Ahoj skládám pc pro kamaráda. K sestavě... Chceme to postavit tak, že teď koupi akorát nějakou grafarnu na kancelářskou práci a až budou GPU k dispozici pro nás všechny , tak udělá jen upgrade této komponenty. PC by měl být tedy hlavně na nějakou tu kancelářskou operativu a trochu na nějaké občasné FHD hraní.
Více méně má jen desku od Asusu C6H 370x. Procesor tam dáme asi R5 3600. Ramky Fury 16gb 3200. Finální sestavu tu pak kdyžtak pošlu. Jen bych potřeboval poradit jeslí je nějaká GPU třeba do 2000 jen pro tuhle činnost. Na alze jsem nějaké viděl.
Díky
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark
C6H nemá žádné grafické výstupy, takže Ryzen s Vega by ti byl stejně tak trochu k ničemu, protože by se ta iGPU nedala použít, dGPU potřebuješ tak jako tak.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 27 úno 2021 10:59, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
VIm ze to je trochu off topic, ale nechci kvuli akove blbosti zakladat nove vlakno. Tu GPu jsem uz teda poresil, diky. Jenze mi ted rekl, ze potrebuje jeste WIFI pripojeni, kvuli tomu ze tedka nema moznost pripijit komp na kabel (je to v reseni). Pro zacatek tedy bude potrebovat WIFI pripojeni. Muzete mi prosim doporucit jeste nejakou WIFI sitovku ci adapter. Dival jsem se a vidim to tak ze asi koupi normalne od tplinku sitovku https://www.alza.cz/archer-tx50e-wifi6- ... jbUit1cmAM
Pokud to tam pridam, nebude se to prat s integrovanou sitovkou na desce? Diky
Ryzen 5 5600X, RTX 2060 SUPER Phantom GS 8G, GIGABYTE B550 AORUS PRO, 16GB 3600MHz, 1TB SSD VIPER, Seasonic GX550 Gold, Fractal Meshify C Dark
Zdravím, přiznám dlouho jsem se se již pc nevěnoval a těch komponentů je tolik že už mi z toho hlava stojí :-D a už se v tom prostě nedokážu zorientovat. Potřeboval bych a chtěl bych poprosit někoho o radu. Chtěl bych vylepšit mou sestavu a můj...
Poslední příspěvek
Muselo by se v BIOSu nastavit omezení PL1 a PL2 někam kolem 150W, aby procesor neblbnul s tím zbytečně vysokým TDP. Ty uvedené programy si ani tolik zdaleka nevezmou.
Zdravím kolegové,
mám dotaz. Nějakou dobu se věnuji amatérsky práci v ADOBE programech kde jsem začal tvočit plakáty ve CMYK. Mám monitor MSI Optix MAG274QRF-QD, GPU RTX 4070 Super TI v grafickém módu. Často si všímám, že je tisk občas tmavší....
Plánují po novém roce zakoupit počítač pro mou fotografickou práci.
V dnešní době AI jsem čekal, že to bude jednoduché každopádně jsem z toho celý jelen.
Počítám s cenou okolo 50 000 včetně práce za sestavení a potřebují počítač,...