil pouze v případě osazování většího SSD (pokud by bylo potřeba), jinak bych to zanechal.
Sestava Socirel: Ano, je klidně možné osadit tuto bednu, odebrat chladič procesoru a vzít levnější základku, avšak příliš se mi nelíbí ty peníze investovat do cca stejně výkonné karty, akorát od jiného výrobce. No to je asi věc názoru. Jinak je sestava také v pořádku.
No tak vám oboum děkuji , teď nevím pro jakou sestavu se přiklonit
Chápu že je to věc názorů . Neudělám chybu když objednám první či druhou že ? Ale spíše bych se přiklonil k socirelově sestavě .

Re: Návrhy na sestavení pc Vyřešeno
Jak jsem psal, proti ušetření na case nic nemám. Základka je takřka to samé, akorát méně slotů pro ram, takže taky naprosto OK. Neosadit chladič je věc názoru a jak ty ušetřené peníze investuješ je také čistě tvoje věc. Klidně tu sestavu od Socirela vezmi, pokud se ti více líbí, proč ne :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1643
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
16 pro 2024 15:21