Když už jsem v tom, chtěl bych se zeptat jestli by nešlo pomocí routeru vyřešit ještě jeden problém. V každém pokoji je jen jedna zásuvka na ethernetový kabel. A já jsem nechal zavést od poskytovatele připojení přes optické vlákno internet i TV. Problém je v tom, že z Router ZTE ZXHN F660 kam mám optiku zavedenou mám 4x výstup. 2x Internet a 2x TV. Problém je tedy ten, že z jedné jediné zásuvky v každám pokoji "leze" buď jen TV, nebo jen Internet.
Abych to shrnul, router by měl:
1. být bezpečný viz. příspěvek od ITCrowd. Zároveň (pokud to zabezpečení dovoluje) zahrát s bratrem přes Hamachi starou klasiku která nemá podporu pro online hraní přes moderní herní platformy.
2. v ideálním případě (pokud to je vůbec možné) vyřešit mnou nastíněný problém Internet nebo TV v jedné zásuvce.
3. Mít připojené PC kabelem (může být za routrem switch? Pokud ano, jaký mám vybrat?) Připojovat budu můj stolní PC do konektoru na MB (ASUS M5A78L-M/USB3), notebook Lenovo V310 a notebook HP ProBook 450 G.
4. WiFi. Bydlíme v panelovém době a router bohužel nemůžu dát do středu bytu. Bude muset být hned za dveřmi. Pokud bod č. 2 je nereálný, tak ideálně něco co dosáhne otevřenou chodbou do obývacího pokoje ale především do ložnice na druhé straně bytu

Snad jsem na nic nezapomněl. Díky za návrhy.