Ono je to cele spis o tom jak utratit co nejvic penez nez je vynalozit efektivne, viz vyber komponent.
Procesor za 10 tisic, deska za 7 tisic, disk za 5 tisic, PROC ? Na cinnost co zvlada i mobilni telefon.
Co se tyka chladice, porad existuje jakysi mytus, ze vodni chladic je automaticky lepsi nez vzduchovy,
ale fyzikalni zakony obejit nelze - na prvni pohled hodne kratky chladici okruh vyrazne snizuje ucinnost,
dokonce se muze stat, ze se zahreje kapalina a je po chlazeni. Neverim zadnemu vodnimu chlazeni, ktere
nema v okruhu expanzni nadobu. Ta tam ma svuj smysl. Nicmene zde doplnuje zbytek PC, drahy chladic ke
drahym ostatnim komponentum. Pokud jde o to utratit co nejvic, ma Noctua D15 smysl.
Obvykly osud podobnych pocitacu je ten, ze se koupi PC za 50-60 tisic a kdyz ho chce majitel po 3 letech
prodat, zjisti ze realna prodejni cena je casto pod 10 tisic Kc a nakupni cena uz je samozrejmne k nicemu.
Viz mnoho a mno prikladu zde na foru kde tazatel predpoklada pres 20 tisic, a dozvi se treba 8-9 tisic.
Toto neni nic jineho nez graficka stanice vyuzivana na beznou nenarocnou cinnost, tedy 30+ tisic investovanych
zbytecne.
Posouzení sestavy
-
- nováček
- Pohlaví:
Re: Posouzení sestavy
Díky všem, budu připojovat jen jeden monitor, RYZEN 9 se už i mně zdá moc
. Chlazení ještě uvážím, každopádně počítám jen se vzduchem.
petr22: asi jsem s tím už trošku otravný a možná se výsledek vzhledem k té ceně zlepší jen úplně zanedbatelně (toto riziko beru na sebe), ale skutečně mně jde jen o co nejlepší celkovou rychlost PC - jeho reakci, kliknutí na cokoliv, provedení jakéhokoliv úkolu - i když bych se nedivil, kdyby mně většina z vás místních znalců (myslím to v dobrém) řekla, že je to úplná blbost.
Klidně se vyjádřete, já se neurazím a třeba si i dám poradit, díky, Pavel

petr22: asi jsem s tím už trošku otravný a možná se výsledek vzhledem k té ceně zlepší jen úplně zanedbatelně (toto riziko beru na sebe), ale skutečně mně jde jen o co nejlepší celkovou rychlost PC - jeho reakci, kliknutí na cokoliv, provedení jakéhokoliv úkolu - i když bych se nedivil, kdyby mně většina z vás místních znalců (myslím to v dobrém) řekla, že je to úplná blbost.

-
- Level 3.5
- Pohlaví:
To, po čem voláš, je perfektně odladěný počítač pro rychlý start BIOSu tedy osazené základní desky a systému. Význam mají sice dražší ale vyváženě volené komponenty. A největší význam má osoba člověka, který ti to nastaví.
Nejsem to já a podle mne je to někdo na jiném fóru se znalostmi za úplatu = pochopitelně, know-how je zboží.
Nejsem to já a podle mne je to někdo na jiném fóru se znalostmi za úplatu = pochopitelně, know-how je zboží.
-
- nováček
- Pohlaví:
Meda2016: dík za názor, a nevíš na kterém fóru by to mělo být?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Celkovou odezvu ti nezajisti ten nejvykonnejsi procesor a nejdrazsi zakladni deska.
Jakykoliv procesor od Intelu a AMD (krome Atomu, Nxxx a pod) je vice nez dostatecne vykonny.
To co chces je hlavne rychly disk a dostatek RAM, pak nema problem ani 12 let stary PC.
Jakykoliv procesor od Intelu a AMD (krome Atomu, Nxxx a pod) je vice nez dostatecne vykonny.
To co chces je hlavne rychly disk a dostatek RAM, pak nema problem ani 12 let stary PC.
-
- nováček
- Pohlaví:
Díky Petře, zaměřím se na disk a paměť, na procesoru ušetřím. Na drahé desce taky netrvám, vybral jsem ji aby šla dohromady se všemi těmi původně vybranými komponentami. Ono se to časem nějak rozumně vyvrbí, hlavně díky tvým radám, i ostatních. Pavel
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 4763
-
od sokrates
23 dub 2024 14:03
-