Nebudu to nijak protahovat, snažím se postavit si PC sestavu, hned vám povím k čemu bude sloužit, a jelikož už jsem složil asi 30 sestav a stále nemohu složit tu, která by mi vyhovovala cena/výkon, tak jsem se rozhodl kontaktovat znalejší v oboru a třeba rozlousknout můj labyrint mezi Intelem a novými AMD procesory.
Takže ten nejdůležitější fakt, rozpočet, ten jsem si stanovil v rozmezí 60-70tisíci a to včetně Win. a dvou Monitorů.
PC bude sloužit k postprodukci videa [Střih, efekty, hudba,(Adobe - After Effect, Premiere) - většinou FullHD rozlišení 30,60,120fps], také samozřejmě k příležitostnému hraní her, nejsem žádný extra labužník a 24/7 hráč, takže mi stačí na hraní právě Full HD monitor tedy alespoň se 144Hz, abych se u toho krásně odreagoval no současně během postprodukce a hraní, aby mi to utáhlo i streamování v rozlišení asi 720p, aby mi to utáhl internet, takže očekávám asi větší záhul na CPU a Ramky, i když streamovat budu asi přes grafickou kartu hlavně při stříhání videií atp.
Monitory specifikace
1. by měl mít klasické rozlišení FullHD, 144Hz, 1ms
2. Ultra wide monitor, který bude sloužit jako pracovní plocha na střih, preview atp.
Grafická karta
Akorát si potrpím na NVIDI

Mnou složené počítače jsem dostal na nejnižší hranici 95tis (včetně win a monitorů) a to si nemohu dovolit, jelikož potřebuji nakoupit ještě další příslušenství na zachycování grafiky a nemohu tudiž vše vrazit do multifuknčního děla.
Kdybych náhodou zapomněl nějakou důležitou informaci, tak mi dejte vědět!
Předem díky za Vaše reakce a Váš čas strávený skládáním PC.