Chápu správně, že když za 2 roky Windows 10 končí s aktualizacema a nebude vydávat ani bezpečnostní aktualizace, tak kupovat Windows 10 už nemá smysl ne? Jedině Windows 11?
Prosím tedy o radu, jaký notebook vybrat s důrazem na výkon/kvalita v následujících cenách:
- [Windows] do 15.000 Kč (tohle asi s kvalitou bude stejná bída jako mnou vybraný HP s perfektním CPU)
- [Windows] do 20.000 Kč (modlím se, aby za tolik šel vybrat notebook, který nemá úplně shit komponenty)
- [Windows] do 25.000 Kč (tohle je už na mě hodně peněz, to asi nedám, i když na splátky by to třeba nějak šlo vyřešit)
Připomínám, jak notebook používám:
- Kvalita plastu mi je jedno, nechovám se k notebooku jako k hadru a minimálně ho přenáším (nonstop odklopené víko), nelámu mu roh držením jednou rukou apod..
- Poštovní klient
- Firefox s bambilion záložkama
- Nehraju hry
- Notebook běží v průměru 10 hodin denně
- Přenáším ho minimálně, tak jednou za 14 dní
- Baterii nepotřebuji, je to víceméně stolní notebook
- Brutální SSD NVMe už mám
- Brutální 3200 Mhz DDR4 už mám také
- Pro verze Windows je výhodou (ale pokud to zvýší cenu notebooku o více než 1000 Kč, tak nechci
) kvůli šifrování disku, a případně si možná budu hrát s virtualizací.
- Velikost displeje je mi jedno, ale výhodou je mít tu nejběžnější velikost 15,6", například kvůli náhradním dílům, ale pokud to povede k úspoře alespoň 2000 kč, tak klidně nestandardní velikost.
Děkuji všem za tipy.