Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod SpaceExplo » 23 zář 2018 22:43

A vzhledem k stejne frekvenci 3,3GHz, bych rekl, ze to +/- tak jako Phenom II X4 850


Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Reklama
Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11594
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod Marfy » 24 zář 2018 08:38

No spíše Phenom X4 955,protože Phenom X4 850 nemá L3 cache,takže je to spíše Athlon X4.
Nicméně výsledky jsou vcelku stejné a myslím,že výměnou se nic nezíská. Pomohlo by až výměna za FX 8250,ale tam je otázka jestli by to deska pobrala.Podle diskuzí na fórech spíše ne.
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Gigabyte GTX 1060 WindForce 6GB,SSD Kingston,DDR IV 16GB,Seasonic G-450W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Transcend,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1899
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 24 zář 2018 09:34

Tak jsem to porovnal jako bych měl tu X4 955 s tím Phenom X6 1100 a výsledek je 3936 versus 5736 bodů, což už je rozdíl docela velký.
https://www.cpubenchmark.net/compare/AM ... vs368vs394

Vzhledem k tomu, že ten Phenom X2 560 (kterej mám odemčený na 4 jádra) má jen 80W, a ta X4 955 má 125W, tak předpokládám, ten moje X2 na 4 jádra s 80waty by nedosáhla toho skore 3936, takže ten rozdíl bude ještě větší.

Uvažuji správně?

SpaceExplo
Level 3
Level 3
Příspěvky: 575
Registrován: srpen 17
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod SpaceExplo » 24 zář 2018 09:39

Ne, protoze po odemceni uz nema 80W.
Pozor: neumim cist myslenky (ani na dalku, ani po internetu) a nectu mezi radky.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10758
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod xbs » 24 zář 2018 10:32

tak ho zkus eště přetaktovat a potom znova benčni ;)

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1899
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Potřebuji vyměnit procesor AMD (socket AM3)

Příspěvekod atari » 24 zář 2018 11:44

Taktování jsem nikdy nedělal, a vůbec netuším kudy do toho.
Je tedy otázka zda se do toho mám nějak pouštět, a kolik procent by to přidalo, a kolik životnsoti by to ubralo na takto starém CPU a desce.
(Můj obor je spíše software než toto.)

Dodatečně přidáno po 10 hodinách 45 minutách 38 vteřinách:
Tak jsem zjistil, že z Phenomu II X2 560 po odemčení na 4 jádra se stává Phenom II X4 B60 a rozdíl skore oproti Phenom II X6 1100T je 4044 versus 5736: https://www.cpubenchmark.net/compare/AM ... vs382vs394

Takže se to vyplatí, tak koupím tu X6 a případně ji nataktuji.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Paměti DDR3,CPU AMD AM3/AM3+, SSD
    od KingGustavo » 26 srp 2018 23:49 » v K: Hardware
    3
    881
    od KingGustavo
    28 srp 2018 15:38
  • Socket AM4 - Procesor pro streamování
    od geekercz » 07 srp 2018 11:30 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    636
    od geekercz
    07 srp 2018 22:17
  • Procesor Intel/AMD
    od koblihas89 » 25 úno 2019 14:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    118
    3906
    od koblihas89
    12 bře 2019 12:37
  • základní deska a procesor AMD
    od Golgi » 22 říj 2018 10:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    306
    od Golgi
    22 říj 2018 12:04
  • Procesor amd topi ako svina
    od Tomas_marcisin » 27 zář 2018 21:05 » v Problémy s hardwarem
    3
    536
    od dvorakj
    28 zář 2018 10:55

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů