Dobry den,
mam iCloud, ktory si platim 0.99€ za 50GB, avsak je to plne. Nevyhoda je, ze je to nie ako HDD online, ale sparuje sa to s telefonom, cize ak ma iPhone full pamat 64GB, tak zbytocne kupit iCloud ulozisko za 2.99€ 200GB, pretoze to bude zbytocnost. Google drive stoji rovnako, no funguje ako online HDD, ale nesparuje sa s telefonom, cize mozem pokojne tam hadzat fotky a videa.
Na druhej strane mam doma 2TB HDD, avsak musel by som poslat info z crystal disk na posudenie, ci je bezpecne sa na ten HDD spolahnut, pretoze nemozem prist o tie fotky. A platit si 2TB na google drive je uz velmi drahe a nechcem ist do toho. Taktiez ak by tu bola moznost cloudu lacnejsieho povodu, chcem, aby to bolo privacy-friendly.
Co by ste odporucili?
HDD fotky Vyřešeno
-
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
Re: HDD fotky
Řešením je třeba domácí NAS, kde máš své fotky u sebe doma a zaplatíš jen "pořízení zařízení". Ale ani tak, mít fotky jen na jenom HDD je riziko, takže ikdyž bude NAS, je třeba mít více kopií souborů (ideálně RAID odolný na selhání mezi více disky) a potom ještě někde externí zálohuhu na geograficky jiné poloze.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Spolehnout se nelze na zadny disk. Jakykoliv disk na svete muze kdykoliv bez varovani umrit.
-
- Pohlaví:
Hm, co na to říct? Chci mít fotky, ale nebudu platit za disk, tak prásknu fotky na nějakej starej šmejd, o kterým ani nevím, jestli funguje? Ach jo.
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Tak platit za cloud 12€ mesacne urcite nie. Je to predrazene. A zase ist do svojho NAS…neviem kolko by to stalo, ake by to bolo zabezpecenie….
Dodatečně přidáno po 10 minutách 12 vteřinách:
A + ten HDD funguje, mam tam uz fotky od roku 2018.
No platit za google drive 2.99€ nie je vela, len je to obmedzujuce na 200GB a moje fotky mozu mat aj 150 uz dokopy. To je max jedna dovolenka a uz je to plne
Dodatečně přidáno po 10 minutách 12 vteřinách:
A + ten HDD funguje, mam tam uz fotky od roku 2018.
No platit za google drive 2.99€ nie je vela, len je to obmedzujuce na 200GB a moje fotky mozu mat aj 150 uz dokopy. To je max jedna dovolenka a uz je to plne
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ty nevis, jestli ten disk funguje. Ty vis, ze fungoval ho naposledy kdy jsi ho pouzil.
Opakuji - ten disk muze kdykoliv umrit - a pokud mas na nem jedinou kopii fotek od roku 2018 tak o ne prijdes.
Mit fotky pouze na jedinem disku je rychly zpusob, jak o ne prijit. Az priste zapnes pocitac, muze se ozvat vrrr cvak cvak cvak a konec.
Opakuji - ten disk muze kdykoliv umrit - a pokud mas na nem jedinou kopii fotek od roku 2018 tak o ne prijdes.
Mit fotky pouze na jedinem disku je rychly zpusob, jak o ne prijit. Az priste zapnes pocitac, muze se ozvat vrrr cvak cvak cvak a konec.
-
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
Tak vždy záleží na tom, kolik do toho chceš dát peněz. Vlastní NAS může být otázka stovek i tisíců eur, záleží kolik do toho chce člověk dát. Podobně zabezpečení záleží na tom, jak si to člověk nastaví.
Ohledně zálohování existují odjakživa 2 skupiny lidí, ti co zálohují a tvoří více kopii a potom ti, co o svá data ještě nepřišli. Nehledě na to, že žádný běžný Cloud ti negarantuje, že o data nepřijdeš...
Ohledně zálohování existují odjakživa 2 skupiny lidí, ti co zálohují a tvoří více kopii a potom ti, co o svá data ještě nepřišli. Nehledě na to, že žádný běžný Cloud ti negarantuje, že o data nepřijdeš...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Level 1.5
- Pohlaví:
Je to externy HDD
Ved prave to, ze ja mam iPhone a SD kartu do neho dat nejde. Cloud stoji velmi vela na to, co ja potrebujem…
HDD funguje, otazka je ze dokedy. NAS asi nie, to uz radsej novy 1TB disk HDD a urobim si kopiu aj na jeden aj na druhy. Napriklad macbook mi nechce kopirovat nic na ten disk, nejde to.
Ved prave to, ze ja mam iPhone a SD kartu do neho dat nejde. Cloud stoji velmi vela na to, co ja potrebujem…
HDD funguje, otazka je ze dokedy. NAS asi nie, to uz radsej novy 1TB disk HDD a urobim si kopiu aj na jeden aj na druhy. Napriklad macbook mi nechce kopirovat nic na ten disk, nejde to.
-
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
Protože máš špatný na tom disku nejspíš špatný souborový systém, který ten MacOS není schopný použít, nejspíš tam máš NTFS: https://discussions.apple.com/thread/25 ... ortBy=best

-
- Level 1.5
- Pohlaví:

-
- Level 5.5
- Pohlaví:
A je ti jasne, ze i uplne novy HDD, ti muze bez varovani umrit den po tom, co na nej nahrajes ty fotky?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- nováček
- Pohlaví:
Byl jsem v podobné situaci jen těch dat bylo více. Také jsem přemýšlel nad NASem, ale přišlo mi to pro moje účely přehnané a navíc nepotřebuji, aby záložní hdd běžel ve stejnou dobu jako primární. Ještě musím zmínit, že nová data mi teď nepřibývají nějak často. Nejlevnější a nejjednodušší řešení pro mě bylo, že jsem koupil hdd, dal ho do krabičky, abych ho mohl připojit přes usb, natáhl do něj vše, co je důležité a po odpojení jsem jej dal do polstrovaného kufříku do skříně. Za nějaký čas ho zase sesynchronizuju s primárním hdd a pak půjde zpátky. Jednoduše řečeno, je třeba si říct, co člověk vlastně potřebuje a podle toho se zařídit.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3280
-
od Kincl6
05 srp 2024 19:45
-