Herní PC s RBG kolem 80k

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Dadovinak
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž

Herní PC s RBG kolem 80k

Příspěvekod Dadovinak » 15 říj 2024 21:41

Ahoj,

Po pár letech se opět vracím na toto fórum, kde jsem od vás odborníků dostal vždy nejlepší rady a postřehy ohledně sestavení PC. Proto bych Vás chtěl poprosit o radu se sestavením následujícího PC.

Jednalo by se o herní PC, pouze bedna s windows. Strop přímo nemám, pouze jsem si myslel, že by to mohlo být kolem 60 - 80 tisíc ? Podmínkou, respektive, přál bych si, aby to mělo vodní chlazení - nevím proč, přijde mi to cool, je to tiché ? Dále bych to chtěl mít jako designovku do pokoje s RGB podsvícením, tedy něco ve stylu: https://cz.msi.com/Landing/mystic-light-rgb-gaming-pc/compatible-products
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/bmc7b2/new_rgb_pc_build/

Čistě náhodně zvolené příklady, kde to trochu svítí, tedy prosklenou bednu a ať je tam hodně barviček :D
Současně nevím kde si to nechat sestavit ? Přepokládám, že vodník není standart, jestli by to zvládla alza ? :D

Hry hraju maximálně občas wowko, ale na herním noťasu, který mám z roku 2018: https://www.msi.com/Laptop/GP73-Leopard-8RE/Specification to prostě už trochu laguje a není to jako dřív (ono i to topení a větráky nebyla nikdy žádná hitparáda ale na kolej nebyla jiná možnost :D)

Monitor mám: https://www.alza.cz/23-6-msi-g24c4-e2-d ... lHEALw_wcB
Druhý monitor bych k sestavě dokoupil. Něco novějšího bych klidně někdy zahrál ale není to priorita, chci pěkný design a vědět že dalších pár let rozjedu všechno, ono i to wowko jde rok co rok nahoru s hw požadavky :D

Všem děkuji moc za rady.
Naposledy upravil(a) Dadovinak dne 16 říj 2024 13:57, celkem upraveno 4 x.

Reklama
Alferi
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Herní PC s vodním chlazením a RBG kolem 80k

Příspěvekod Alferi » 16 říj 2024 08:51

Doporučuji si napřed zvolit monitor, od toho se odvíjí grafika. Obyčejné FullHD zvládne krmit levnější mainstream, QHD nebo široké WQHD si žádá něco s cenovkou kolem 20 tis., u 4K už to bude dost drahé.
Barevný design, proč ne. Ohledně vodního chlazení tady ale asi od každého bude následovat rozmlouvání tohoto nápadu. Je to dlouhodobě ne moc spolehlivé a předražené řešení, které není ani zárukou ticha (jede v tom čerpadlo). Jestli zde utrácet, tak nějakou lepší Noctua, bude sloužit stejně dobře a vydrží nesrovnatelně víc (osobně mám doteď vodní Arctic Freezer 2 280, jako funguje to slušně a vysloveně hluk to nedělá, ale po pěti letech měním za Noctua).

Dadovinak
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Dadovinak » 16 říj 2024 11:20

Monitor mám tento: https://www.alza.cz/23-6-msi-g24c4-e2-d ... lHEALw_wcB

Za mě je 2k nebo 4k zbytečnost, wowko na tom stejně nemá pořádné fps. Budu muset kupovat monitor k tomuto abych měl dva, takže si klidně rád nechám poradit i s monitorem, ale pokud jsme u 4K v horizontu 100k+ za sestavu za něco co já prostě nevidím rozdíl a bude mi to akorát snižovat fps tak bych raději zůstal u toho zlatého FullHD :D Jestli si někdy stáhnu nějakou novou hru jakože vůbec abych si užil to 4K tak to asi nestojí za peníze navíc.
Toho vodníka jsem uvažoval neboť jsem si laicky myslel, že to je top tier chlazení, které se používá v high-end sestavách, není to tedy nutnost, pokud je to blbost. Měl jsem o tom jen jiné mínění.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvekod petr22 » 16 říj 2024 11:24

2K monitor mas ted. 4K je dobre hlavne na filmy, ktere v nativnim rozliseni vypadaji lepe nez na QHD.

Vodni chlazeni je dobre na Intel procesory a na machrovani, k nicemu jinemu neni. Je hlucne, poruchove
a radiator zabira hodne mista ve skrini. Kvalitni vzduch muze chladit i pasivne a RGB blikatka na nem muzes
mit take. Kdyz vyberes chladic jako je Noctua D15, uchladis prakticky kazdy normalni procesor.

falco_dee
Level 3
Level 3

Příspěvekod falco_dee » 16 říj 2024 11:29

Na FullHD nepotřebuješ sestavu za 80k. Zbytečně utracené peníze. Vem QHD, tolik výkonu to nežere a vypadá to stokrát líp než FullHD. Ohledně vodníka už tady padlo, že se spíš nevyplatí :D
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B

Dadovinak
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Dadovinak » 16 říj 2024 13:23

petr22 píše:2K monitor mas ted. 4K je dobre hlavne na filmy, ktere v nativnim rozliseni vypadaji lepe nez na QHD.

Vodni chlazeni je dobre na Intel procesory a na machrovani, k nicemu jinemu neni. Je hlucne, poruchove
a radiator zabira hodne mista ve skrini. Kvalitni vzduch muze chladit i pasivne a RGB blikatka na nem muzes
mit take. Kdyz vyberes chladic jako je Noctua D15, uchladis prakticky kazdy normalni procesor.

Ten monitor je pouze full HD, nebo proč myslíš, že je 2K?

Dobře, vodní chlazení je tedy zbytečnost, blikátka by byla fajn :D

Dodatečně přidáno po 1 minutě 14 vteřinách:
falco_dee píše:Na FullHD nepotřebuješ sestavu za 80k. Zbytečně utracené peníze. Vem QHD, tolik výkonu to nežere a vypadá to stokrát líp než FullHD. Ohledně vodníka už tady padlo, že se spíš nevyplatí :D

Já nevím jak se to teď pohybuje plus jsem myslel, že tyhle RGB sestavy jsou drahé, fakt mi na té ceně nezáleží, chtěl jsem jen poradit jak to funguje se skládáním sestavy abych to nemusel dělat já. Dříve to pěkně skládalo CZC a většina sestav tady byla právě s odkazem na ně.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvekod petr22 » 16 říj 2024 13:42

2K a Full HD je jedno a to same. Vyssi rozliseni jsou QHD a 4K UHD.

CZC uz nic neslozi, leda nejaky Polak v Polsku. Nejlepsi by bylo, abys sis to slozil sam, jedine tak budes mit jistotu ze je
to sestavene tak jak chces ty.

Dadovinak
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Dadovinak » 16 říj 2024 13:50

petr22 píše:2K a Full HD je jedno a to same. Vyssi rozliseni jsou QHD a 4K UHD.

CZC uz nic neslozi, leda nejaky Polak v Polsku. Nejlepsi by bylo, abys sis to slozil sam, jedine tak budes mit jistotu ze je
to sestavene tak jak chces ty.

Já s tím nemám zkušenosti, pokazil bych to. Alza má službu složení pc, nemáte s tím někdo zkušenost?

Spíše má otázka směřovala k tomu, jestli zde jsou soukromníci/společnosti, kteří skládají.
Příspěvek jsem upravil a vyhodil vodní chlazení, jdu na alzu něco složit ať udělám taky nějakou "práci" a budu rád za názory zda to jde nebo nejde. Díky

Můj návrh zatím: https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 96577646B5

S tím, že ta grafika je asi zatím zbytečný přepal, jen jsem to chtěl dát takhle na hromadu abych viděl co to stojí. Bedny tam mám dvě protože zatím nevím kterou a je to bez chlazení.

Zkusil jsem ještě využít konfigurátor na alze ale furt se nemohu zbavit té grafiky, je to podle mě zbytečně moc.

https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm ... 06A6277604

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Herní PC s RBG kolem 80k

Příspěvekod petr22 » 16 říj 2024 14:51

Soukromnici i spolecnosti samozrejmne existuji, otazka je, zda chces dat nekolik tisic nekomu za to, ze ti slozi PC.

Cim lacinejsi bude slozeni, tim mene prace si s tim daji. Pocitac kde ti ho slozi za cenu Alzy bude vypadat jinak,
nez nekdo kdo si rekne jen za slozeni treba 3-5 tisic.

meda2016
Level 3.5
Level 3.5

Příspěvekod meda2016 » 16 říj 2024 16:28

K RGB ti píšu raději SZ.

Dadovinak
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvekod Dadovinak » 16 říj 2024 17:00

petr22 píše:Soukromnici i spolecnosti samozrejmne existuji, otazka je, zda chces dat nekolik tisic nekomu za to, ze ti slozi PC.

Cim lacinejsi bude slozeni, tim mene prace si s tim daji. Pocitac kde ti ho slozi za cenu Alzy bude vypadat jinak,
nez nekdo kdo si rekne jen za slozeni treba 3-5 tisic.

Peníze nejsou problém, chtěl bych to mít pěkné. Navíc jak vidím, tak opravdu nebude třeba nějaká šílenost za 80k, takže na složení je prostor. Radši bych to chtěl mít od někoho za pár tisíc pěkný než za litr s pochybným výsledkem :D Jenom hledám možnosti protože tomu nerozumím a neumím si to sám udělat.

Dodatečně přidáno po 1 minutě 26 vteřinách:
meda2016 píše:K RGB ti píšu raději SZ.

Klidně napiš, budu rád.

falco_dee
Level 3
Level 3

Příspěvekod falco_dee » 16 říj 2024 17:01

Nevím proč Petr tak haní složení od Alzy, ale dělalo to už tolik lidí kolem mě a i tady a nikdo si nestěžoval :D Já svůj mám ještě z CZC, ale kamarád před 3 týdny z Alzy a bez problému. Není se čeho bát. Samozřejmě, že vždy se může něco posrat, ale stejně tak i od někoho jiného.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: Sapphire Radeon RX 7900 XTX GAMING 24GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" LG UltraGear 34GN850-B

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pracovní/Herní PC kolem 40k bez DPH
    od korbisko » 29 kvě 2024 09:20 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3069
    od Alferi
    31 kvě 2024 08:14
  • Kontrola sestavy kolem 55k
    od Kalusch » 20 čer 2024 09:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2265
    od Kminek
    21 čer 2024 13:51
  • PC na hry a blender - tichý, kolem 20.000
    od Pavdi07 » 24 led 2025 10:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    2920
    od Pavdi07
    13 úno 2025 15:45
  • Nová pračka kolem 13. tisíc
    od Yummy » 02 čer 2024 16:33 » v Vše ostatní (Off topic)
    15
    7098
    od mmmartin
    30 srp 2024 12:53
  • Jaký tablet kolem 3000Kč ?
    od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3719
    od michal84
    22 pro 2024 21:43

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”