Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 10:47

to žlutý zvýraznění textu nejni k přečtení, tak to uprav ať to můžu přečíst celý :-D



Reklama
Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 11:29

Zdravím vás tu opět:-) , potřebuju prosím vás poradit, konečně dorazilo PC a já na to nemůžu nainstalovat windows, dal jsem v biosu čtení z Flash disku na kterým mám programem rufus udělaný boot flash disk( měl jsem i normal boot flash přes windows ale nešel 3h se s tím trápim - dřív jsem jej používal před 3dny na reinstal starého PC a v pohodě. Ale teď nejde, Když jsem podle návodu kupka.cz zkusil vyjmout baterii a zkratovat Clear CMOS , najel mi konečně BIOS, ten nový ( v tom jsem ještě nepracoval a nevím jistě jestli vše dobře dal jsem flash na 1. místo v nastavení Advanced-po druhým resetu jsem to udělal znovu a zjistil, že nemusím do nabídky advanced jen v hl. nabídce ikony přehodím myší) Ptalo se to jestli boot z flash, tak jsem odklikl a divný, že to vypadalo, jak když začne instal, ale ještě 1x se objevilo okno jestli přes onu FLash jakoby tam něco furt nebylo OK nastaveno a nemohlo to najít-nevím, to spekuluju. Pak totiž nic-černá obrazovka no-signal, ani nejde klávesnice-ta funguje jen když se po resetu otevřel bios a pak myslím zase zhasne, nefunguje, jak po restartu nic černá obrazovka-připojeno přes HDMI-přijde mi jako by to ani nebralo to HDMI- u biosu ukazovala obrazovka DVI, ale kábl DVI nemám,že by to bylo tím. HDMI odzkoušeno na starém PC. Nevím jsem na stránkách MSI je to model B450-A PRO https://www.msi.com/Motherboard/B450-A-PRO, hledám návod naboot klávesu, na bios setup je to F11, ale že to při restartu nic neudělá, obrazovka jakoby nebylo nic připojeného stejně tak klávesnice, nenapíše to ani bez operačního systemu, mám k tomu CD, ale dám ho tam a nic to nedělá, jakmile totiž neudělám clear reset, tak se vůbec neobjeví ani BIOS-nic. Teď mě napadlo jestlinenaistalovat nejprve CD pro MB, ale bios to ukáže ikdyž po clear resetu.
Při 1. spuštění PC to ukázalo rovnou windows instalaci, já ještě neměl klíč, tak jsem dal zrušit instalaci a od té doby se mi na obrazovce neobjeví nic. Udělal jsem blbost, měl jsem to nainstalovat, ale zkoušel jsem jestli to vůbec funguje. Ikdyž nevím jestli by to šlo bez klíče? myslím se neobjevila nabídka dole: nemám klíč-(nevím jistě) aby pokračovala instalace zatím neaktivovaná (jak jsem různě vyčetl že by to mělo jít). Pardon za román, chtěl jsem popsat situaci co nejvíc. Budu rád za každou radu. shrnu:
1) je mi divný že ten monitor se chová jako by nic nebylo připojený!?Stejně tak klávesnice, ikdyž u té psali, že nemusí fungovat, ikdyž pokud se ukáže BIOS tak funguje normálně i myš.
2) Poprvé to šlo a pak už ne a hodinu jsem vypnul- zapnul a nic s internetem/bez s CD /bez, udělal jsem tedy USB přes Rufus, byly na kupka rady něco o správném instalování Boot flash kvůli UEFI, tak jsem ji raději udělal novou. Ale mám i tu druhou Flash z microsoft-win10 stránek. Jinak Flash se objeví v nabídce Bios-ale jen při odpojení baterie a reset.
3) Když to mám teď nastavený na 1.místě Flash disk, tak boot klávesa je jaká?všude je napsaný jen F11-ale to je Bios setup.
4) Dělám něco blbě? poprvé instaluju win10 aniž by předtím v sytému nebyli windows, jinak reinstal starého PC jsem si poprvé změnil USB na 1. místo a od té doby v pohodě reinstal. Teď fakt nevím jak postupovat, že se neukáže BIOS při restartu?Myslím že je to špatně nastavené třeba na DVI? Opravdu monitor nereaguje, ale v nastavení BIOS jsem beginer.
5) Clear CMOS někde by mělo být tlačítko na clear nebo resetjsem teď viděl na stránkách, ať to nemusím zkratovat. Nebo reset, myslím ta bedna má i restart vedle power asi. Ještě jsem nestihl vše projet zaregistrovat, pokud někdo ví jak rychle kde co, ať to nemusím hledat jak teď na stránkách MSI taky by to nebylo od věci. Teď koukám zezadu je BIOS tlačítko
Ikdyž to zvládnu spíš nějakou radu ohledně instalace windows, čím by to mohlo být, určitě tu máte zkušenosti. Ať neodpálím nějak např. reset clear docela drahou věc. Protože jinak se mi Bios neukáže?! Díky všem kdo to přelouská:-(
Nahoru

Dodatečně přidáno po 3 minutách 3 vteřinách:
Mám oddělat i červený zvýraznovač? já to přečtu dobře, chtěl jsem z toho románu vypíchnout to podstatný.
Promiň za zpoždění, zkoušel jsem registrovat produkt MB a stejně nejde, našel jsem návod ale jen v angličtině bohužel.

Dodatečně přidáno po 7 minutách 14 vteřinách:
Jsi tam, mám teď náhodou po spuštění setup BIOS otevřený. že bys mě navigoval, ale divný není USB na 1. místě, přitom jsem to neresetoval. Jen jsem vypnul vzadu přepínač 0-I pozice, vedle kabelu napájení.

Dodatečně přidáno po 24 minutách 59 vteřinách:
Když to přenastavuju v BIOS tak tam mám 2 možnosti flash kterou jsem dal 1. je UEFI USB key Kingston
2. je bez UEFI jen: USB key Kingston
jakou dát z těch dvou s uefi nebo bez? A save and reset je F10 , možná jsem to neuložil? Nebo je tam F9 Save overclocking profile. to je ale uložit přetaktování dle google tran.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 11:56

ovladače desky se samozřejmě instalujou až po instalaci systému... zvol UEFI USB Kingston...

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 12:26

a ještě 1 věc Auto CLR_CMOS enable or disabled, bylo zakázáno v Boot configuraTION
stejně tak Post Beep. --Disabled

Dodatečně přidáno po 28 minutách 27 vteřinách:
CLR_CMOS je jestli se má při nenačtení systému resetovat nastavení BIOS
To druhé asi blbost nějaký zvuk.
Nevím no Kupka.cz radí ještě vypnout fast boot a secure boot, když to nenačte instalaci. Uvidím e asi. on zas bios stejně zmizí, už jsem to měl na prvním místě, leda bych nedal UEFI

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 13:06

první zakázat, druhý povolit... jaxeš na tom jinak?

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 13:16

Nejde stejně,nepovolil jsem ten druhý a měl jsem asi, byl vypnutý předtím, nenačte se nic ani BIOS, když ho vypnu zapnu. Předtím asi naběhl, že to bylo vypnutý dýl? nevím.... Už mě to s...e. Co s tím mám dělat ?

Dodatečně přidáno po 3 minutách 20 vteřinách:
Mám tam vzadu tlačítko Bios flashback, musim přeložit ten návod a nějak zjistit co je k čemu. Přeci to nebudu furt zkratovat, aby mě naběhl BIOS. Vadí že mám USB 3.0 a na ní windows?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 13:24

tak ho flešni nejnovější verzí pomocí MSI Flashback+

https://cz.msi.com/Landing/amd-ryzen-b4 ... otherboard (nahoře klikni na BIOS Flashback+)


pak vytvoř znova pro jistotu instalační flešku přes Rufus s nastavenim GPT/UEFI a nejni důvod aby to nešlo...

EDIT: koukám že si na to flešnutí mezitim přišel :-D

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 13:41

já to dělal večer a dával jsem pozor na to aby to bylo GPT/UEFI, vlastně to je hned. ale nemyslím že pomůže, nešla ani flash 2.0 , tu jsem ted zkoušel taky, kde mám boot win10 přes microsoft.
A HLAVNĚ PROČ NENAJEDE ANI BIOS? To je divný, teď mě najel normálně náhodou nebo včera po zkratu po vyjmutí baterie.
Ten flashback aktualizuje bios? Nebo kde vezmu flash podle návodu z odkazu s biosem novým?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 13:48

si přečti ten návod ne, proto sem ti to posílal, jinak nejaktuálnější stáhneš na stránkách podpory desky...

https://www.msi.com/Motherboard/support ... #down-bios

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 15:54

mĚL JSEM ODDĚLANOU KLÁVESNICI, proto nepíšu, ale tedˇmusím, opakuje se 1věc.
Ono totiž je při restartu nutný dát delete a F11 je asi boot klávesa. nevím píše se to tak.
Potom co jsem klikal na delete(ikdyž včera nereagovalo), tak jsem měl trochu jinej obraz Bios(jako by hl. stranu) a buď špatně nebo dobře jsem tam zatrhl podpora windows WHQL nebo podobně. Rozsvítilo se to, pak ještě něco( teď přesně nevim)
A po přehození na USBflash jako první si to najednou našlo USB starší-dělaný bez rufus, ale přes microsoft stránky.
A začalo to instalovat windows, ale to je ten problém!!! Furt se ukazuje na monitoru, že to je obraz DVI 1360-768 a mám to přes HDMI. Nevím jestli to je tím, ale je to šíleně zrnitý, něco špatně no. Sotva přečtu instalaci windows, ty se nainstalovaly,myslel jsem že to bude ovladačem, ale ten jsem tam pak po instalaci windowsu dal - přiložený DVD, jenže nepomohlo, naopak to přeplo-když se mění grafika, pak se windows zasekl,restartoval jsem to a nakonec, že je někde chyba, tak jsem dal opravit z USB, načetlo si to znovu windows a zkouším instalovat znovu z jiné flash, ale pochybuju že to opravím, uvidíme. Nevíš čím to může být?
A Když dám kabel HDMI do 2. zdířky co je u základní desky, tak nejde obraz vůbec. Nevím proč to zrní? Jestli něco v Biosu? Ale na mým starým PC, mám starej bios a nikdy mě tohle neudělal. Jestli to má být připojené přes DVI? Teď se nainstalovaly win podruhé a stejně hnusně zrní.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15099
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod xbs » 14 úno 2019 16:13

jistěže obraz z desky nepude, dyš v procáku nejni integrovaná grafárna, tohle bude problém něgde v hárdwéru, osobně bych ti doporučil někomu dát komp komplet zkontrolovat a Widle nainstalovat, tvůj popis je dost chaotickej a dost těžko se podle toho odhaduje co je špatně :evil:

Uživatelský avatar
mlc17
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC do 15 000 s možností dalšího upgrade

Příspěvekod mlc17 » 14 úno 2019 19:09

Jak to šlo:-( nešlo: Ale měl jsem už napsanou zprávu jak vše krom grafiky super jde:-) tak posílám i K.O. jak to šlo.
1) windows se zdá že funguje, nainstaloval se nakonec ( uvidíme po pár restartech, aktualizacích) vidím oddíly disků, DVD. Plocha, prohlížeč vše funguje.
2) Nefunguje dobře obraz, je to zrnitý, že sotva vidím co instaluju. Když pustím monitor, mám tam HDMI 1 a 2 mj. Po přepnutí na HDMI1 - kde je připojeno nové PC vidím při přepnutí, že to ukazuje místo HDMI - obraz DVI 1360-768, když dám HDMI 2 na stejné TV, kde je zapojeno staré PC, díky kterému komunikuju, tak se po přepnutí ukáže dole obraz HDMI a rozlišení které mám teď 1360-768. Tak jako obvykle.
3) Nechápu proč se mi ukazuje DVI místo HDMI? kde je připojené nové PC a podle mě to je i ZATÍM jediný problém a tím mám i tak špatný obraz. windows super instaluje stahuje funguje. Teď stahuju z CD k MB-MSI a z netu ovladače atd. Je tam i upgrade BIOS, ale nevím čím ho otevřít.
Nainstaloval jsem tam ovladače z CD k MB, zaregistroval se všude, začal stahovat i z netu různý ovladače utility doporučený, vše šlapalo až do kroku 4.
4) Dám tam CD ovladače ke grafice a vubec nejde nainstalovat, vrací se obraz rozhodí se, který se pak nemůže obnovit. Sekne se to, dám restart a aktualizace windows to nějak dodělá a přestávají fungovat windowsy. 2x stažené na 2 USB a 2způsoby-nainstalovat šli oba způsoby.
PROBLÉMY: a) Předtím šla klávesnice, nyní opět nejde, tak jak mám zmáčknout delete pro Bios, když nemám klávesnici. Jak to, že mi jde klávesnice chvíli - (už jsem myslel, že je po problému) a jen jsem neklikl na delete-chyba! Chvíli jde, chvíli ne-teď ne a Bios nespustím, předtím také ne-dá se to opět nastavit v BIOS?
b) Myslím si, že ta grafika není dobře připojená, není možné zaměnit konektor od HDMI k DVI? Furt to ukazovalo formát DVI třeba proto je tak zrnitý obraz, problém taky, že už nebyl teď vidět celý Bios-byly tam 2pruhy. To dřív nedělalo.
c) Netušil jsem, že u skládaného PC bude tolik problémů s instalací všeho možného, reinstal win10 mi nedělá sebemenší problém aspoň na starém PC-ani to měnit v BIOS.
5) Je nějaký návod, jak poskládané věci postupně rozjet v češtině? Nevím co má fungovat-jaký že USB_HDMI jaké ne, co nemá fungovat, myslel jsem pár ovladačů a hlavně windows, chyba lávky. Když to někam dám, bude chtít za nové Win10 3000kč, to se mi nechce. Vědět ovšem tohle dopředu udělám to, abych to mohl reklamovat, že to nefunguje.

Dodatečně přidáno po 29 minutách 27 vteřinách:
klávesnice je asi hlavní problém, když spustím BIOS-funguje rozsvítí se, jsou tam vidět ovladače na-myš, klávesnici.
Když ale BIOS nejde, nejde ani klávesnice. Ale jak mám spustit BIOS-delete, když nejde klávesnice? Začarovaný kruh.
Tohle jsem neřešil když mi klekl starý PC a instaloval jsem i poprvé win10-taky jsem to přepisoval v BIOS a klávesnice šla. Různý ovladače zvuku monitoru stáhnu, nakonec i update BIOS, ale k čemu je to tak důležitý, že by něco šlo a se starým vůbec?
6. Grafika je obrácená větráky dolů-to má být těžko? studený vzduch jde dolů ne? A nikdy jsem nezapojoval HDMI vzhuru nohama. že by se tam nevešla? Je to tam místo myslím, méně ale je.
-Pomohlo by mě jednak klávesnice-můžu párkrát resetovat vyndat baterii, zvlášť přes noc a mohl by naskočit.
7.Ale co potom? Windows stahuju potřetí ze stránek micrsft.
8. Kdy půjde HDMI i na desce? Když nainstaluju ovladač?-nějaký mě to stahovalo nebo instalovalo z CD, zvuk nejde asi podobný problém ovladač? Ale zase neukazuje se tam přes HDMI možnost zvuku-HDTV(jako to mám na starém PC) jen přes repro, myslím že je to připojeno na DVI!!!, nemůžu si pomoct, zvládl by kabel HDMI přenos DVI ikdyž zrnitý? Protože i zvuk nepřenáší DVI-tedy se nenabídne v odstranění potíží HDTV MONITOR ve Windows, jak to ukazovalo, když win fungovaly a ve správci zařízení také nebyl problém s ovladači.
9))Dobře-jak rozjet klávesnici je můj základní problém. Přeci ovladač v BIOS je a navíc když nejde klávesnice, není vůbec přenášený signál na monitor, ani to, že tam není OS ani zmíněné DVI se neukáže, jen no-signál na dvou TV zkoušeno.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router neposílá internet do dalšího routeru
    od Earl » 03 zář 2019 11:00 » v Sítě - hardware
    3
    716
    od ITCrowd
    03 zář 2019 11:10
  • Chlazení M2 disku a umístění dalšího větráku
    od Hikorust » 02 pro 2019 19:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    5
    228
    od vuLva
    02 pro 2019 21:07
  • Potřeba upgradu dalšího hardwaru při koupi nové grafické karty?
    od RadekMK » 06 črc 2019 21:04 » v Problémy s hardwarem
    5
    378
    od Michael850
    06 črc 2019 22:31
  • Ikony možností napájení na ploše.
    od Deo » 10 kvě 2019 14:01 » v Vše ostatní (sw)
    9
    817
    od X
    23 kvě 2019 20:39
  • Dobrá case s možností osazení minimálně 3-4 (3,5") HDD
    od Honzis » 21 črc 2019 18:31 » v Problémy s hardwarem
    5
    633
    od Fox_25
    24 črc 2019 22:45

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] a 25 hostů