Herní PC do 40k (vč. sestavení a OS)

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

skriva
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Herní PC do 40k (vč. sestavení a OS)

Příspěvekod skriva » 28 zář 2021 18:31

Ahoj,

Je to tu mnohokrát probírané téma, ale situace se teď (aspoň z mého pohledu hardwarového analfabeta) dost často mění, tak prosím o aktuální radu:

Chtěl bych si pořídit herní PC cca do 40 tis., a jelikož jsem zmíněný hw analfabet (takže promiňte i moje terminologické patvary), preferuji Alzu či CZC, kde mi to rovnou i složí (radši Alzu, mám tam nějaké poukazy, ale kdyby bylo CZC výrazně lepší, beru i odtam). Maximálně bych svým schopnostem věřil na koupení sestavy bez grafiky, kterou bych si tam doplnil sám, pokud je někde možnost sehnat za stejné peníze výrazně lepší model. Obecně bych si ale rád PC domů dovezl už co nejvíc hotový, ať si ušetřím čas a stres...

Potřebuji case a veškerý "obsah" do něj (můj současný PC letos slaví 10 let, takže z něj už asi nic nevyužiju) - a to obsah jak hardwarový, tak softwarový (tedy OS - nějaké základní Windows 10 - asi Home Edition?). Monitor a ostatní "co se připojí ke case zvenku" mám vyhovující, takže to do rozpočtu zahrnuto není.

Z her hraju takovou směsku "budovacích her" (Cities Skylines prošpikované mody, Kerbal Space Program, Astroneer, apod.), sem tam nějaký AAA titul jako GTA, KC:D, apod. - pokud to nějak ovlivňuje výběr hw.

Má smysl se dívat i po hotových sestavách, např. https://www.alza.cz/alza-battlebox-ryzen-rtx3060-aorus-d6440195.htm, nebo jsou to "odpadkové koše na neprodaný hw" s neodpovídající cenou? Předpokládám že to druhé, ale vzhledem k současné dostupnosti grafik se radši ptám.

Pokud jsem zapomněl uvést něco důležitého, trhám své roucho a sypu si popel na hlavu, a na vyžádání informace doplním.

Moc děkuji za veškeré rady!

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sestavení malého PC
    od helpmeboys » 16 pro 2024 13:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1615
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 15:21