Návrhy na sestavení pc Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Maniaak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Návrhy na sestavení pc

Příspěvekod Maniaak » 18 říj 2016 21:40

Dobrý den , jelikož se v tomto odvětví moc nemotám , tak bych potřeboval poradit od zkušenějších . Potřeboval bych sestavit pc i s monitorem do 25k . Pc by měl sloužit na občasnému hraní her a klasické brouzdání po netu (Youtube, Twitch) . Asi nejtvrdší oříšek co by měl pc zvládnout v nějaké průmerně kvalitě by bylo (H1Z1 - king of the kill) . Jinak náročnější hry v seznamu nemám , takže se dá říct, že toto je můj jediný náročnější požadavek . Budu rád za všechny návrhy .

Reklama
Donald64
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Návrhy na sestavení pc

Příspěvekod Donald64 » 18 říj 2016 22:36

Takové PC jsem touhle dobou již pro jednoho tazatele navrhoval https://www.czc.cz/2j7g20ua7qg9i8asc8omh6ch97/seznam
Pokud nepotřebuješ mechaniku a stačilo by ti 8GB ram (což by asi mělo), tak by se dalo uvažovat i o případných změnách, jako je třeba o trochu silnější procesor nebo 128GB SSD disk na OS.

Maniaak
nováček
Stav:

Příspěvekod Maniaak » 19 říj 2016 05:59

Nevypadá to špatně a myslím že dostačující . Počkám jestli ještě někdo něco navrhne nebo jestli budou lidi souhlasit s touto volbou. Díky moc

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 19 říj 2016 07:23

Místo 8 GB ram bych tam dal raději ssd, ono je sakra rozdíl v pc ve kterém je ssd (klidně nejlevnější) a pc ve kterém ssd není. Jinak by se dalo ušetřit i tím že se spokojíš s box chladičem a tu feru tam nedáš, ono ten hluk není nijak hrozný, ani mechanika v dnešní době není potřeba jestli nemáš nějaké filmy nebo hry které si tam pouštíš na dvd.

Maniaak
nováček
Stav:

Příspěvekod Maniaak » 19 říj 2016 17:39

To je pravda , nepamatuji si kdy jsem naposledy použil mechaniku . Hry kupuju přes steam a jiné stránky a filmy koukám na netu , takže bych se bez té mechaniky určitě obešel . Co se týče hlučnosti , taky mi to nějak nevadí , na bednu mam uzavřenou skříňku takže to trochu tlumí a z 80 % když jsem na PC mám headset. Takže co se týče tohohle souhlasím s vámi . Ale jak funguje ram a ssd netuším , takže si určitě nechám poradit . Jak by tedy podle vás měla vypadat ta sestava ? Budu vděčný když pošlete Link na upravenou sestavu .

socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod socirel » 19 říj 2016 18:10

Nabízím zde jinou alternativu ale i sestava výše je v pořádku stačí tam je přidat to ssd https://www.czc.cz/9aobjps6f6iuv9adlfktvkdmp8/seznam

Donald64
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Donald64 » 19 říj 2016 18:17

Na SSD si nahraješ Windows a programy, díky čemuž budeš mít hbitější PC, no a filmy, hry a svoje data naházíš na to 1TB HDD. Na SSD nech cca 30% volného místa a jistě by ti tam se vším všudy mohlo zbýt ~50GB, kam nahraješ nějaké často používané hry, což ti zrychlí jejich načítaní.

Zde je upravený link (odebráno 8GB ram a mechanika - přidáno SSD). Mě osobně se více líbí verze s lépe chlazeným procesorem, ale jistě by se místo toho daly rozšířit ty ramky, koupit větší SSD nebo osadit trochu lepší CPU. Vzhledem k tomu, že ramky se dají bezproblému dokoupit a u procesoru výkon neodpovídá příplatku, bych tuto možnost zvážil pouze v případě osazování většího SSD (pokud by bylo potřeba), jinak bych to zanechal.

Sestava Socirel: Ano, je klidně možné osadit tuto bednu, odebrat chladič procesoru a vzít levnější základku, avšak příliš se mi nelíbí ty peníze investovat do cca stejně výkonné karty, akorát od jiného výrobce. No to je asi věc názoru. Jinak je sestava také v pořádku.

Maniaak
nováček
Stav:

Příspěvekod Maniaak » 19 říj 2016 19:21

No tak vám oboum děkuji , teď nevím pro jakou sestavu se přiklonit :-D Chápu že je to věc názorů . Neudělám chybu když objednám první či druhou že ? Ale spíše bych se přiklonil k socirelově sestavě .

Donald64
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Návrhy na sestavení pc  Vyřešeno

Příspěvekod Donald64 » 19 říj 2016 20:47

Jak jsem psal, proti ušetření na case nic nemám. Základka je takřka to samé, akorát méně slotů pro ram, takže taky naprosto OK. Neosadit chladič je věc názoru a jak ty ušetřené peníze investuješ je také čistě tvoje věc. Klidně tu sestavu od Socirela vezmi, pokud se ti více líbí, proč ne :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení malého PC
    od helpmeboys » 16 pro 2024 13:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1643
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 15:21
  • Sestavení nového herního PC
    od davolten2 » 11 pro 2024 16:21 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC