Upgrade pc sestavy Žaky

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 18 dub 2019 21:06

tak jsem to zapojil, svítila červená dioda, měli by svítit dvě, zapnul to, větráky se rozběhli a po 10s zastavili, nevím, jestli kvůli špatnýmu napájení nebo kvůli tomu že nebyly nainstalovany ovladače, ale radši to nebudu riskovat nainstaluju ovladače, pak koupím přechodku a teprve zapojím, každopadne jsem dal do Pc ten I7-3770K s tím chladičem co jste mi doporučili, funguje vše parádně, akorát teploty jsou stejné jak s origo intel chladákem na starém procesoru I5(i5 s origo větráčkem cca stejná teplota jak I7 s ARCTIC Freezer 34) , to mi přijde divny, asi kvůli tomu že ta i7 má větší takt ? pastu jsem dal, samolepku z chladiče sloupl. Vše by mělo byt ok.

https://www.alza.cz/akasa-ak-cb052-d3036984.htm tohle by mělo být snad ono, navíc to bude už zítra z alzy, a bylo mi blbý tam jít jen pro kabel tak jsem dokoupil ještě 2x4gb ramky :-)



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11085
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod xbs » 19 dub 2019 07:42

jo, ta redukce bude cajk...

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 24 dub 2019 09:21

Tak vše šlape jak má, ale podle vytížení cpu by možná ta I7 zvládla i silnější grafiku, tak možná do budoucna :-)

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11085
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod xbs » 24 dub 2019 09:33

tak to se hodí vždycky ne ;) každopádně záleží na konkrétních hrách jak budou procák s grafárnou vytížený...

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 03 kvě 2019 20:49

Jede to dobře, je pravda že na nějaky hry je vytížená hodně grafika, a procák mín a na nějaky zase opačně, takže to asi nemá smysl řešit, jen mě ted zaskočilo, dělal jsem si benchmark a píše mi to tam u pamětí 1333MHZ přitom mám 1600mhz dokoupil jsem další 2 moduly, čili mám 16GB, 4x4gb. Podle benchmarku mám ted nejslabší právě ty paměti, tak jestli to nejde nějakym ovladačem uzpůsobit na těch 1600mhz ? Základovka 1600mhz podporuje

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 36871
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod petr22 » 03 kvě 2019 21:08

Ty pameti si musis nastavit sam v BIOSu.

Pokud to neudelas, jede to na 1333 MHz coz je JEDEC standard.

Nicmene rozdil ve vykonu bude hodne maly.

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 06 kvě 2019 11:19

v biosu jsem to změnil, ale furt to jede na 1333 nevím proč.

Azmir
Level 3
Level 3
Příspěvky: 527
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod Azmir » 06 kvě 2019 12:25

Tak tu hod screen toho biosu, stačí zapnoout XMP profil a nastavit v něm profil s požadovanou frekvencí, nezapomenout uložit. Pokud tu hodíš ten screen, můžem to pořešit konkrétně přesně kam máš kliknout.

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 11 kvě 2019 13:22

Tak už jsem zjistil problém, mám všechny 4 ramky 1600mhz, ale problém je v tom že Tři nový jsou na 1.5V a jedna stara(z roku 2012) má 1.65V, a ta to brzdila, když jsem jí vyndal tak to už jede na 1600mhz, takže bud nechám 12GB 1600MHZ nebo dokoupím poslední a budu mít 16GB

E: Nebo šlo by udělat, že bych zvedl jen jedné ramce napětí na těch 1.65V aby pracovali všechny na 1600MHZ ? Čili 3x 1.5V a 1x1.65V, bojím se, že když zvednu všechny na 1.65V něco zkazím.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11085
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod xbs » 11 kvě 2019 15:14

ne, de nastavit jen jedna úroveň napětí...

zaky
Level 1
Level 1
Příspěvky: 70
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod zaky » 11 kvě 2019 15:40

Takže jak to vyřešit ? Dokoupit rám nebo zvýšit napětí všem ?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11085
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Upgrade pc sestavy Žaky

Příspěvekod xbs » 11 kvě 2019 16:16

rám ne, dyšuš tak RAM :-D mrkni na specifikaci těch třech, třeba sou obojetný, tedy že dou bezpečně provozovat na obojí napětí...


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC sestavy
    od asusmaniac » 22 srp 2018 09:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    577
    od xbs
    22 srp 2018 15:46
  • Upgrade starší sestavy
    od Jeryk » 28 zář 2018 13:10 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    598
    od Jeryk
    28 zář 2018 17:16
  • Upgrade stavající sestavy
    od Ocas84 » 22 čer 2018 18:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    539
    od xbs
    22 čer 2018 20:30
  • Upgrade sestavy PC
    od Simroth » 08 bře 2019 01:46 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    504
    od Michael850
    09 bře 2019 00:45
  • Upgrade pc sestavy
    od zaky » 10 pro 2018 18:32 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    16
    777
    od zaky
    23 pro 2018 21:00

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti