Čau,
moje stávající sluchátka AudioTechnica ATH-M20x už mám nějakou dobu a začínají dosluhovat – pěny na uši jsou popraskané a zvuk už mě taky úplně neoslovuje.
Hledám proto něco nového. Důležité je, aby neměly mikrofon, protože mám externí, co sice stál jen 300, ale bohatě mi stačí. U práce často poslouchám hudbu různých žánrů – nejvíc Deathcore, Country a Rap.
Co mi teď hodně vadí, jsou nevýrazné basy u těch současných sluchátek, takže to bych rád zlepšil. Cenově bych se chtěl vejít do 2 tisíc.
Díky za případné tipy!
Výběr nových sluchátek
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Výběr nových sluchátek
Protože zřejmě upřednostňuješ vylepšení zvuku před věrností a neutralitou, bude nejlepší vzít vlastní zdroj a zajít si sluchátka poslechnout.
Přestože nemám, dám tip do diskuze: https://headphones.cz/domaci/uzavrena/fiio-jt1
Přestože nemám, dám tip do diskuze: https://headphones.cz/domaci/uzavrena/fiio-jt1
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Neříkám, že nevnímám věrnost a neutralitu zvuku, ale když ve Windows vypnu ekvalizér, zvuk mi přijde strašně plochý a vůbec mi to nesedí. S ekvalizérem je to o dost lepší, takové, že se to dá poslouchat. Na ta sluchátka se určitě podívám.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 49 vteřinách:
Teď jsem naschvál vypl ekvalizér v realtek audio console, zapnul písničku a hrůza.
Čekal bych, že sluchátka od audiotechnica to budou mít lépe zmaknuté. Ale zvuk to má jako reproduktor za 300 stovky od JBL.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 49 vteřinách:
Teď jsem naschvál vypl ekvalizér v realtek audio console, zapnul písničku a hrůza.
Čekal bych, že sluchátka od audiotechnica to budou mít lépe zmaknuté. Ale zvuk to má jako reproduktor za 300 stovky od JBL.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
No a s ekvalizérem je to v pohodě teda? Co třeba basy, dokáže je ekvalizér dostatečně vyboostovat?
Jsou to studiová sluchátka a myslím, že je právě jejich účelem podávat neutrální zvuk, který si zájemce může případně sám doladit dle potřeby. Taky mám Audio-Technika a při prvním poslechu jsem byl spíš rozladěný, ale pak jsem si zvyknul.
Ekvalizér jsem zatím ani neměl potřebu zkoušet.
Jinak náhradní naušníky pro Audio-Technika se dají sehnat samostatně.
Jsou to studiová sluchátka a myslím, že je právě jejich účelem podávat neutrální zvuk, který si zájemce může případně sám doladit dle potřeby. Taky mám Audio-Technika a při prvním poslechu jsem byl spíš rozladěný, ale pak jsem si zvyknul.

Jinak náhradní naušníky pro Audio-Technika se dají sehnat samostatně.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Ano, s ekvalizerem je to poslouchatelné.
-
- Level 5
- Pohlaví:
Já mám tedy vyšší model Audio-Technica ATH-M50X a hrají naprosto parádně. Hodně detailně a dynamicky. Basy jim rozhodně nechybí a to je nemám nikterak zvýrazněné korekcemi nebo ekvalizérem.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
@HelFix - Ono také záleží na kvalitě zvukové karty. Měla by být pro posouzení kvalitnější, než sama sluchátka.
Na AVmania jsem našel něco jako recenzi člověka, který FiiO JT1 vracel kvůli absenci čepu vertikálního klopení https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1337374
Je tam i upozornění na nevýrazné výšky.
Na AVmania jsem našel něco jako recenzi člověka, který FiiO JT1 vracel kvůli absenci čepu vertikálního klopení https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic ... &t=1337374
Je tam i upozornění na nevýrazné výšky.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
https://m.alza.cz/sennheiser-hd400s-d55 ... 11#reviews
Dodatečně přidáno po 5 minutách 6 vteřinách:
Beru ty fiio
Dodatečně přidáno po 5 minutách 6 vteřinách:
Beru ty fiio
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Sluchátka Fiio JT1 jsem objednával z e-shopu Techhouse, kde byla dodána krásně a bezpečně zabalená. Už první dojem byl skvělý!
Po vybalení a nasazení jsem byl mile překvapen – sedí perfektně a jsou neskutečně pohodlná, zejména v porovnání s mými předchozími ATH-M20x. Pohodlí je opravdu na vysoké úrovni.
Zvuková kvalita mě za cenu 2000 korun doslova ohromila. Fiio JT1 přináší skvělý zvuk, který mi konečně vyhovuje, a za tuto cenovku považuji tato sluchátka za bezkonkurenční.
Po vybalení a nasazení jsem byl mile překvapen – sedí perfektně a jsou neskutečně pohodlná, zejména v porovnání s mými předchozími ATH-M20x. Pohodlí je opravdu na vysoké úrovni.
Zvuková kvalita mě za cenu 2000 korun doslova ohromila. Fiio JT1 přináší skvělý zvuk, který mi konečně vyhovuje, a za tuto cenovku považuji tato sluchátka za bezkonkurenční.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 838
-
od Dolpi
07 kvě 2025 06:48
-