Sestava na práci v AUTOCAD Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 502
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod kupjec » 28 kvě 2019 23:56

Zdravím,

žádám o kontrolu funkčnosti této sestavy:

https://www.czc.cz/703d6ub7b6hoi9fdksq8ktu13d/seznam

Námitky a tipy příjmu, díky!


Sestava na mém profilu. | // Telefon: Galaxy S10e +Galaxy Watch Active 2

Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15052
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod xbs » 29 kvě 2019 05:32

funkční to bude, změnil bych ale zdroj (bQ System Power 400W), desku (MSi B450-A Pro), chladič (Arctic Freezer 34), nebral ten největší low-end disk (Kingston A1000) a bral rovnou 2x8GB paměti... taky bych to spíš postavil na šestijádru Intelu (i5-8400/9400 pokud se v dohlednej době objeví)...

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 502
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod kupjec » 29 kvě 2019 10:29

Celá sestava se tak docela prodraží, dostal jsem jako limit 15 přinejhorším 16 tisíc (včetně vybraných vnějších hw).

Rád bych Intel doporučil, ale je to velmi nenáročný požadavek na práci. Dokonce pracuje s Autocad 2007 a ne 2019, dle HW požadavků jsem četl, že není nedůležitý počet jader jako jejich takt a v této ceně mi přišel Ryzen výhodný.

To SSD tedy vyměním, chladič také. Výměnou zdroje a desky si nejsem jistý. To co tam je, by vyhovovat mělo, ne? Co získám navíc vámi vybranou deskou? Ty mi vždycky dělali problém (hlavní důvod proč píšu o kontrolu).

Děkuji
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Galaxy S10e +Galaxy Watch Active 2

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39920
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod petr22 » 29 kvě 2019 10:35

Na te sestave co mas vybranou musis nainstalovat Windows 10.

Autocad 2007 funguje na Windows 10 tak, ze muze byt i nepouzitelny.

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 502
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod kupjec » 29 kvě 2019 11:39

Ahh, to je dost zásadní poznatek. Jakou kombinaci CPU a desky byste doporučili pro podporu Win7 a v blízké budoucnosti bezproblémový přechod na Win10 bez značné ztráty výkonu?

Děkuju za upozornění!
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Galaxy S10e +Galaxy Watch Active 2

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15052
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod xbs » 29 kvě 2019 11:49

nic, ať rovnou přejde na desítky a nekomplikuje si to...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39920
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod petr22 » 29 kvě 2019 12:30

Zadne cpu co se aktualne prodava nepodporuje starsi verzi nez 10.

Na Ryzen APU dokonce jinou verzi nez 10 nelze nainstalovat.

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 502
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod kupjec » 29 kvě 2019 13:50

S tím programem osobně nepracuju, bude přechod snadný? Není tam příliš změn? Sám bych nedoporučoval jinak, jen doufám, že to není úplně celé překopané.

Tuším, že nové verze už také fungují na bázi předplatného, že?

Z anglického zdroje jsem četl, že tam zase až tak změn co se ovládání týče není. Je tady někdo, kdo s tím má osobní zkušenosti a putuje z 07 až do 19?

Dodatečně přidáno po 21 minutách 25 vteřinách:
Tak ruším svůj předchozí dotaz, strýce jsem se ptal a pevně trvá na AUTOCAD 7, tudíž v kombinaci s Windows 7.

Windows 7 by měla podporovat bez problémů osmá generace Intelů, že? Co třeba to postavit na: i3-8100? https://www.czc.cz/intel-core-i3-8100/223205/produkt . Jak jsem výše zmiňoval, tak jsem četl, že Autocad vyžaduje nežli jádra, tak pracovní frekvenci. Tu má tento (4x) 3.6GHz, což by mělo vyhovovat, ne? Opravdu se včetně periferií nesmím dostat nad 16 tisíc, to pro mě znamená PC cca za max. 13 tisíc.
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Galaxy S10e +Galaxy Watch Active 2

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39920
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod petr22 » 29 kvě 2019 14:19

Tohle nema smysl.

Je rok 2019, ne 2007.

Nema smysl pouzivat program, ktery je kompatibilni s Windows XP a Windows Vista, vzdyt
v tom nedokaze otevrit zadny soubor co mu nekdo posle.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 15052
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod xbs » 29 kvě 2019 14:26


petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39920
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod petr22 » 29 kvě 2019 14:29

Kdepak je graficka karta ?

Uživatelský avatar
kupjec
Level 3
Level 3
Příspěvky: 502
Registrován: září 12
Bydliště: Opava
Pohlaví: Muž

Re: Sestava na práci v AUTOCAD

Příspěvekod kupjec » 29 kvě 2019 14:31

Je to starší člověk a nenechá se přesvědčit.. Co s tím mám dělat, mé peníze to nejsou a bylo mi řečeno: "Windows 7". Přesvědčoval jsem jej až až.

Odešel mu stařičký notebook, tak si myslím, že i ta 8100 pro něj bude totální bomba. Zároveň tam ale nechci dávat nějaký Ryzen 1200.


Pro mě je teď zásadní otázka jakou desku pro tu 8100 zvolit, jestli třeba: https://www.czc.cz/asrock-b360-pro4-int ... 10/produkt
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Galaxy S10e +Galaxy Watch Active 2


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava na práci (3d modelování a renderování)
    od vitekre » 27 kvě 2019 17:20 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    11
    470
    od xbs
    29 kvě 2019 17:49
  • ntb na grafiku, autocad, +-25K
    od unicorn88 » 04 lis 2019 14:22 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    283
    od xbs
    04 lis 2019 15:52
  • GPU pro praci se 4k videem
    od name66 » 24 říj 2019 11:35 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    512
    od vuLva
    24 říj 2019 11:53
  • WiFi v práci
    od Vampirus » 24 dub 2019 19:44 » v Sítě - hardware
    3
    746
    od mmmartin
    25 dub 2019 08:59
  • Notebook na hry a práci
    od Kohus » 18 lis 2019 17:42 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    364
    od Azmir
    19 lis 2019 07:42

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], gogo1963, Pecan15 a 36 hostů