Zdravím,
prosím o radu jaký vybrat externí disk (2TB), převážně bude uchovávat větší soubory (filmy 10GB+). Cestovat bude mezi PC a smart TV. Případně bude sloužit k záloze fotografií a souborů na delší dobu. Jinak primární budou ty filmy a přehrávání v televizi.
Nevím zda-li poznám rozdíl mezi 5400 a 7200 otáčkama, protože ten cenovej rozdíl je tam +500,- a nějak na nahrávání filmů člověk prostě nespěchá, pokud tam není hodinovej rozdíl
Nyní používám menší flashky a už mě to nebaví pořád dokola promazávat a uchovávat na různých místech a tak.
vesměs je lepší koupit zvlášť 2,5" disk a externí rámeček... případně pokud by nevadila velikost a externí napájení, tak vhodnej 3,5" disk je asi nejbezpečnější volbou vzhledem k trvanlivosti...
v případě 2,5" disků je to kuli tej elektronice mezi kabelem a diskem - dyš to odejde, disk bys vymontoval a připojil jinam, tak ty data z něho stejně nedostaneš... 3,5" zas kuli tomu, že bude mít delší životnost, například IronWolf od Seagate...
Záleží co máš za router, některé umí i vytvořit sdílené úložiště, byť to má do optimální varianty daleko. No a pak záleží, co máš za televizi a jaké protokoly zvládá ona. Napiš nám typ obojího a můžeme mrknout.
Případně můžeš vytvořit na PC DLNA server, ale to by zas musel kompl běžet vždy, když bys chtěl sledovat něco na TV.
Ideálním řešením je nicméně NAS.
Každopádně já se k tématu připojím i dotazem - byl by nějaký konkrétní tip na osvědčený 3,5" rámeček? Právě k NASce hledám ještě zálohu hlavně seriálů, které jdou dneska už hůř dohledat v případě ztráty. Takové kvartální zálohování by bylo fajn...
MacBook Pro 14" 2021
RaspberryPi 3B + Conbee II + Philips Hue + IKEA Tradfri + Home Assistant
Synology DS213j
Průša Mini
Oukej, to zní dobře. Teď mě ještě napadlo to propojit skrze síť:
PC je připojen kabelem do powerline a druhá powerline kabelem zase do routeru.
TV je připojena přímo kabelem do routeru.
Dalo by se tohodle nějak využít abych nemusel přepojovat furt dokola ten disk? Nikdy jsem tohle neprováděl teda.
Jasně, stačí v počítači nasdílet složku s filmama, a ta TV pokud není úplně blbá tak tu složku zobrazí a filmy z ní přehraje, takže ten externí disk už ani nebudeš potřebovat. Stejně tak dost možná nebudeš potřebovat ani DLNA.
Klikneš na složku pravým, dáš Vlastnosti > Sdílení > Sdílení, ze seznamu vybereš Everyone a k oprávnění dáš „Čtení“ (tzn. že každé zařízení v síti bude moct číst obsah této složky). Potvrdíš, a je to!
Hmm, tak router levná plečka (nicméně aspoň parametrově dobrý), stejně tak ty powerline TP-Linky nic moc, jen 100 Mbit porty, nevím, jestli ti to utáhne 4K, musíš vyzkoušet...
Děkuji moc za rady! Zkusil jsem v TV najít složky z PC a na několikátý pokus se podařilo! (musel jsem v PC změnit nastavení na "domácí skupinu" a pohrát si trošku se sdílením souborů) Takže asi ušetřím ty 2 tisíce
Uvidíme ještě časem jak to bude šlapat v případě filmů náročnějších na dobrou konektivitu, jak psal Grander.
Dobrý den,
rád bych se zeptal, zda má někdo zkušenost s tímto problémem.
Včera jsem chtěl zkopírovat několik souborů z externího disku (H) na jiný disk v PC. Zjistil jsem ale, že disk H neumožňuje kopírování ani mazání souborů – všechny byly...
Poslední příspěvek
1. Udelej screenshot ze Spravce disku at vidime stav
2. Udelej screenshot z Crystal Disk Info, idealne z obou disku, H: i J:
Ktery disk je ktery je videt napr. ve Spravci disku, to se nedela odhadem.
zdravím pánové,
mám problém když připojím externí hdd do usb tak ho pc nenajde až když ve správci disků se zobrazí jako nepřidělené místo tak mu přidělím pismeno a zformátuji
potom se objeví i v pc ale jakmile ho odpojím tak po znovupřipojení není...
Poslední příspěvek
Zitra vyzkouším ten software od Toshiby a uvidíme :evil:
dokážete mi poradit nejlepší SSD Sata disk 1 TB v poměru cena/výkon, který má největší pravděpodobnost se nepokazit?
Byl by to druhý disk do počítače, který má desku MSI B450-A PRO MAX, která ma jenom jeden M.2 slot, proto hledám Sata disk....
Poslední příspěvek
Taky jsem to řešil a nakonec jsem koupil 2TB Samsung 870 EVO. Cena 3700,- u Alzy. Měli na ně zrovna akci, tak jsem moc dlouho neváhal. Doufám, že mi nějaký čas vydrží.
Potřeboval bych dokoupit ssd m2 disk, klasika, na nějaký soubory a hry.
Doba je zlá, tak koukam na kazdou korunu, nechci se nechat zlákat krasnyma slůvkama od prodejců, tak ma otázka zní,
Bude v tom opravdu velký rozdíl, mezi těmito disky...
Poslední příspěvek
bude-li váš problém zdárně vyřešen, nezapomeňte celé téma označit za Vyřešené (kliknutím na ikonku fajfky v pravo).