Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1797
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 23 zář 2018 18:44

Potřebuji zrychlit tuto AMD konfiguraci:
deska: M4A89GTD PRO/USB3 - https://www.asus.com/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/
proc.: AMD Phenom II X2 560 Black Edition (socket AM3) - https://www.czc.cz/amd-phenom-ii-x2-560 ... 32/produkt
RAM: Kingston HyperX 12GB (3x4GB) DDR3 - https://www.czc.cz/kingston-hyperx-12gb ... 36/produkt

Procesor má 2 jádra a je odemčený na 4.

Chci vyměnit procesor a našel jsem tento: AMD Vishera FX-8370 - https://www.czc.cz/amd-vishera-fx-8370/158248/produkt

Bude to spolu fungovat?
(A WIN poběží bez přeinstalace?)
Na PC běží jen MS office, internet, občas render videa a komprimace souborů (ne hry).



Reklama
Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11521
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod Marfy » 23 zář 2018 19:10

Oficiálně by to fungovat nemělo. Deska s nejnovějším biosem podporuje jen starší verze FX 8...
CPU,co by tam oficiálně šel je třeba FX 8100 a to bys musel předtím přehrát bios na verzi 3027
Ale první FX nebyly moc dobré.
Z bazarových CPU by byl lepší volbou AMD Phenom II X6 1100T
Windows to bez problémů zkousne,ale výkonově si stejně moc nepolepšíš. Samozřejmě update biosu budeš potřebovat tak jako tak.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 553
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod SpaceExplo » 23 zář 2018 19:19

Jen te Marfy doplnim, ze seznam deskou podporovanych CPU je zde: https://www.asus.com/Motherboards/M4A89 ... pDesk_CPU/ a vse ostatni tam nejspise fungovat nebude.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1797
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 23 zář 2018 19:28

Já mám poslední verz BIOSU 3029, takže jestli podporuje FX 8...,tak by to mělo fugnovat když jsem vybral FX-8370, neob jsem to špatně pochopi?

Ale našel jsem tedy na AUKRU tyto dva:
AMD Phenom II X6 1090T černá edice ( https://aukro.cz/amd-phenom-ii-x6-1090t ... 6930497058 )
AMD Phenom II X6 1055T ( https://aukro.cz/amd-phenom-ii-x6-1055t-6934870068 )

Je to velký rozdíl oproti té verzi 1100T?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7899
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod xbs » 23 zář 2018 19:34

tady je máš porovnaný, každopádně je to jedna velká bída tak jako tak na TDP 125W :?

https://www.cpubenchmark.net/compare/AM ... vs393vs394

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1797
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 23 zář 2018 19:43

Je to bída na 125W, ale je lepší řešení na tuhle desku?

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7899
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod xbs » 23 zář 2018 19:59

dle seznamu podporovanejch procesorů se zdá nejvýkonnější FX-8150...

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp ... ore&id=263

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1797
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 23 zář 2018 20:07

Jenže u těch FX píšou BETA support, takže je otázka jestli to stihli odladit.

Uživatelský avatar
xbs
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7899
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod xbs » 23 zář 2018 20:14

esli máš u toho procesoru otevřený čtyři jádra jak píšeš, taxi nejdřív zkus ten cpu benchmark na stejnejch stránkách, ať případně nejdeš z bláta do louže... v základu a nepřetaktovanej je ten procesor ukrutná slabota, ale třeba se s těma čtyřma jádrama bude blížit výkonu těch 10xxT, což by pak nemělo cenu kupovat...

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 553
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod SpaceExplo » 23 zář 2018 20:16

Tezko rict, protoze:
- 3027 Beta - podporuje nektere(!) FX (seznam je v support listu)
- 3030 Beta - cosi o kompatibilite (coz by mohlo byt to ladeni)
- 3029 oficial - vysla dva dny po 3030 Beta a resi HDMI Audio

Takze, maximalne prvni generace FX (a tam je nejsilnejsi 8150) nebo ten 6C Phenom a k tem mas porovnani zde: https://www.cpubenchmark.net/compare/AM ... vs394vs263
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1797
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 23 zář 2018 20:31

Tak jsem to porovnal, ale ta moje X2 560 má v testu 2 jádra, a já jedu na 4, takže nedokážu posoudit, kolik by to mělo se 4 jádrama. Určitě to není násobek 2.
https://www.cpubenchmark.net/compare/AM ... vs393vs263

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11521
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod Marfy » 23 zář 2018 21:52

Tady máš srovnání :
https://pctuning.tyden.cz/hardware/proc ... 2?start=10
Tvůj současný procesor je tak vykonem jako Phenom X4
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Paměti DDR3,CPU AMD AM3/AM3+, SSD
    od KingGustavo » 26 srp 2018 23:49 » v K: Hardware
    3
    554
    od KingGustavo
    28 srp 2018 15:38
  • Socket AM4 - Procesor pro streamování
    od geekercz » 07 srp 2018 11:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    531
    od geekercz
    07 srp 2018 22:17
  • základní deska a procesor AMD
    od Golgi » 22 říj 2018 10:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    246
    od Golgi
    22 říj 2018 12:04
  • Procesor amd topi ako svina
    od Tomas_marcisin » 27 zář 2018 21:05 » v Problémy s hardwarem
    3
    489
    od dvorakj
    28 zář 2018 10:55
  • Am3 do AM2(+)
    od Biomex » 02 led 2018 20:15 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    224
    od Zivan
    02 led 2018 22:23

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 18 hostů