Sestavení pracovního PC - architekt

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vursty
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: říjen 19
Pohlaví: Muž

Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod vursty » 09 říj 2019 20:29

Dobrý den přátelé,

Hledám pomoc s pracovním PC, v hardware se nevyznám,, tak velmi ocením Vaši radu.
Zadání je: ´
pracovní pc pro architekta; strop 30 tis.
účel: primárně Autocad,Rhino3D,Photoshop - painting + vizualizace,Sketchup+Vray,Lumion,občasné úpravy fotek, střih videa
požadavky: design není podstatný, budou k tomu 2 monitory, mechanika externě

v prodejně doporučeno:
https://www.czc.cz/3us5bl3oksi4ua1un4gg71tj44/seznam

Děkuji, hezký večer
Martin



Reklama
Uživatelský avatar
dom324
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 3098
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod dom324 » 09 říj 2019 20:52

Zdroj - rozhodně si připlať 200Kč na Seasonic FOcus Plus https://www.czc.cz/seasonic-focus-plus- ... 41/produkt , dostaneš 10 let záruku.

Je tu možnost postavit to na Ryzenu - nejsem si úplně jistý, jestli by se to vyplatilo, u profi programů je to co program to jiné doporučení - jeden program jede na Intelu mnohem lépe než na Ryzenu, ale zase jiný program pojede na Ryzenu o dost lépe než na Intelu.

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1102
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2019 20:54

Postavit to na R7 2700. Ten rozdrti tu i5.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14104
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod xbs » 09 říj 2019 21:45

postavil bych to na R5 3600 se zachovánim zbylejch navrženejch komponent dle hárdwérovejch požadavků nejnáročnějšího používanýho programu, Lumionu (těží z vyšších boost frekvencí)... deska by vyžadovala aktualizaci BIOSu při koupi pokud by se stavělo doma...

https://www.czc.cz/264414,253607,208516 ... 93238/kody

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1102
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2019 21:52

cokoli co bude renderovat bude ten R7 lepsi

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39211
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2019 22:00

Jak muze byt R7 2700 lepsi, kdyz je Ryzen 3600 vykonnejsi ?

2700 ma 15 tisic passmark bodu, 3600 ma 20 tisic passmark bodu

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1102
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod Manoust » 09 říj 2019 22:04

Ty a ten tvuj passmark. Treba tim, ze ma vic jader ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39211
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod petr22 » 09 říj 2019 22:18

Odkdy procesor ktery ma vic jader musi byt vykonnejsi ? Podivej se treba na kodeni videa
do H265, kdyz neveris passmarku, Ryzen 3600 je vykonnejsi.

Ono to ze Ryzen 2700 je zlevneny na 4900 Kc ma sve duvody.

Kdyz uz tak Ryzen 3700X, prostredky na to jsou. Ta Geforce 2060 je tam zase vzhledem k vyuziti
zbytecny overkill, lepsi mit vykonnejsi procesor. Quadro K2000 z Ebay udela lepsi sluzbu. Spousta
aplikaci take funguje lepe pokud je vyply HT/SMT. V podstate jedina aplikace podporujici rendering
pres gpu je ten Lumion.

Me zacina pripadat, ze kazdy kdo chce PC na CAD dostane obycejny herni PC.....

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14104
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod xbs » 10 říj 2019 05:24

herní grafárny od nV sou uvedený ve všech HW požadavcích na provoz Lumionu...

Uživatelský avatar
Manoust
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1102
Registrován: leden 17
Pohlaví: Muž

Re: Sestavení pracovního PC - architekt

Příspěvekod Manoust » 10 říj 2019 11:34

petr22 píše:Odkdy procesor ktery ma vic jader musi byt vykonnejsi ? Podivej se treba na kodeni videa
do H265, kdyz neveris passmarku, Ryzen 3600 je vykonnejsi.

Ono to ze Ryzen 2700 je zlevneny na 4900 Kc ma sve duvody.

Kdyz uz tak Ryzen 3700X, prostredky na to jsou. Ta Geforce 2060 je tam zase vzhledem k vyuziti
zbytecny overkill, lepsi mit vykonnejsi procesor. Quadro K2000 z Ebay udela lepsi sluzbu. Spousta
aplikaci take funguje lepe pokud je vyply HT/SMT. V podstate jedina aplikace podporujici rendering
pres gpu je ten Lumion.

Me zacina pripadat, ze kazdy kdo chce PC na CAD dostane obycejny herni PC.....


V renderu ti jde logicky o jadra, tam hrajou roli, tedy tam bude vykonejsi. Podivej se treba na recenzi na Gamers Nexus na R5 3600 v testech tam mas srovnani proti 2700x a ten porazil 3600 v kazdem renderovacim testu. Kdyz si trosku odmyslim, kvuli trosku lepsim taktum u X verze, tak mi 2700 vyjde lip, ne o moc, ale vyjde lip a je levnejsi nez 3600.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Základ pracovního PC
    od Shashekk » 23 črc 2019 20:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    15
    557
    od petr22
    24 črc 2019 08:39
  • Doplnění RAM do pracovního PC
    od Slegr » 02 čer 2019 11:49 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    363
    od Slegr
    02 čer 2019 13:20
  • Sestavení PC
    od DarF » 28 úno 2019 16:02 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    38
    2196
    od xbs
    23 bře 2019 20:11
  • sestavení pc
    od Hyneček » 23 lis 2018 13:51 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    485
    od xbs
    23 lis 2018 14:11
  • Sestavení PC
    od Kesav69 » 05 lis 2018 16:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    571
    od Kesav69
    05 lis 2018 19:08

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], gogo1963, Michael850 a 38 hostů